banner488

Kocamaz; “Yalan ve talan düzenin sonuna geldiler“

AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, isminin açıklanmasından sonra hız kesmeden köy ziyaretlerini de başlatarak köylü seçmenlerden yerel seçimler için destek istedi.

Kocamaz; “Yalan ve talan düzenin sonuna geldiler“
banner496

İlk olarak Mutaflar Köyü ziyaretinden sonra bugün itibariyle 6. Köy ziyaretini de tamamlayan Çine AK Parti’nin köylü seçmenlerle buluşmasında önemli hususlara dikkat çekildi.

Tepeköy ve Bereket köy kahvehanelerine gerçekleştirilen ziyaretlerindeki açıklamalarında, “15 yıl içinde kimin ne için çalıştığını, dağlardaki pervanenin kime ait olduğunu,  Yağcılar Köyü’ndeki su fabrikasının kimlerin olduğunu hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuşan Kocamaz, “Yalan ve talan düzeninin sonuna geldiler.” dedi.

Tepeköy ve Bereket köylerine gerçekleştirilen ziyaretlere, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi aday adayları ve partililer katıldı.

Tepeköy ve Bereket Köyü ziyaretlerinde ilk olarak konuşan AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya genel ve yerel konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, 17 Aralık operasyonları ile başlayan sürecin faizlerin artması ile birlikte bu milletin ayağına çelme takılması için tezgahlanmış bir senaryo olduğunu dile getirdi.

“Faizden gelir elde eden kesim iş başında”

Köylü seçmenlerden oyuna gelinmemesi ve Başbakan Erdoğan’ın dik durması münasebetiyle önce gezi eylemlerinde ağaç ile şimdilerdeyse ayakkabı kutusu gibi içi boş ve mesnetsiz senaryolar ile hedef haline getirildiğini vurgulayarak konuşan Özkaya, “AK Parti’nin sağlıkta, ekonomide, eğitimde bu ülkeye birçok hususta kattığı değer ortadadır. Faizler şu an en son yüzde 7’den yüzde 15’e çıktı. Faizden gelir elde eden kesim iş başında.” dedi.

“Bu oyunu bozacak olan sizlersiniz”

Özkaya sürecin vahim olduğunu ve kafaların bulandırılmaya çalışıldığının altını çizerek, “Gezi Parkı’ndan başlayıp, ayakkabı kutusundan çıkarak ekonomiyi altüst etme uğraşısı içindeler. Başbakan, İran’a uygulanan ambargoyu delmiş, dünyanın tutumuna karşı çıkarak dik durmuş ve İran’a gerekli yardımları sağlamak için girişimlerde bulunmuş, karşılığında ise petrol alınması noktasında formül geliştirmiştir. Oyunun içinde oyun var. Bu oyunu bozacak olan sizlersiniz.” şeklinde konuştu.

“Sizlere daha iyi hizmeti AK Parti yapacaktır”

Celalettin Kocamaz’ın deneyimi ve tecrübesi ile Çine’ye ve köylerine en iyi hizmeti getirecek aday olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Büyükşehir adayımız da Çineli. Ormancı Ali’nin oğlu Mustafa Savaş, kendisi 12 yıldır Halk Bankası Genel Müdür yardımcısı. Projeleri hazır ve Aydın’da çığır açmak için memleketine borcunu ödemek için aday oldu. Sizlere daha iyi hizmeti AK Parti yapacaktır. Verdiğimiz sözlerin hep arkasında durduk. Ne aldatacağız, ne aldanacağız. Sizler için en doğrusunu yapacağız.” dedi.

“Önümüzdeki süreçte işsizliği de biz çözeceğiz”

Çine OSB’deki mevcut gelişmeler hakkında ve önümüzdeki süreç itibariyle 4 bin kişinin istihdam edileceğini vurgulayarak konuşan Özkaya, “Çine’nin en büyük sorunu işsizlik. Biz, organize sanayiyi getirirsek halkımız iş bulur, aş bulur ve geçimini sağlar dedik. Biz bu Organize Sanayi’ye 2002 yılında başladık. Şu an itibariyle 2300 dönüm arazide yollarımızı açtık, kanalizasyonu bitirdik. Şu anda 4 fabrikamız mevcut ve toplam istihdam gün geçtikçe artıyor. ALES firmamız doğalgazdan elektrik üretiyor ve 35 kişi istihdam ediyor. Trafo indirme merkezi yaptık. Bu sayede Çine, Karpuzlu ve 96 köyün elektriği oradan gidiyor ve orada 16 kişi çalışıyor. Rodos Süt, 500 ton kapasiteli tesis kuruyor orada da 100 kişi çalışacak. En kısa zamanda Efeköy’ün açılışını yapacağız. Gidin oradaki tesislerimiz görün. Katarlı bir firma ile anlaştık mermer fabrikası kuracak orada da 130 kişi çalışacak. Abalıoğlu şirketler grubu ile de anlaştık, balık işleme tesisi kuracak ve orada da 150’si erkek, 200’ü de bayan olmak üzere 350 kişi istihdam edilecek. Çineli halkımızın ve sizlerin işsizlik sorununa büyük oranda çare bulunacak bu istihdam hamlelerimizi görmezden gelmeyin. Önümüzdeki süreçte işsizliği de biz çözeceğiz.”  dedi.

“Bir türlü ‘Çine’ye doğalgaz döşenebilir yazısı’ alamadık”

Geçmişte, ‘Biz OSB’de 4 bin kişi çalışacak dediğimizde bize güldüler, doğalgaz gelecek dedik bize inanmadılar’ diyen Özkaya, “Biz söz verdik, hesap vermeye hazırız. Sizler için siyaset yapıyoruz, kişisel hiçbir beklentimiz yok. Çine yükselirse, bizler de yükseliriz. Çine için 2 yıldır doğalgaza ilişkin Belediye Başkanı’na söylüyoruz bir türlü ‘Çine’ye doğalgaz döşenebilir yazısı’ alamadık. 2020 yılına kadar Aydın’ın tamamına doğalgaz verilecek. Doğalgaz demek tasarruf demektir. Bakınız Söke’ye doğalgaz geldi oranın Belediye Başkanı da CHP’li.“ şeklinde konuştu.

“Hangi yüzle sizden oy isteyecekler”

Isınmak için aylık ortalama 150 Tl kömür parası verildiği ve tüp masrafıyla birlikte toplam giderin 220 Tl olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Doğalgaz olan yerlerde bu gider 70 Tl’dir. 2 yıldır söylemekten dilimizde tüy bitti onlar ise biz söyledikçe tabut yürütmekten vazgeçmediler, içimiz acıyor. Seçim propagandası diye kömür dağıtıyorlar. Biz ise doğalgaz gelsin, Çine çağ atlasın istiyoruz. Biz bunların 60 ayda 60 projesini de gördük. Sizler için çalışacağız. Burası bir mahalle oldu. Dün büyükşehir için mahkemeye koşanlar, Betwinner bugün sizin karşınıza oy için geliyorlar. Köylere çöp bidonu koyup, kömür dağıtıp en iyi hizmeti biz yapacağız iddialarında ne kadar samimiler. Hangi yüzle sizden oy isteyecekler, elinizi vicdanınıza koyun.” dedi.

“Arkamızda dağ gibi hükümetimiz var”

Özkaya’dan sonra söz alarak, Büyükşehir yasası ile birlikte bütçemiz genişleyeceğine ve artık köylerin tüm sorunlarının çözümünde ricacılık ile değil tam aksine görev bilinciyle yaklaşılacağına değinen Kocamaz, “5 yıl içinde köylerimizin nasıl değişeceğini göreceksiniz. Arkamızda dağ gibi hükümetimiz var. Hükümetin güç ve desteği ve ilçemizin yetiştirdiği ender isimlerden tecrübeli kardeşimiz Mustafa Savaş’ın önderliği ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız ve Çine Belediyesi ile birlikte buradaki tüm hizmetleri gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Mazimizde hiçbir leke yoktur”

Kocamaz, gerekli bilgi ve donanımıyla Belediye Başkanlığı görevini samimiyetle ve hizmet aşkıyla yerine getireceğine belirterek, “Devletin bize verdiği ödeneklerin içinde köylerimiz için yıllık yüzde 40 harcama payı konacaktır. Hizmetler için biz gerekli donanıma sahibiz. Mazimizde hiçbir leke yoktur. Sizlerin gönül dostuyuz, bu gönül dostluğunu siyasi dostluğa taşıyarak sizlere hizmet için buradayız.” dedi.

“Somut çözümlerle geleceğiz”

Yem bitkisi ve arıcılık desteklemelerini yarın hesaplara yatacağını müjdeleyerek konuşmasına devam eden Kocamaz, “Allah nasip etti karşınıza aday olarak çıktık. Aydın büyükşehir oldu. Çine tüm köyleri ile birlikte ilçe haline geldi. Bunlar sizin gözünüzü korkutmasın, kafanızı bulandırılmasına fırsat tanımayın. Ben geçmişte belediye başkanlığı dönemimde, belediyelerin köylere kepçe göndermekten korktuğu  dönemlerde de lazım olan hizmetleri esirgemedim. Artık hepimiz aynı mahallenin bireyleri olduk. Bizler plan projelerle devlet desteği ile bizlere emanet edilen görevi, parayı son kuruşuna kadar hakkı ile yerinde harcayarak, sizlere hizmet edeceğiz. Bütün köylerin sorunlarını bir proje altına getirip sizlerin ne derdiniz varsa bir bir çözeceğiz. Ne gerekirse, sizlerin talebi neyse, göstermelik beş on çöp bidonu ile değil kömürle torba ile kahve ile değil somut çözümlerle geleceğiz. Bize her zaman gönlünüzü açtınız. Bize güvenmeye devam edin.” dedi.

“Biz günü birlik siyaset yapan insanlar değiliz”

“Önümüzdeki günlerde diğer adaylarda buraya gelebilir, bizim kimse ile sorunumuz yok biz bu işi daha iyi yapacağımız da iddialıyız.” diyen Kocamaz, “Millete hizmet için varız, arkamızdaki hükümetle tüm sorunların çözümünde daha büyük başarılar kat edeceğimize inanıyoruz. Biz günü birlik siyaset yapan insanlar değiliz. Eskiden bu köylerde milletvekillleri ve il genel meclisi üyeleri için destek isterdik. Şimdi ise köyleri ile birlikte kalkınacak bir Çine için kendime oy istiyorum. “ şeklinde konuştu.

.”Bizlerden hizmet isteyin”

1999 yerel seçimlerine 3 gün kala özel gazete sayılarıyla kendisi hakkında karalama kampanyaları yapıldığının altını çizen Kocamaz,  “Ben 10 yıl Belediye Başkan Vekilliği, 5 yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Biz bu siyaseti tekrar altını çiziyorum günübirlik yapmıyoruz. İlk 1 yıl içinde ilçede yaşadığınızı hissettiren projelerimizi göreceksiniz. Bizlerden hizmet isteyin yerine getirinceye kadar yakamızı da bırakmayın. Biz buraya propaganda yapmaya da gelmedik tam aksine sizlere gönlümüzü açmaya geldik. Biz ekibimizle hizmet kervanı heyecanı içinde mevcut  tüm sıkıntıları biliyoruz. Sizleri aydınlatmak istiyoruz. Çine’nin nüfusu 20400 ve Aydın’da 34 bin Çineli var. Çine niye göç veriyor, çünkü ekmek kalmamış. Çine’de istihdam yok. Çine Organize Sanayi Bölgesi’ndeki türlü yatırımlarla istihdamın önünü açacağız. Bir köyümüzde sera parkı kurarak üreticimizin menfaatleri doğrultusunda birçok projeler geliştirerek hayata geçireceğiz. Bir Bayındırlık ilçesi çiçekçilikten sayılı bir yere geldi.  Ürettiğimiz malı satmanın garantisi olduktan sonra niye girişimde bulunmayalım. Bunlar için hazırız, önümüz açık ve daha bir çok projelerimiz söz konusu.” dedi.

“Yalan ve talan düzeninin sonuna geldiler”

“15 yıl içinde kimin ne için çalıştığını, dağlardaki pervanenin kime ait olduğunu,  Yağcılar Köyü’ndeki su fabrikasının kimlerin olduğunu hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuşan Kocamaz, “Çine Belediyesi’nin su fabrikasının müdürüne istifa ettirip, kendi fabrikalarına genel müdür yaptılar. Şimdi ise su fabrikasının yerinde yeller esiyor, bir de önüne utanmadan büfe yapmışlar içinde oturup kalkıyorlar. Yalan ve talan düzeninin sonuna geldiler.” cümleleriyle konuşmasını noktaladı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 07:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472