30 Mart Yerel seçimlerinde ilk kez CHP’den Çine Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak olan Enver Salih Dinçer’e başarılarının katlanarak devam etmesi temennisinde bulunarak, Çine’de CHP’ye rekor düzeyde oy beklediğini belirten Baydar, “Örgütten ve Salih Başkan’dan beklentimiz yüksek. İlçe olarak en yüksek oyu Çine’den bekliyorum. Elbette bu rekor için üzerimize düşeni hep birlikte yapacağız.” dedi.

“Bu görüntü rekorla taçlandırılmalı”

Çine’de herkesi kucaklayan bir anlayışla iyi bir görüntü verildiğinin altını çizen Milletvekili Baydar, “Bu görüntü rekorla taçlandırılmalı. Aydın'ın diğer ilçelerine Çine’den ‘hodri meydan’ diyoruz. Çine’de CHP olarak rekor bir oy alacağız. Kuşadası’nın Didim’in oyları da belli fakat Çine bundan aşağı mı kalacak?” cümlelerini kullandı.

Sadece CHP’de değil diğer partilerdeki vatandaşlarla birlikte, bu memleketin evladı olan, Çine için bir şey yapılması gerektiğini düşünen herkesin CHP’de kenetlenmesi gerektiğini ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Baydar, “Salih Başkan’ın ayakkabı kutuları, para sayma makinesi yok. Fakat bizlerin, Salih Başkan’ın Çine için sevgisini vererek, halktaki karşılığı ile birlikte rekor bir oy alacağına dair olumlu düşüncelerimiz var.” dedi.

“AK Parti’ye oy verenler de CHP’ye oy verecek”

Betmarino class="MsoNormal">CHP’nin ilçeler arası rekor kırma düzeyinde sürdüreceği tatlı rekabetin, partiyi iktidara doğru emin adımlarla sürükleyeceğinin bir göstergesi olacağını da belirten Baydar, “Bunların sırçası dökülmüştür. Alnı secdeye gelen insanlarımızın gece yatarken vicdan muhasebesi yapmalarını istiyorum. Bu adam,  ‘Milli gelirden sana 10 bin dolar verdim’ dedi.  ‘Ben bu para nerede diye soruyorum, acaba bu paralar ayakkabı kutusuna mı girdi?’ sorusunu kendilerine sorsunlar.”  şeklinde konuştu.

Bu inanç ve bilinçle daha önce AK Parti’ye oy verenlerin de CHP’ye oy vereceğine inançlarının tam olduğunu vurgulayan Baydar, CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer’e başarılar dileyerek seçim çalışmalarında kendisine gerekli desteği ve ilgiyi göstereceğini belirtti.

22 Şubat’tan sonra Çine’de ve Aydın’ın tüm ilçelerindeki yerel seçim çalışmalarına katılacağını belirten Milletvekili Baydara’a ziyaretinden ötürü teşekkür eden Başkan Dinçer ise, “Hep beraber el ele verdik. Ben olmadık biz olduk. Tüm Çine halkının oyuna talibiz. Bu güne kadar yaptığımız hizmetlerle, belediyede particilik yapmadığımızı kanıtladık. Son güne, son dakikaya kadar samimiyet ve özveri ile çalışacağız. Rekor beklentinizle bize zor bir görev yüklediniz. Sizin yüzünüzü kara çıkarmayacağız.” dedi.

Kendisine görev verildiğinde elinden geldiğince partisine ve Çine halkına layık hizmetler gerçekleştirmeye çalıştıklarını da belirten Başkan Dinçer, “Bir dönem daha görev yapmak için halkımızdan destek isteyeceğiz. “ şeklinde konuştu. (Murat TAN)