Köy kahvehanelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Kılınç,”Çine yıllardır geriye gidiyor. TOKİ yapacak oluyoruz Belediye Başkanı karşı çıkıyor ve ‘ben bu evlere su vermem’ diyor. Gelin, Adayımız Celalettin Kocamaz’a destek olun. Yoksa Çine 5 yıl daha geriye gider.” şeklinde konuştu.


Sağlık ve Soğukoluk köylerine gerçekleştirilen ziyaretlere AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cingöz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi aday adayları  ve partililer katıldı.

Köy kahvehanelerinde ilk olarak söz alan ve seçim hattına girildiğini vurgulayan AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya, “Seçim öncesi ve seçim sonrası köyümüze bir çok kere geldik. Zaman zaman köyümüzün ihtiyaçlarını, gerek sizlerle gerek muhtarımız aracılığıyla dinledik ve elimizden geldiğince çözüm bulmaya, yardımcı olmaya çalıştık. 2002’den beri iktidarımız bir çok hizmetler gerçekleştirdi. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, ekonomide bir çok yenilikler yapıldı. Bu çalışmalardan köylerimiz de yararlandı.” şeklinde konuştu.

“Çinelilere sahip çıkmamız gerekir”

Aydın’ın  büyükşehir olmasıyla birlikte artık köylerin belediye hudutlarının içine girdiğini ve mahalle vasfıyla eşit oranda belediyelerin hizmet ağından istifade edeceğine dikkat çeken Özkaya, “Artık tüm köylerimizi Çine’nin bir mahallesi oldu. Yani Çineli vatandaşlarımız, Çine belediyesinden ne kadar istifade ettiyse, bundan sonra da bu köyümüz belediyenin imkanlarından istifade edecek.  Yerel seçimler Aydın için ne kadar önemliyse, Çine için de o derece önemlidir. Çünkü Aydın Belediye başkan Adayımız içimizden biri. Çinemizin yetiştirdiği güzide insanlardan bir tanesi olan Mustafa Savaş, Çineli Ormancı Halil’in oğlu, Halk bankası genel müdür yardımcısı memleketine vefa borcunu ödemek için aday oldu. Çineli olması nedeniyle bu bir avantajdır. İkinci bir avantajımızsa, Aydın Efeler Belediye Başkan Adayı da yine bir Çineli, Yalçın Pekgüzel kardeşimizdir. Üçüncü adayımız da hepimizin bildiği gibi, daha önce belediyecilikte deneyimi olan, düzgün, dürüst siyaset yapmış Celalettin Kocamaz’dır. Üç büyük adayımız var. Bizim için, Çine için çok önemli bir seçim olacak. Bize direk hizmetlerin gelmesi bakımından, Çinelilere sahip çıkmamız gerekir diye düşünüyorum.  Sahip çıkacağınızdan da eminim. Bu seçim ülkemize, Aydın’ımıza, Çine’mize ümit ediyorum ki hayırlı olacaktır.’dedi.

“Akçaova Belediyesi’ni kapatmayacağız”

Özkaya’dan sonra söz alarak, büyükşehir yasasını anlatmak ve köylü vatandaşları hizmet kervanına çağırmak için geldiklerini ifade eden Celalettin Kocamaz, “Çıkan yasalar halkımızın yararınadır. Biz önümüzdeki dönemde, Akçaova Belediyesi’ni kapatmayacağız. Yasal olarak kapalı ama tekrar İsmail Çerçi başında olmak üzere, başkan yardımcılığı kadrosundan kendisini listemize alacağız ve ilgili hizmetlerin yine yerinden koordine edilmesini sağlayacağız. Su işleri, imar işleri, her türlü hizmetleriniz bu birim tarafından yerinden yürütülecek. Burada değişen bütçenin büyüklüğü, koordinesi, hükümetle olan ilişkileri ve bunun yönetilmesi değişecek. Sizler için değişen bir şey yok. İlk 5 yıl herhangi bir ek vergiler alınmayacak.” şeklinde konuştu.

 Büyükşehir yasası ile olumlu değişikliklerin söz konusu olacağını vurgulayan Kocamaz, “Hükümetimizle beraber arkamızda dağ gibi bir başbakanımızla kentimizin, ilçemizin, köyümüzün sorunları için hep beraber çalışacağız. Mevcut tüm sorunları çözecek ekip ruhu, bilgi, tecrübe bizlerde mevcuttur. ‘’dedi.

Bahsine Roman","serif"">

 “Her Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce ülkeyi karıştırıyorlar”

2014’te iki tane çok önemli seçim yaşanacağını vurgulayan Milletvekili Kılınç, “Seçimlerden bir tanesi yerel seçimler, bir tanesi de cumhurbaşkanlığı seçimidir. İlk defa milletimiz Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçecektir. Bu ülkede ne zaman cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme geldiyse ülke karıştı. Kimisinde ihtilal yaptılar. Kimisinde ortalık, ekonomi bozuldu, her şey alt üst oldu. Şimdi yeniden gündemde kirli senaryolar başladı. Geçen sene 27 Mayıs’ın yıldönümünde, 27 Mayıs 2013 günü gece saat 10’da yine düğmeye bastılar. ‘Taksim’de ağaç kesiliyormuş’ diye milleti sokağa döktüler. Birkaç gün sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gezi Parkı eylemcilerinden seçilen birkaç kişi oturdular, bir konuşma yaptılar. Dediler ki, 3. Köprüyü iptal edeceksiniz, 3. Havaalanını iptal edeceksiniz, tünel projesini askıya alacaksınız, nükleer santralleri askıya alacaksınız. Şimdi Taksim’de sökülen ağaçlarla bu projelerin ne alakası var.” şeklinde konuştu.

 ‘’Çok dikkatli olmamız lazım’’

Türkiye’de 1960 İhtilali’nin yargı eliyle yapıldığını belirten Milletvekili Kılınç, “Rahmetli Menderes’i ipe götüren hüküm, derme çatma mahkeme tarafından verildi. Adil yargılamanın olmadığı bir mahkeme salonunda verildi. 12 Eylül İhtilali’nde 18 yaşını doldurmayan gencecik çocuklar, mahkeme kararıyla yaşları büyütülerek  idam edildi. Mahkeme kararıyla Cumhurbaşkanı’nı meclise seçtirmediler. 1980’lerde Cumhurbaşkanı seçimi aylarca meclisi kitlendi. Aylarca her oturumda seçim yapılamadı. 12 Eylül’e gerekçe olarak  Cumhurbaşkanı seçiminin yapılamaması gösterildi. Şimdi bizi, aynı yere doğru sürüklüyorlar. Bizim ekonomimiz biraz bozulsa, aynı oyunların daha beteri getirilecek.  Ama çok  dikkatli olmamız lazım.” dedi.

“Çine ileriye gideceğine daha da geriye gidiyor”

Önümüzdeki yerel seçimlerin hemen arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidileceğini belirten Milletvekili Kılınç, “Aydın’ın silkelenmesi lazım. Çine’ye geliyorsunuz senelerin Çine’si aynı.  Daha da ileriye gideceğine geriye gidiyor. Siyasete hizmet etmek için girdim. Aydın’ın 17 tane Belediye Başkanı var. 3 tanesi AK Parti’li. Ben teşkilatımla hepsinin kapısını çaldım. Hepsinin çaylarını içtim. Dedim ki,  ‘Çine’de yaşayanların hepsi AK Parti’li değil, CHP’li değil, MHP’li değil. Ne olur proje getirin, biz  devletin imkânlarıyla yapalım’ Bana bir tek muhalefetten Nazilli Belediye Başkanı ile İncirliova Belediye Başkanı geldi. İncirliova Belediye Başkanı arıtma talep etti, bizzat takip ettim. İncirliova’ya arıtma tesisini kurduk. Devletin kaynaklarını kullandık. Nazilli Belediye Başkan’ının birçok projesini takip ettim. Diğer muhalefet belediye başkanlarının hiç biri benim kapımı bile çalmadı. Devletin kaynaklarıyla proje yapacağız diyoruz, onu bile yapmıyorlar.” dedi.

“İktidarın eli değmezse kalkınma olmaz, imar olmaz”

Çine’nin en kıymetli caddesinde, en çok insanın geçtiği caddelerde dükkânların kapalı olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kılınç, “Terk edilmiş yani iktidarın, hükümetin desteği olmadan kalkınma olmaz. Bir şehir kalkınacaksa projelerini takip edecek. Bizim teşkilatımız defalarca geldi. Belediye başkanlarının yapmadığı işi, bu sefer teşkilatımız yapmaya çalışıyor. Erkan başkan geliyor, TOKİ yapalım diyor, fakir fukara ev sahibi olsun’ talebinde bulunuyor. Belediye Başkanı ise ‘Bu evler yapılınca, ben su vermem, ben TOKİ’yi buraya istemiyorum’ diyor. Biz Karakollar köyünde TOKİ yapmak adına bir çalışma başlattık. Ön izinlerini aldık. Önümüzdeki günlerde oradaki fakir fukaraya ev sahibi yapacağız. Adalet Sarayı yapalım diyoruz, gelen para geriye iade ediliyor.  İktidarın eli değmezse kalkınma olmaz, imar olmaz. Onun için karşınıza Celalettin Kocamaz’ı aday olarak çıkardık. Anlatın, çalışın dedik. Halkımız takdir ederse eder, etmezse katlanırız. Çine 5 yıl daha geri gider. Kaybeden biz oluruz, çocuklarımız olur. Bugün bir fırsat sunuyoruz. Değerlendirin, düşünün. Mazeretleriniz, bizden bir talebiniz varsa bizle paylaşın. Biz bu memlekete hizmet etmeye talibiz. Biz sadece Ak Parti’nin değil,76 milyonun insanın hizmetkârı olmaya talip olduk.” cümleleriyle konuşmasını noktaladı. (Murat TAN)