İlk olarak Çine çarşı esnaflarını MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kokul’un katılımlarıyla ziyaret ederek dert ve sıkıntıları dinleyen ve yerel seçimler için destek isteyen Çineli MHP’lilerin,  yoğun bir çalışma maratonu içinde halk ziyaretlerini hızlandırdıkları gözlendi.

Çarşı esnaflarını ziyarette konuşan MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, “İnsanlarımızın yüzü her ne kadar şimdilik asık olsa da, biz insanlarımızın ve Çine’ni çehresini güldürmeye talibiz.” dedi.

Çarşı esnaflarına gerçekleştirilen ziyaretlerde adeta toka etmedik el bırakmayan ve vatandaşların halini hatrını sorarak taleplerini dinleyen MHP’liler ilgiyle karşılık buldu.

Denk geldikleri her vatandaş ile toka ederek destek isteyen ve MHP'liler adına konuşan İl Başkanı Köse, MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz'un yerel seçim çalışmaları esnasında kullandığı, "Çine'ye imar gerek, imara Mimar gerek" sloganını yineledi.

Daha sonra akşam vakitlerine doğru 15'erli gruplara ayrılarak gerçekleştirilen köy ziyaretlerine MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse,  MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz,  MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak, MHP İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

MHP Aydın İl Yönetim Kurulu üyeleri ve MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak ile birlikte, Dutluoluk, İbrahim Kavağı, Kavşit köylerinde gerçekleştirilen ziyaretlere katılan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, köy ziyaretlerinin amaçlarının, vatandaşlara adayları tanıtmak, vatandaşla sohbet etmek, istek ve arzularını dinlemek olduğunu belirtti.

Aydın’ın büyükşehrin getireceği vergilere değinen Köse, vergilerin neden 5 yıl sonra başlatacağına Lunabet dair konuştu. Köse, “Vatandaşlarımızı uyandırmamak, hissettirmemek adına bu kanun 5 yıla aktarıldı. Çünkü önümüzde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, genel seçimler olacak. Bu seçimleri atlatalım daha sonra vergileri devreye sokarız düşüncesi içindeler.’’ dedi.  

Büyükşehir olmakla beraber köylerin mahalleye dönüşmesine daima karşı çıktıklarını belirten Köse,”Köylerimizin mahallere dönüşmesi, köy konağı, 300 dönümlük orman alanları gibi köye katkı sağlayan unsurların kalkmasıdır. Önceki uygulamaya göre gelirler köylüde kalıyordu. Ama artık Çine Belediyesine aktarılacak. Biz bu sisteme hep karşı çıktık ama hükümet onayladı. Biz elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Köylünün kazancını, hakkını köylüye vereceğiz.’’ dedi.

“Yavuz’a desteklerinizi esirgemeyin”

MHP Çine Belediye Başkanı Mehmet Yavuz’a köylülerin destekte bulunmalarını isteyen Köse, “Adayımız Mimar Mehmet Yavuz’a güveniyoruz ve kendisinin Çine’ye samimiyetle hizmet edeceğinden, canını dişine takarak her türlü sorunun çözümünde başarılı olacağından hiç şüphemiz yok. Kendisi alçak gönüllü ve mütevazı biridir. Her tür sıkıntınızı, derdinizi rahat rahat anlatabilirsiniz, çözüm noktasında size elinden gelen desteği sağlayacaktır. Yavuz, projeleri sağlam, vatandaşı için çalışacak biridir. Kendisine desteklerinizi esirgemeyin.” dedi.

 ‘’Öğrenmeye kalksa 5 yıl geçer.’’

AK Parti Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Savaş’a ilişkin eleştirilerde bulunan Köse,  “Mustafa Savaş’ın Aydın’dan gideli tam 22 yıl olmuştur. Ne Aydın merkezi ne de ilçelerini bilmemektedir. Öğrenmeye kalksa en az 5 yıl geçer. Mustafa Savaş Aydın’ı temsil edemez.”  dedi.

‘’Belediyeyi yönetemiyor.’’

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun belediyeciliği bilmediğini belirten Köse, ‘’Belediyeyi yönetemiyor. Ekip kuramıyor. Vizyon sahibi değil. Şuan Aydın’da 19 tane müdür, vekillik yapıyor. 6 tane kendisinin getirdiği yardımcılarına kendisi tekrar bıraktırdı. Çoğu müdürlüklerin müdürleri değişip duruyor. Yani bir karmaşa içinde.” dedi.

‘’ Ali Uzunırmak, vizyon sahibidir.’’

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak’ın, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni yönetebilmek için en uygun aday olduğunu belirten Köse, “Uzunırmak, Aydın’ımız için son derece değerli bir adaydır. Hazırlanmakta olunan projeleri, tasarlanmış projelerle ile kusursuz düzen içindedir. Aydın’ın gelişmişlik seviyesini  81 il arasında ilk 10’a ulaştıracaktır. Aydın’ı ekonomisini arttıracak, işsizlik sorununu en aşağıya indirecektir. “ şeklinde konuştu.