banner488

Çerçioğlu Çine için proje sayısını arttırdı

Çine’ye özel bir ilgi gösteren ve daha önce Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e 4 proje için söz veren Çerçioğlu Çine’ye dair gerçekleştirmek istediği projelerini 7’ye çıkardı.

Çerçioğlu Çine için proje sayısını arttırdı
banner496
Daha önce Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer’in 4 proje için söz aldığı Aydın Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Çine için ek olarak 3 projenin daha sözünü verdi.


CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda gerçekleştirdiği proje tanıtım toplantısında geniş ölçekte ele aldığı tüm projelerini bir bir açıkladı.

Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, ilçe başkanları, CHP’li belediye başkanları ve belediye başkan adayları, ilçe kadın kolları başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi için projelerinde öncelikli ana hedeflerini sıralayan Özlem Çerçioğlu, “Birincisi, yenilebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanılması. İki, Organize Sanayi Bölgeleri’ni yatırımcılar için daha uygun hale getirerek, istihdama katkı sağlayacağız. Üç, tarım ve hayvancığı desteklemek ve istihdama katkı sağlamak için organize tarım alanlarının altyapısını hazır hale getireceğiz. Dört, turizmi destekleyerek, istihdama katkı sağlayacağız. Çünkü 5 yıllık süreçte en büyük sorun işsizlikti. Bu yüzden projelerimizi istihdama yönelik oluşturduk. Beş, alt yapıyı tamamlayacağız. Altı, kentsel dönüşüm. Yedi, sağlıklı bir yaşam için kültür, spor ve eğlencedir” şeklinde açıklama bulundu.

“ Çine’den Karacasu’ya kadar tüm kenti ısıtacağız”

Betvakti New Roman';">17 ilçe için ortak projelerinin birincisi jeotermal enerji hakkında konuşan Çerçioğlu, “Özel İdare’nin Çiftlik Jeotermal Sahası’nı sattırmadık. Zaten 14 saha özel sektörde, özel sektöre karşı değilim, ama Aydınlıların da enerjiye ihtiyacı var. Çiftlik sahası Büyükşehir Belediyesi’nin olmalı. Üniversite sıcak su isterse biz veririz. Jeotermal master planını iki aşamadan oluşturduk. Birinci etap Buharkent’ten başlayan kesim. 2 yıldır çalışıyoruz, bizim kadar çalışan başka bir kişi yok. İkinci etapta Çiftlik sahasından Çine, Karpuzlu, Bozdoğan, Koçarlı, Karacasu’ya kadar tüm kenti ısıtacağız. Ya seve seve verecekler, ya verecekler. Her konut 15 TL’ye ısınacak, hava kirliği bitecek. Aydın jeotermalle uçacak. Aydın’ın kurtuluşu, Aydın’ı uçuracak proje budur” diye konuştu.

“Çine için 7 proje açıkladı”

Çine ve Buharkent için 7’şer projeyi ilçelerin haritası üzerinde açıklayan Çerçioğlu, Didim ve Kuşadası’nda 12’şer, Sultanhisar 11, Nazilli, Bozdoğan ve Söke’de 10’ar, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı ve Kuyucak için 8’er, Çine ve Buharkent için 7’şer, Köşk ve Yenipazar için 6’şar ve Germencik ve İncirliova için ise 5’şer proje olmak üzere toplam 133 proje açıkladı.

Çerçioğlu, bir çok ilçede Organize Sanayi Bölgeleri’nin altyapılarını tamamlayacaklarını, organize tarım alanları oluşturacaklarını, ilçelere yakışır modern yeni otogarlar yapacaklarını da söyledi.

Çerçioğlu, Çine’de yeni otogar, kent meydanı ve kapalı otopark, Akçaova Çöğürlük Köyü Organize Tarım Alanları altyapısı, Akçaova kavşağı alt geçidi ve Çine Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda alt geçit projeleri gerçekleştireceklerine de değinerek, Çine’deki Ege Et ve Çine Yem için de, “İki şirketi de Özel İdare’den istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 23:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472