banner488

“Mumcu gibiler, Cumhuriyet düşmanları için en büyük engeldir”

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu’nun menfur bir suikastla katledilmesinin 21. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

“Mumcu gibiler, Cumhuriyet düşmanları için en büyük engeldir”
Başkan Şahin yazılı açıklamasında Mumcu’nun katledilmesinin sıradan bir terör saldırısı olmadığını belirterek, “Kalemlerin açık artırmaya çıkarıldığı, ısmarlama yazıların yazıldığı, tek merkezden hazırlanan haberler ile beyinlere uyuşturucu bombardımanının yapıldığı, halkın haber alma özgürlüğünün yok edildiği günümüzde, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Necip Hablemitoğlu gibi aydınlarımızın değeri daha iyi anlaşılmaktadır.” ifadelerini kullandı.


Açıklamasında, ülkeyi kamplara bölerek kardeşlik ve barış ortamını dinamitlemek isteyenlerin en büyük zararı Türkiye’ye vermekte olduğunun altını çizen Başkan Şahin, “Uğur Mumcu, ne yazık ki 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılmıştır. Onun aydınlık fikirlerine tahammül edemeyen güçlerin, onun bedenini ortadan kaldırarak fikirlerini de yok edeceklerini sanmaları zaten en büyük özellikleridir. Uğur Mumcu, yazdığı yazılar ve eserlerinde çağdaşlığın, ilericiliğin ve gerçek anlamda Atatürkçülüğün temel ilkelerini daima prensip edinmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç ve Uğur Mumcu’nun hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi hepimizi üzmüştür.” diyen Şahin, “Uğur Mumcu’yu sonsuzluğa uğurlamamızın 21. yıldönümünde suikast sonucu hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ve minnetle anarken, bir daha bu tür saldırıların olmamasını temenni ediyorum” Betgram ifadelerini kullandı.

Şahin açıklamasında, Uğur Mumcu’nun yüreği, bilgisi, aklı, hüneri ve gerçekten müthiş diyebileceğimiz hukuk sezgisiyle Türkiye’ye çok büyük katkıları olduğunu belirterek, sadece meslektaşlarının değil, tüm yurttaşların gerçeği görmeleri, anlamaları bakımından da büyük katkıları olduğunu da değindi. 

Açıklamasında, kalemlerin açık artırmaya çıkarıldığı, ısmarlama yazıların yazıldığı, tek merkezden hazırlanan haberler ile beyinlere uyuşturucu bombardımanının yapıldığı, halkın haber alma özgürlüğünün yok edildiği günümüzde, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Necip Hablemitoğlu gibi aydınlarımızın değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunu da belirten Şahin, “Çünkü bağımsızlığımıza, cumhuriyetimize saldıranlar, Ulusal Kurtuluş Savaşından kuyruk acısı olanlardır. Bunlar önlerinde en büyük engel olarak bağımsızlıktan, demokrasiden ve Atatürk’ten yana olan gazetecileri ve yazarları görmektedirler” dedi.

Açıklamasında, 12 Mart’ın Sakıncalı Piyadesi Uğur Mumcu’nun özelleştirmeler ile ekonomik kaynaklarımızın peşkeş çekilmeye başlandığı, etnik ve dinsel kimliklerin demokratikleşme adı altında ortaya atıldığı bir süreçte katledilmesinin sıradan bir terör saldırısı olamayacağını da vurgulayan Başkan Şahin, “Uğur Mumcu yazdığı bir makalesinde şunları söylüyordu: ’Çağımız Kurtuluş Savaşları çağıdır. Türk Kurtuluş Savaşı, bütün "mazlum milletler" için örnek olmuştur. Bu savaşım, antiemperyalist niteliği ile Kurtuluş Savaşımızın, devrimci ve ilerici özü, uluslararası kapitalizmin ve çağdışılığın elinde bozuk para gibi harcanıyor’ Hepimiz Uğur Mumcu’yu çok özlüyoruz, çok arıyoruz” sözleriyle açıklamasını noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 20:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472