banner488

Savaş, Çineli muhtarlar ile buluştu

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Çine’nin 65 Köyü ve Çine’deki mevcut 6 Mahalle’nin muhtarlarını yemekli toplantıda bir araya getirdi.

Savaş, Çineli muhtarlar ile buluştu
Çine Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekli toplantıya, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı  Celalettin Kocamaz, AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi aday adayları, çok sayıda partili ve muhtarlar katıldı.


“Hep birlikte kalkınarak bir olacağız”

Yemekli toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, muhtarların önemine atfen konuşarak muhtarların Büyükşehir Yasası ile beraber türlü hizmetlerin aktarımının tıkanmamasına dair daha da önemli bir konuma geldiklerine değindiği açıklamalarında, “Biz Çine Ak Parti olarak Çine’yi en şekilde temsil etmek için Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Savaş ve Efeler Belediye Başkan Adayımız Pekgüzel’in her ikisinin de Çineli olması ile hizmetin en iyi şekilde alınması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Çine köylerimize en iyi hizmeti alabilmek için yol arkadaşlarım en iyi şekilde çalışacak. Çine tarihi bir fırsat yakalamış oldu. Yerel seçimler çok önemli. Tüm köylerimiz Çine Belediyesi ve Aydın Belediyesi için oy kullanacak. Ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olan Savaş’tan Çineliler olarak pozitif ayrımcılığı en başta istiyorum. Bu seçim Çine için tarihi bir seçimdir. İlk toplantımızı siz muhtarla ile yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak Çine Organize Sanayii Bölgesi’nde 5 Bin kişiye önümüzdeki süreçte istihdam sağlanacağını da vurgulayan Başkan Özkaya, “En kısa zamanda toplu açılış törenlerini de tüm Çineli halkımızın huzurunda gerçekleştireceğiz. Hep birlikte kalkınarak, bir olacağız.” dedi.

“Tüm sorunları kökten çözmek için varız”

Özkaya’dan sonra söz alarak muhtarlara seslenen AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Kocamaz, “Artık mahalle muhtarları olarak seçime gideceksiniz, sizler de adaysınız. Bu mikrofonu bırakalı 15 sene oldu. Bu tanışma ve beraber olma günüdür. Önümüzdeki süreçte sizleri ziyaret ederek projelerimizi belirteceğiz. Bugün büyükşehir yasasına karşı çıkanlar kafaları karıştırıyorlar. Biz tüm sorunları kökten çözmek için ekibimiz ve programımızla varız. Büyükşehir Belediye yasası bize gerekli bütçe ile sizlerin tüm sorunlarını çözmek Gencobahis için yetki veriyor. Sizlere hizmet için gerekli tecrübeye sahibiz. Sizler de bizlere yardımcı olmalısınız. Pozitif ayrımcılığın sözünü aldık. Bunu en iyi şekilde değerlendirerek memleketimizi kendine yakışmayan köy görüntüsünden, ilçe merkezi ve köyleri ile beraber çağ atlatacağız. Bugüne kadar başka yerlere gıpta ettik. Bu memlekete güzel eserler bırakarak arkamızdan hayır ile yad edilmesini arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kimse istikrarın bozulmasını istemiyor”

Kökeninin ve doğum yerinin Çine olduğunun  altını çizerek Kocamaz’dan sonra söz alan Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, “Aydın Çineliler Derneği Başkanıyım. 13 Aralıkta Savaş’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması ile kendim aday olmuşum gibi çok sevindim. Kendisini nitelik ve kalite anlamında değer veriyorum ve çok seviyorum. Bugün Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin 50-100 katını yöneten bir bankanın Genel Müdür Yardımcısıdır. Bu işi en iyi şekilde yapacak niteliklere haiz bir ağabeyimiz. Çok dürüst olmasının yanı sıra pırıl pırıl biri ve Çineli olması benim için daha bir özel. 15 Aralık günü hiçbir partiye kaydım olmamasına rağmen kendisine gerekli destekte bulunacağıma sonuna kadar söz verdim. 17 Aralık’ta malum operasyonlar ile yer yerinde oynadı. 18 Aralık’ta kimse ile konuşmadan gittim AK Parti’ye kayıt oldum. Çünkü benim için bu tarih bir milat oldu. Alternatifsiz bir lider olarak AK Partiyi gördüm. Ülkemde problem yaşamak istemiyorum. 11-12 yıldır ben bugün bir sanayici olarak 400’e yakın eleman istihdam ediyorum. Kimse istikrarın bozulmasını istemiyor. Talep gelişti ben de baraja su taşıyayım diye karşınızdayım.” dedi.

“Kendinize oy verin”

Kendisinin Belediyecilik Bilim Uzmanı olduğunu söyleyerek, Türkiye’de bu uzmanlık alanında 10 kişinin bulunduğunu belirten Pekgüzel, “ Ben bu konuda mastır da yaptım, bütçeleme konusunda yetenekli olmak gerekiyor. Tercihinizi yaparken duygusal particilik olarak bakmayın. Adayların niteliklerinin yan yana koyun. Merkezi hükümetin desteğini gözeterek istikrarı korumak adına particilik yapmadan gerekirse hemşericilik de yapın. Ben Efeler’e adayım. Benim Çineli olduğum konusunda da gereklilere referans olun. AK Parti Didim Adayımız Ufuk kardeşimiz de Çineli. Kocamaz’a da Çineliler olarak destek olursanız şeref duyarım. Son söz olarak Kendinize oy verin diyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan ve muhtarlara seslenen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ise genel ve yerel politikalara ilişkin bir takım önemli hususların altını çizerek, 30 Mart’tan sonra Aydın’a ve Çine’ye yakışan hizmetleri hep birlikte sunacaklarını belirtti.(Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 02:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472