banner488

“30 Mart Yerel Seçimleri bir istiklal mücadelesidir”

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Çine Belediye Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldiği Çineli muhtarlara seslendi.

“30 Mart Yerel Seçimleri bir istiklal mücadelesidir”
Konuşmalarının konu başlarında sık sık ‘sevgili hemşerilerim’ hitabıyla Çineli Muhtarlara seslenen Savaş, zaman zaman bazı konuşmalarından sonra muhtarlarca alkışlandı.

Muhtarlar ile yemekli toplantıda bir araya gelen Savaş, yerel ve genel politikalara ilişkin önemli konulardan bahsederek,  “30 Mart,  bir yerel seçim olmaktan fazla, bir memleket meselesi haline geldi. Başbakan’ın da söylediği gibi 30 Mart Yerel Seçimleri bir istiklal mücadelesidir.” dedi.

“Memleketime borcumu ödemek istiyorum”

Sözlerine bugünün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğuna değinerek başlayan Savaş, “Bu memleketin çocuğu olarak 2011 yılı seçimlerinde Ormancı Ali’nin oğluna sahip çıktınız. Tabi kısmet değildi. Bu işler kısmet işi, olmadı. Tekrar bugüne nasipmiş, tekrar aday olduk. Sayın Başbakan, bizi görevlendirdi. Dedi ki; ‘Biz Aydın’ı önemsiyoruz Mustafa, Aydın bizim için çok kıymetli, önemli. Biz  Aydın’daki mücadelede seninle birlikte yola çıkmaya karar verdik’ dedi. Tabi benim için bu büyük onurdu, şerefti. Doğduğum, büyüdüğüm memleketime borcumu ödemek için bir vesileydi. Bu borcumu ödemek adına, sizlerin vereceği destek benim için çok önemli. Sizlerin vereceği destekle doğduğum, büyüdüğüm memleketime borcumu ödemek inşallah bana nasip olur. Borcumu öderken de Allah bana adil ve adaletli bir görev yapmayı da nasip eder. “ dedi.

“Çineli olmanın farkını gördüm”

Kendisinin Aydın’daki ziyaretlerinde Çineli olmanın farkını gördüğünü belirten Savaş, “Sokakta, çarşıda, pazarda dolaşırken, ‘Ben de Çineliyim, sonuna kadar yanındayım. Sonuna kadar destek var kardeşim.’ diyenler oluyor. Bir başkası da, ‘Ben Çine’den evliyim ağabey, sonuna kadar yanındayım.’ diyor. Bunları çok sayısızca şekilde duyduk ve bu sözleri bizleri o kadar çok mutlu etti ki. Ben Aydın’da bu kadar Çineli olduğunu bilmiyordum. İnanın bu beni çok duygulandırdı. Baba ocağında burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı da çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

“30 Mart Günü sandıktan zaferle çıkacağız”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisinin AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görevi verilmesinden dolayı da çok onur duyduğunu vurgulayan Savaş, “30 Marttan sonra hep beraber Aydınımız’a ve Çine’ye yakışan hizmetleri sunacağız. Tabi ki sizlerin vereceği destek partimize güç katacak ve biz bu güçle 30 Mart Günü sandıktan zaferle çıkacağız. Ben inanıyorum ki bu inançla başaracağız. İnanın 20 günden, 25 günden bu yana çarşıda, pazarda o coşkuyu da görüyoruz. O coşku 30 Mart Akşamı sevince dönüşecek. Ben bunu her yerde söylüyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

“30 Mart Yerel Seçimleri bir istiklal mücadelesidir”

30 Mart Yerel Seçimlerinin Başbakan Erdoğan’ın ifadesiyle adeta bir istiklal mücadelesi olduğunun altını çizen Savaş, “Elbette belediye başkanlarımızı seçeceğiz, büyükşehir belediye başkanlarını seçeceğiz. Muhtarlarımızı seçeceğiz. Hepimiz aynı süreçten geçiyoruz, hepimiz adayız. Oysa 30 Mart,  bir yerel seçim olmaktan fazla, bir memleket meselesi haline geldi. Başbakan’ın da söylediği gibi 30 Mart Yerel Seçimleri bir istiklal mücadelesidir.”

“Bu oyunu el birliği ile bozacağız”

Hep birlikte mücadele ederek el birliğiyle Türkiye üzerine oynanan oyunları bozacaklarını da ifade eden Savaş, “Bu oyunu el birliği ile bozacağız. Bugün ülkemizde oyun oynanmaktadır. Tabi geçmişte de birçok oyunlar oynandı bu ülkede.  Ama milletimiz bu oyunları hep yendi. Bu oyunların üstesinden geldi. Biz bu oyunları anlayabilmek için geçmişe de bakmamız lazım. Geçmişte bu ülkede neler yaşadı, neler yaşatıldı, ne gibi badireler atlatıldı bunları bir görmek lazım. Tarihten de bir ders almak lazım.” dedi.

2001 yılında yaşanan ekonomik krize atfen konuşan Savaş, “O kriz ülkemizde çok önemli izler bıraktı. Travmalar yaşattı. İşsizlik, aş soruları yarattı. Bu ülke dizlerinin üstüne çökertildi. Faizler %7500 liraya çıktı. Bunları unutmamak gerekir. Eğer bunları unutursak, bu günlerin kıymetini anlayamayız.” şeklinde konuştu.

“2001’den önce hükümetlerin ömrü 16 Ay sürüyordu”

2001 krizi öncesini de iyi anlamak gerektiğine işaret eden Savaş, “Ülkemiz o dönemlerde hangi şartlar altındaydı bir de onlara bakmak lazım. 2001 öncesinde döneme baktığımız zaman hükümetlerin ortalama ömrü 16 aydan ibaretti. 16 aydan fazla bir hükümet yok.  Kudretsiz hükümetler, gücü elinde bulundurmayan, desteğini milletten almayan, başka güçlerden destek başbakanlar vardı. Ama şimdi desteğini milletten alan, milletten başka destek aramayan bir dünya lideri, dünyaya model olmuş bir başbakanımız var. Çok mutluyuz ve çok gururluyuz.” şeklinde konuştu.

“Çineli olarak Aydın’ı çok farklı bir yere taşıyacağım”

30 Mart Yerel Seçimlerinin aynı zamanda Aydın içinde önemli bir gün olacağını belirten Savaş, “Çineli evladınız olarak Aydınımızda, heyecan ve coşku sevince dönüşecek. Çineli olarak Aydın’ı çok farklı bir yere taşıyacağım. Bu işi sizlerle beraber yapacağız. Başbakan Aydın’ı önemsediği için büyükşehir yaptı. Büyükşehir yasasına karşı çıkanlar, yargıya götürenler köy köy dolaşıp hangi yüzle sizlerden oy istiyorlar bunu da merak ediyorum. Belediye’nin bütçesi ve gelirleri artıyor. Memleketimizin potansiyelini hepimiz biliyoruz.” dedi.

“Çine’yi de biz değiştireceğiz”

2011 Genel Seçimlerinde Çine’ye pozitif ayrımcılık yaparak, Çine’ye fazla zaman ayırdığını da belirten Savaş, ”Ortaokul ve ilkokuldan sonra Çine’den ayrıldım. O zamanlar için de Çine’ye köy gibi diyordum ama görüyoruz ki halen düzelmemiş. 2011’den bu yana hiçbir değişiklik yok. Nerobet Bu saatten sonra da değişmez. Biz değiştireceğiz. İşte Çine Belediye Başkan Adayımız Celalettin Kocamaz değiştirecek. Bu zihniyet değişimden yana değil, akılları başka çalışıyor.” şeklinde konuştu.

“Aydın’da yüzde 75’i yüzde 25’e mahkum etmeyin.”

“Aydın’da yüzde 75’i yüzde 25’e mahkum etmeyin.” diyen Savaş,  “Bunların aldığı oy %25’dir. Aydın Belediye Başkanı 2009 yılında yol kazası sonucu Belediye Başkanı oldu. Şimdiye kadar keyfini  sürdü. 30 Mart akşamı bu keyif bitecek. Aldığı oy 25 bin. Şimdi Aydın’da büyükşehir için oy kullanacak kişi sayısı 750 bin. 750 binden 25 bini çıkardığımızda 725 bin kalır. Her iki kişiden biri bize oy veriyor. Aydın’ı gelişmiş ilk 10 il arasına sokacağız.” dedi.

“725 binin her iki kişisinden biri bize oy verecek”

25 Bin oy çıktığında kalan 725 bin oyun 30’da bir olduğunu belirterek konuşan Savaş, “25 binin kime oy vereceğini biliyoruz. Oysa 725 binin her iki kişisinden birinin bize oy vereceğinden şüphemiz yok. 30 Mart akşamı Büyükşehir’i alacağız. Hedefimiz büyük çünkü  Aydın iyi yönetilmiyor. Tarımda, turizmde, ticaret anlamında muazzam bir potansiyele sahip olmasına rağmen bunun yönetecek vizyon olmayınca  ne işe yarar” şeklinde konuştu.

“Bilgi, güç ve birikim bizde mevcuttur”

“Aydın’ı projelerimizle daha iyi bir noktaya taşıyacağız.” diyen Savaş,  “Mevcut aday merkezi efeleri yönetiyor.  Büyükşehir Yasası’nın yeniden yapılanması ve kurgulanması gerekiyor. Bu büyükşehir yasası ile birlikte yeni kadrolar oluşturulacak, yeni bir organizasyon yapılacak. Bunu yapacak bilgi, güç ve birikim bizde mevcuttur.  Ben 2002 yılından bu yana hep organizasyon anlamında sıfırdan birimler oluşturdum.  Aydın, 1 milyonluk nüfusu, 8 bin metrekarelik yüzölçümlü bir il, hal böyle olunca yeni birimsel yapılar kurulmadan büyükşehir belediyesi yönetilemez.” şeklinde konuştu.

“Hukuksuzluk açığa çıktı”

Mevcut başkan Özlem Çerçioğlu’nun meclis toplantılarına bile katılmadığını, vekaleten başkan atadığını belirterek zehir zemberek açıklamalarda bulunan Savaş, “Böyle biri Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni nasıl yönetsin. Bunu gidip, köyde mahallede anlatmamız lazım. Kendilerince algı yönetimi ile iyi reklam yaptıkları için kafaları bulandırıyorlar. Çerçioğlu, Efeler Belediyesi’nin bütçesini tüm Aydın sınırları içerisinde dağıtıyor. Bu hukuksuz bir olay, bütçe geçmediği gibi hukuksuz bir durum açığa çıktı.” dedi.

“Büyükşehir, sadece yeşil alan, park, bahçe, yol yapmamalı”

Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için önemli bir bütçe bilgisi lazım olduğuna işaret ederek bütçenin arttığına değinen Savaş, “En son aday olarak gelmeden önce Halk Bankası’nda 120 milyarlık bütçeyi yönetiyordum. Halk Bankası’nın tüm bilançosunu tamamen ben yönetiyordum. Bu konuda da tecrübeliyiz. Büyükşehir, sadece yeşil alan, park, bahçe, yol yapmamalı, elbette bunlar yapılacak fakat  bunun dışında Büyükşehir Belediye Başkanı ekonomiyi iyi noktaya taşıyıp, üretilen ürünleri pazarlara nasıl ulaştırıp, rekabet gücünü arttırmak için kafa yormalıdır. Bunlara kafa yorma yetkinliği yok ise o kimseyi Büyükşehir Belediye Başkanı yapmayın ve bahsettiğim bu kriterleri iyi sorgulayın.” Şeklinde açıklamada bulundu.  

“Çözüm üreteceğime yürekten inanıyorum”

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bulunduğu bölgenin aş ve iş sorununa da çözüm üretmesi gerektiğinin altını çizen Savaş, “Başkan, yatırım ortamını uygun bir hale getirerek, sanayicileri teşvik etmelidir. Diğer illerden sanayicileri getirip yatırım sağlanmasını sağlamalıdır. Ben 12 yıldır Halk Bankası’nda yatırımcı ve sanayiciler ile iç içeyim. Onların elinden tutup Aydın’da yatırım yapmalarını sağlayacağız. Bu konuda çözüm üreteceğime yürekten inanıyorum.” dedi.

“Göz boyuyorlar, kafa bulandırıyorlar”

Köy muhtarlarına bu gerçekleri çok iyi bir şekilde köy kahvehanesinde anlatmalarını da rica eden Savaş, “Göz boyuyorlar, kafa bulandırıyorlar. Ülkenin gerçekleri ile anlattıkları arasında fark var. Doların geldiği o kur 17 Aralık’tan, Gezi Olayları’ndan sonra neredeyse 2.30 Tl’ye gelecek, Euro ise 3.00 Tl’yi geçti. Özel sektörün kullandığı kredi, 250 milyar dolar. Doların artmasından dolayı, hepimiz, çocuğumuz, kendimiz zarar görürüz. 30 Mart günü bilinçli bir şekilde oy kullanmazsak farklı tablolar çıkacak karşımıza. Onun için duyarlı bir şekilde, hassas şekilde oy kullanılmalı.” şeklinde konuştu.

“Parti fanatizmini bir kenara bırakın”

Sözlerinin sonuna doğru, “Gün bir olma, beraber olma günüdür” diyen Savaş,  “Hepimiz hep birlikte bu oyunu bozacak, AK Belediyecilik ile Aydın’ın buluşmasına fırsat vereceğiz. Benim bu memlekete borcumu ödemem için sizden destek bekliyorum. Çineli evladınız, bir kardeşiniz olarak destek bekliyorum. Farklı parti fanatizmini, farklı duyguları, bunları bir kenara bırakın ve kim daha iyi hizmet edecekse ona oy verin. Biz burada daha iyi bir şekilde Aydın’ı yöneteceğimiz iddiası ile karşınıza çıktık. Ben AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş olarak, Aydın’ı 5 yıllık dönemde süper lige taşıyacağımızın sözünü de veriyorum. Onurlu, şanlı ve özgür bir Türkiye’nin bir ferdi olmak için bu oyunları bozmak zorundayız. Dik durup, eğilmeyeceğiz. Yapacağımız tüm işlerde Allah yar ve yardımcımız olsun.” sözleri ile konuşmasını noktaladı.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 04:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472