banner488

“Mumcu, aydınlanmanın öncülerindendir”

Atatürk Düşünce Derneği Çine Şubesi yönetim kurulu üyelerince yayınlanan yazılı basın açıklaması ile Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 21. Yıldönümü nedeniyle anıldı.

“Mumcu, aydınlanmanın öncülerindendir”
Ortak kaleme alınan anma bildirisinde, Karlı Sokak’taki evinin önünde park halinde bulunan otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Mumcu’nun kendini tanımladığı sözler ile ifade edildiği açıklamada, "Uğur Mumcu, Atatürkçüydü, Cumhuriyetçiydi, Laikti, Antiemperyalistti, Tam bağımsız Türkiye'den yanaydı. Özgürlükçüydü, İnsan hakları savunucusuydu, Yobazların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıydı." sözlerine yer verildi.


Açıklamada, “Türkiye’nin ve ülke basınının kaybettiği en büyük değerlerden olan Mumcu’nun mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olduğunun altı çizilerek, “Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde daha iyi bir geleceğin izini sürmüş olan araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, dürüstlüğü, ilkeleri, devrimci ve Atatürkçü kimliği ile aydınlanmanın öncülerindendir. Yaşamı boyunca ülkesini karanlığa götürmek isteyen emperyalist güçlere, irticaya ve bölücülüğe karşı mücadele etmiştir. Betorder “ifadelerine değinildi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Mumcu'nun, ülkemizin sürüklenmekte olduğu yöne dair tespitlerinin doğruluğu, Türkiye'nin bugünkü durumunu daha o günlerden öngördüğünü kanıtladığının ortada olduğunun vurgulandığı anma bildirisi, “Ne acıdır ki üzerinden uzun süre geçmesine karşın pek çok cinayet aydınlatılamamıştır. Emperyalizmin ve gericiliğin maşası terörizm; bağımsız, özgür, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak ve yüceltmek için mücadele eden aydınları, Uğur Mumcuları, Abdi İpekçileri, Muammer Aksoyları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalıları ve daha nicelerini hedef almıştır. Mustafa Fehmi Kubilay'dan Muammer Aksoy'a, Bahriye Üçok'tan Ahmet Taner Kışlalı'ya,Turan Dursun'dan Çetin Emeç'e, Eşref Bitlis'e, Gaffar Okkan'a, Necip Hablemitoğlu'na, Mustafa Yücel Özbilgin'e, tüm devrim ve Cumhuriyet şehitlerimizi saygı ile anıyoruz” sözlerine yer verilerek noktalandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472