banner488

Çineli dar gelirlilere müjde; TOKİ başvuruları başladı!..

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Çine Kaymakamlığına gönderdiği yazı ile Karakollar Köyü’ndeki arazide yapılacak olan 236 adet konut için başvuru işlemleri başladı.

Çineli dar gelirlilere müjde; TOKİ başvuruları başladı!..
banner496
B1 tipi brüt 74.76 m2(2+1) 92 adet ve C1 tipi brüt 110,14 m2(3+1) 144 adet olmak üzere toplam 236 adet konut için 27 Ocak-7 Mart tarihleri arasında yapılacak olan başvuru süreci dahilinde talep patlaması yaşanacağı bekleniyor.


“Başvuru bedeli; 3+1 için 6 bin, 2+1 için 4 bin TL”

Satış işlemleri için T.C. Ziraat Bankası Çine Şubesi’nin bankacılık hizmeti vereceğinin öğrenildiği bilgilere göre B1 tipi yani 2+1 konut sahibi olmak için 4.000.00 (Dört bin Türk Lirası), C tipi yani 3+1 konutlar içinse 6.000.00(Altı bin Türk Lirası) başvuru bedelinin 07 Mart tarihine kadar yatırılması gerekmekte.

“Tapuya kayıtlı konutu olmayanlar yararlanacak”

2+1 tipi konut sahibi olmak isteyenler için türlü şartların söz konusu olmasının yanı sıra 3+1 konut alıcısının, kendisinin, eşinin veya velayeti altındaki 18 yaşından küçük çocuklarının üzerinde tapuya kayıtlı konutu olmadığını beyan eden ve daha önce TOKİ’den konut almamış olma şartı da aranıyor.

Çineli ev sahibi olmak isteyen dar gelirliler için büyük bir müjde niteliği taşıyan duyuruya göre konut sayısından daha fazla başvuru olması durumunda başvurulardan konut almaya hak kazananlar ile hak sahiplerinin satın alacağı konutlar, Çine Kaymakamlığı tarafından noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek ve kura sonucunda konut alıcı olmayanların Safirbet yatırdığı başvuru bedelleri TOKİ’nin belirleyeceği geri ödeme takvimi dahilinde iade edilecek.

Yeterli talebin sağlanması ile her bir konut için ayrı ayrı şerefiyeli konut satış bedellerinin Çine Kaymakamlığı tarafından hesaplanacağının bildirildiği duyuruya göre ihale sonucuna göre hak sahipleri ile imzalanacak gayrimenkul satış sözleşmelerinde bu bedeller esas alınacak.

Daha önce AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Çine’de TOKİ konutlarının yapımına bir an önce başlanması için yoğun girişimlerde bulunmuş  ve hatta 450 kişilik yeterli talebin söz konusu olması ile birlikte ihaleye çıkılarak yapımının bir an önce başlaması düşünülen Karakollar Köyü köy tüzel kişiliğine ait 101 ada, 1 nolu parseldeki yer için Çine Belediyesi’nin Belediye Meclisi kararıyla izin vermemesi üzerine de parti yönetim kurulu üyeleriyle Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in makamına çıkarma yaparak bu yer için diretmişti.

Gelinen sonuç itibariyle yeterli talebin söz konusu olması halinde son başvuru tarihinden sonra gerekli kuraların yapılmasının hemen ardından ihaleye çıkılarak Karakollar Köyü'ndeki Çine Meslek Yüksekokulu karşısındaki arazi üzerinde TOKİ için inşa çalışmaları 2014 yılı içerisinde başlayacak. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 23:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
M.S.
M.S. - 10 yıl Önce

aydin toki̇ gi̇bi̇ kazik satilirsa ki̇mse almaz.alti yil önce aydin toki̇den kaziklanarak 100 b i̇n li̇raya aldiğim konutu şi̇mdi̇ 90 bi̇n li̇raya satamiyorum.

N.B
N.B - 10 yıl Önce

çineye toki evlerinin yapılma kararı çok isabetli olmuş.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472