banner488

Kocamaz’dan, CHP’ye ve Belediye’ye yaylım ateşi!..

AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında 15 senelik icraatlarını ele aldığı Çine Belediyesi’ni topa tuttu.

Kocamaz’dan, CHP’ye ve Belediye’ye yaylım ateşi!..
banner496
Eleştirilerin dozunun yükseldiği anlarda Çine eski Belediye Başkanı Osman Aydın ve mevcut Başkan Enver Salih Dinçer’e sert sözlerle yüklenen Kocamaz, yoğun eleştirilerde bulundu.


Açıklamalarının bir kısmında,  “Bunlar kömürü, pastayı, sobayı nereye dağıtacağız soruları ile meşgul. Şehir nereye doğru gelişsin diye bir sorgulamaları yok.” diyen Kocamaz, “Aradan geçen zamanda kimin neyi sattığı ortada. Fabrika bacalarının nerede tüttüğünü vatandaş görüyor. Geçmişte bizim hakkımızdaki ithamların hepsinin yalan olduğu görülmüştür. 60 ayda 60 proje ne oldu, koca bir hiç. Biz, memleket sevdası için buradayız ve adayız.” dedi.

AK Parti Çine İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasına Akçaova Belediye Başkan İsmail Çerçi, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cingöz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ve partililer katıldı.

Açıklamasına Çine’nin 15 yıldır iyi yöneltilmediğinin altını çizerek başlayan AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Kocamaz, “Ben görevi bıraktıktan sonra hiçbir şey yapılmadı. İlçemiz iyi yöneltilmiyor. 15 yıl içinde hiçbir şeyin yapılmadığı görüyoruz. İki yıldan beri başkan kardeşimiz pazar yeri, düğün salonu ve park gibi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bunları da bankalardan alınan kredilerle, seçim yakın olduğu için 'hiçbir şey yapmadılar' demesinler diye yapıyor” dedi.

“Bunlar da para iradesi, bütçeleme yok”

İller Bankası, Denizbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Halk Bankası’ndan alınan kredinin Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından belirtildiğini söyleyen Kocamaz, “15 yıldır görev yapan siyasi hareket, 15 yıl içinde bütçeyi gerekli şekilde harcayamadı. Buna pay ayıramadı. Başkan’ın son zaman seçime giderken aklı başına geldi, bir takım hizmetler belediye bütçesinden ayrılan paylarla değil, bankalardan kredi alınarak yapıldı. Geleceğe dönük borçlanmalarla yapıldı. bunlar da para iradesi, bütçeleme yok. Bunu vatandaşımız da görüyor. Son aylarda başkanın yine aklı başına geldi. Milletin evinde kahve yok diye, kahve almış vatandaşa dağıtmış. Parasını da Çine Belediyesi'nden ödetmiş. Ödenen faturanın bir nüshası bizzat bende var. Belediye vatandaşına kahve ve çay dağıtabilir. Ama bunu partinin kadınlar kolu yapamaz. Belediye yardım yapmaya gerek görüyorsa, alınan bir kararla gerekli yardımı yapabilir. Ancak bu parti kadın kolları aracılığıyla yapılıyorsa bu belediyenin kasasından siyaset yapılıyor manasına gelir." şeklinde açıklamada bulundu.

“Üzüleceğiniz işlerin altına imza atmayın”

Aydın Belediyesi'nin 4 bin ton kömür alıp köylere dağıttığını söyleyen Celalettin Kocamaz, “Çine Belediyesi’nin hali içler acısı bir durumdadır. Onların bu yaptığını gören Başkan, 200 ton kömür almış. Kömürü satan vatandaşla görüştüm, dedim ki, ‘Eğer bu kömürü dağıtır da parayı almadan benim önüme gelirsen ben bu parayı ödemem. Verdiğin adresleri yaz ona göre dedim.’ Buradan tarihi bir uyarı yapmak istiyorum, Belediye'de devlet memuru olan kardeşlerimi uyarmak istiyorum. Bugünkü siyasi irade tarafından vatandaşa çek yat, kömür, pasta ve soba dağıtıldığını duyuyoruz. Bunlarla ilgili çeşitli düzmece evrakları imzalamasınlar. Biz göreve geldiğimizde siyasi olarak dağıtılanları tespit ettiklerimizin bedellerini, altına imza atanlardan ve talimat verenlerden gücümüzün yettiğince tahsil ederiz. Belediye'nin parası hepimizin parasıdır. Osmanlı’nın kasasında ulufe dağıtır gibi dağıtılan bu paraların hesabı verilir. Geçmişte biz bunun hesabını verdik. Arkadaşlarımız üzülecekleri işlerin altına imza atmasın. Yoksa başları ağrır. Belediye, ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım edebilir. Bunun da bir prosedürü vardır. Bugün Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Fonu’ndan her türlü yardım yapılmaktadır. Belediye karar mekanizması ile araştırır, rapora bağlar. Kadın Kollarının aracılığında ‘aman bizi unutma, sepet sepet yumurta’ anlayışı ile siyaset olmaz.” dedi.

“Kimse devletin hazinesine güvenerek siyaset yapmasın”

15 yıl görev yaptıkları halde, Çineli vatandaşı gönülden bağlayamayan, yaptığı işlerle vatandaşın gönlünü kazanmayanların son iki ayda dağıtılan kömürle ve çarçur edilen belediyenin parasıyla bu gönül bağını asla kuramayacaklarını da belirten Kocamaz, “Biz göreve geldiğimizde vatandaşın parasını çarçur etmeyeceğimizi, milletimizin bize emanet ettiği paraları memleketin ve milletin hizmetinde son kuruşuna kadar kullanacağımızı seçim meydanlarında anlatacağız. Bizim geçmişimizde böyle bir şey yok. Biz seçim kaybettiğimizde bu arkadaşlar santim santim, kuruş kuruş her tarafı taradılar, böyle bir şey bulamadılar. Biz yardım yaparsak, yardımı kendi cebimizden yaparız. Bizler takip ediyoruz. Bunlar, başka işler adı altında kadın kollarının ve gençlik kollarının yedikleri yemek parası ve bindikleri aracın benzin ve mazot parası belediye bütçesinden ödetiyor. Devletin hazinesine güvenerek kimse siyaset tapmasın. Siyaset kolay bir iş değildir. Seçim masrafları için gücü olan siyaset yapsın. Diyorlar ki Belediye Başkanı güzel, yok kardeşim bu işin dikenli yolları da asfalt yolları da var. Bu işe niyet eden arkadaş bunları göze alacak. ” şeklinde konuştu.

“Bu zararı kendilerinin karşılaması gerekir”

15 yıl sonra Kalabak Çayı’nın bir kısmının tamamlanarak park yapıldığını belirten Kocamaz, “Yapılanlar güzel, ama bugünkü idare edilen bütçeler içerisinde bunlar rakam değil. Çine Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi 12 milyon TL. Bu bütçenin yanında yapılan 200 bin veya 300 bin TL’lik parklar veya yatırımlar para değildir. Bu neyi gösteriyor, bütçe düzgün yapılmıyor ve düzgün pay ayrılmıyor. Yapılanların hiç bir mahiyeti yok. ‘Saldım çayıra, mevlam kayıra’ gibi bakkal defteri gibi Belediye’ye ilave ediyorlar. Mevcut Başkan, mahiyetindeki personeli sevk ve idare edemediği doğru düzgün çalıştıramıyor. SİT alanı olarak Betpark ilan edilen, kendisinin altında imzası olan bir yere bina yapıp da, SİT kurulu tarafından yıktırılması, Belediye Başkanı’nın Fen İşlerine hakim olmadığı, kendisinin de attığı imzanın farkında olmadığını gösterir. Ben 15 sene önce attığım imzayı bugün hatırlarım. Bu binanın yanlış olduğunu, yıkıldığı zaman bunun parasını kendi cebinden ödeyeceğini söyledi Başkan. Bunun da hesabını Çine Belediye Başkanlığını kazandığımızda çıkıp vatandaşa söyleyeceğiz. Belediyenin parasına zarar verenler, bu zararı kendilerinin karşılaması gerekir. Kimse hovardaca Belediye’nin vatandaşın ve tüyü bitmemiş çocuklarımızın parasını sokağa atamaz.

“Memleket sevdası için buradayız ve adayız”

Geçmişte kendisi hakkında çıkan bir takım konulara da değinen Kocamaz, “Bir özelleştirme yapma fikri doğdu. Ben o zaman bir firmaya suyun sahibi biz olmak kaydıyla bir fabrika kurulma izni için anlaştık. Yer bulunumadı. Fatma Öz Anaokulu’nun karşısındaki sürücü kursunun imtihan pisti yerini sattık. Ortalığı birbirine kattılar. Aradan geçen zamanda kimin neyi sattığı ortada. Fabrika bacalarının nerede tüttüğünü vatandaş görüyor. Geçmişte bizim hakkımızdaki ithamların hepsinin yalan olduğu görülmüştür. Memleket sevdası için buradayız ve adayız.”

“Çine’ye çağ atlatacağız”

 “Büyük bir köy görüntüsünde olan Çine’ye, yapacağımız hizmetlerle çağ atlatacağız.” şeklinde konuşan Kocamaz, “Bu bilgi ve birikime sahibiz. Geleceğimiz için çocuklarımız için ‘Şimdi Değişim Zamanı’ diyoruz. Hepimizi seçim propagandasının başlangıcında benim hakkımda söz söyleyenler hakkında ben uyarın bizzat konuşayım. Sizin karşınızda projeleri ile kendini hazırlamış ayakları yere basan Arkamıza devletin ve milletin gücünü hissettirerek bu işleri başaracak bir aday var. Geçmiş dönemlerde vatandaşı çeşitli vaatlerle kandıranlar, çeşitli göstermelik projelerle uyutanlar kendileri için çalıştıklarının ortaya çıkmasından sonra şu an vatandaşın önüne çıkabilecek pozisyonda değil. Biz aradaki farkı göstereceğiz. AK Belediyecilik projeleri ile ilçemizi şehir görüntüsüne kavuşturacağız. İlçemizin otopark sorunu, imar sorunu hangi birini sayayım. ” dedi.

 “Krediyle belediye yürümez”

15 yıl içinde Çine Belediyesi’nin herhangi bir proje düzenleyip devletin herhangi bir kurumuna vermediğini de belirten Kocamaz, “Krediyle belediye yürümez. İller Bankasından kredi almak, insanın emekli maaşından kredi almak gibidir. Önümüzdeki aylarda gelecek olan paylardan kesilecektir. Bugün İller Bankasından ayda 550-620 bin TL bir para geliyor. Mühim olan belediye bütçesini baştan düzgün yapmak. Cari ve genel giderleri düzgün hesaplayıp yıllık geliri iyi takip ederek bütçeden kendi imkanlar ile pay ayırmak. Bankadan kredi almakla bu işler bir yere kadar gider.” dedi.

“Suriye’den gelen bombanın biri buraya mı düştü?'

Geçenlerde bir dostu ile aralarındaki konuşmalarında meşhur Yavaşoğlu’nun atıl binası hakkında konuştuklarını aktaran Kocamaz, “O dostum Belediye Başkanı olduğum zaman da gelmişti. Çine’de, 15 yıl hiçbir şeyin değişmediği söyledi. Taksi Durağındaki o malum binayı görünce, 'Suriye’den gelen bombanın biri buraya mı düştü?' diye bana sordu. 'Bunları gören yok mu?' diye sormaya devam etti. Arkadaşımın karşısında inanın mahcup oldum. Ben yapmaya çalıştım, yanlış anlaşıldım. 15 yıldır ben yokum. Ben yeniden adayım. Nasip olursa, vatandaş bize bu görevi layık görürse, bu uyarılarını ciddiye alacağımı söyledim.” dedi.

“Bunlar günü kurtaracak işler yapıyor”

Kendisinin 15 yıl önce, Aydın Muğla Karayolu üzerine 5 adet köfteci dükkanı kazandırdığını belirten Kocamaz, “Bu sayede Çine Köftesi bir marka oldu. Belediye başkanının görevi zaten budur, ileriyi görmektir. Halkın ve yaşadığı ilçenin önderi olmaktır. Yol süpürmek ve park yapmakla bu işler olmaz. Çine’nin içindeki parke taşları, köylerdekinden daha kötü. Köylerde döşenen taşlar, ilçemizden daha güzel. Sokaklarda kaldırım yok. Yolda yürümek mümkün değil. Neymiş, ‘Çineliler yolun ortasından gidiyormuş’ Gidecek yer yok ki ne yapsın vatandaş. 15 yıldır arkasına sığındıkları kanalizasyon, her gün bir yerden patlıyor. Bunlar günü kurtaracak işler yapıyor. İleriyi görmüyorlar ya da işlerine gelmiyor. ” dedi.

Mevcut Çine Belediyesi yönetimine talip olan CHP kadrolarını eleştiren Kocamaz, “Bunlar kömürü, pastayı, sobayı nereye dağıtacağız soruları ile meşgul. Şehir nereye doğru gelişsin diye bir sorgulamaları yok. Pazaryeri’nin altına bir otopark yapılmalıydı. Doğrusunu yap teşekkür edelim. İller Bankası’ndan alınan para ile vatandaşın parası ile yapıldı bu yer.” dedi.

“Şişelemenin kökü bir başka bankaya ipotekli”

Çine Belediyesi’ne ait olan ÇİPAŞ Şirketi’ni bizzat kendisinin kurduğunu söyleyerek o dönemle bu dönemi kıyaslayan Kocamaz, “Bu şirketi biz kurduk, amacımız bazı alımlardaki zorlukları gidermekti. Çünkü o zamanlar devletin ihale şartları ağırdı. Şirket kanalı ile bunları aşıyorduk. Ben bırakırken ÇİPAŞ’ın 2 personeli vardı. Biz gittikten sonra maden bulmuş gibi yüklendiler. Belediye Başkanı kendisi söyledi şu an 170 kişi çalışıyor. Norm kadroları aşamadıklarını ÇİPAŞ kanalı ile aşıp siyasi olarak aldıkları elemanları oradan karşılamaya başladılar. En son bankalara olan trilyonlarca borç ortada. Şişelemenin kökü bir başka bankaya ipotekli. İş bu noktaya geldi. Bizim bildiğimiz Su fabrikası para kazanır Belediye yardım eder. Belediye tam aksine buraya para aktarıyor.” şeklinde konuştu.

“60 ayda 60 proje ne oldu, koca bir hiç”

“Köylerde ıslık çalan, sağdaki soldaki afiş yapıştıranların hepsi ÇİPAŞ’tan maaş alır hale geldi” diyen Kocamaz, “Bu bizlerin vicdanına dokunuyor. Siyaset ahlaklı, dürüst, projeleri takip eden samimiyetle yapılmalı. Bu bir yarıştır. Siyaset bu çerçeveden değerlendirilir. Böyle yarını düşünmeden fütursuzca borçlanmalar ile artık bu işin sonunun geldiği görünüyor. Onlar kendi de biliyor. 15 yıldır gönül bağı kuramadığı vatandaşların kömür ile gönlünü almaya çalışıyorlar. 60 ayda 60 proje ne oldu, koca bir hiç.” dedi.

“Biz, ‘Çine için değişim zamanı’ diyoruz”

Geçmişimizde çamur yok diyen Kocamaz, “Bazıları bizim aramızın açılmasını bekliyordu. Gördüğünüz gibi hep birlikteyiz. Bizim içimizde en ufak bir kırgınlık ve dargınlık yoktur. Buralardan medet bekleyenler aklını başına alsın. Biz, ‘Çine için değişim zamanı’ diyoruz. Çine’yi bu köhne görünümden kurtaracağız. Milletimize projelerimizi anlatacağız. Kuruşuna kadar harcanan paranın hesabı verilecek. Geçmişi 5 yıl olmak üzere tek tek hesap verilecek. Biz geçmişte yüzümüzün akıyla hesap verdik. O yüzden burada yeniden adayız. Seçimleri kazanmamız halinde derhal her partiden oluşan tarafsız komisyon kuracağız, tüm alacak borçlar için liste çıkarılacak. Eğer temiz çıkarlarsa gazetelerde tam sayfa teşekkür ilanı da vereceğiz. Devraldığımız Belediye’yi vatandaşa göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bir tane can kurtarmak trilyonlara bedeldir”

Köy gezilerinin de başladığını belirten Kocamaz, “Kimsenin karşısına çıkmayacak bir durumumuz yok. Zamanında çeşitli hatalardan dolayı düşürdüğümüz bayrağı yerden alalım. Otopark sorunu gibi bir çok sorun ortada. Çine’nin sokaklarından geçilmiyor. Bir Perşembe günü resmen işgal geçirmiş gibi oluyoruz. Bunlar ne zaman çözülecek. Gerçek sorunlardan kaçıyorlar. İlçemize şehir görüntüsü verecek hizmetler lazım. Çine karayolu 3 senede Çine’ye geldi. Hayatını kaybeden insanlarımız oldu. Ben olsaydım alt geçit için veya herhangi bir çözüme dair müdahale ederdim. Bir tane can kurtarmak trilyonlara bedeldir.” dedi.

“Farkımız laf ile değil icraatlarımız ile ortaya çıkacak”

Başkan Dinçer’in makam arabasını da eleştiren Kocamaz, “Bizler de zamanında Başkanlık yaptık. Biz kendi arabalarımıza bindik. Bu yol mevzusunda iktidarın fikrini almak için gitmedi Belediye. Belediye Başkanı, 150 milyarlık arabaya biniyor ama ilçemizde mobese yok. Biz de zamanında alabilirdik bütçemiz vardı. Bunlar da ne hesap var ne kitap. Yeri geliyor 3 ay geçiyor, işçi maaşı ödenemiyor. Bu hesap bilmemekten, bütçeyi kontrollü yönlendirememekten ileri gelmektedir. Çine, gerçek sahiplerinin eline geçecek. Farkımız laf ile değil icraatlarımız ile ortaya çıkacak.” dedi.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 07:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472