banner488

Gül Esin Hanım’ı örnek alıyor

Hamitabat Mahallesi muhtarlığına aday olduğunu açıklayan Nilgün Bulut, iddialı konuştu.

Gül Esin Hanım’ı örnek alıyor
Duruşu ve özgüveni ile Türkiye’nin İlk Kadın Muhtarı Karpuzlulu Gül Esin’i anımsatan 26 yaşındaki Nilgün Bulut, Çine’nin 3900 seçmen nüfusuyla en büyük mahallesi olan Hamidabat Mahallesi Muhtarlığına adaylığını açıkladı.


Muhtar adaylığını açıklaması ile birlikte en genç muhtar adayı olarak dikkatleri üzerine çeken Lise Mezunu Nilgün Bulut(26),  “Muhtarlık vazifesi için kendimi yeterli görüyorum. 2005-2011 yılları arasında Hamidabat Mahalle Muhtarlığı’nda sekreterlik yaptım. Mahallemin ve mahalleli seçmenlerimizin mevcut sorunlarını iyi biliyorum ve çözüm noktasında ilgili merciler arasında muhtarlık makamını en iyi şekilde temsil edecek liyakat ve bilgiye sahibim.” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin talebi üzerine aday olma kararı aldığının altını çizen Bulut, “6 yıllık sekreterliğim döneminde gerekli deneyimi kısmen kazandığıma inanıyorum. Görev sürem dahilinde her zaman mahalle sakinlerimizin evrak işlerini en iyi şekilde tanzim ederek yardımcı olmaya çalıştım. Muhtarlık vazifesini sürdürecek kişiler, bilgisayar çağında yaşadığımız bu yüzyılda ufku açık, Sultanbet yenilikçi, çözümcül öneri ve projeler üretebilecek yetkinlik ve duyarlılıkta olmalıdır.” dedi.

Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin Hanım’ın Karpuzlu’lu olduğunu ve kendisine örnek olduğunu da belirten Bulut, “Muhtarlık vazifesi geleneksel bir anlayışla sadece erkeklerin güdümünde olmamalıdır. Cumhuriyet Devrimleri ile seçme ve seçilme hakkı, kadın erkek herkese tanınmıştır. Aday olup olmama konusunda en ufak bir tereddüt dahi yaşamadım. İlerleyen süreçte azalarımız da netleşecek. Mahalle halkımızın destekleri ve teveccühleri ile bu göreve layık görülürsem, en iyi şekilde hizmet edeceğim.” şeklinde konuştu.

Kendisine güveninin tam olduğunu belirterek, mahalleli seçmenlerin oyları ile muhtarlık makamına getirilmesi halinde çok sevdiği mahallesine hizmet etmenin kendisini mutlu edeceğini vurgulayan Bulut, “10 senedir Hamidabat Mahallesi’nde yaşıyorum ve herkesi tanıyorum. Ümit ediyorum ki mahallelilerimiz desteklerini esirgemeyecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 14:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472