banner488

Ak Parti'den, Şahin'e cevap gecikmedi

Ak Parti İlçe Teşkilatı adına basın açıklaması düzenleyen Başkan Yardımcısı Erol Uzun, “biz tapu mağdurları sorunu için üzerimize düşeni yaptık.” dedi.

Ak Parti'den, Şahin'e cevap gecikmedi
banner496

Basın açıklamasında Çine’deki 7 köyü ilgilendiren tapu sorununun çözümü için Tarım Bakanı Mehdi Eker’den söz aldıklarını da belirten Başkan Yardımcısı Uzun, “AK Parti Aydın Milletvekilleri'nin tapu sorunu ile ilgili çalışmaları var. Bu sorunun çözülmesi için biz Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak üzerimize düşeni yaptık.” İfadelerini kullandı.

En son yapılan çalışmada torba yasaya giren bu sorunun Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından çıkartıldığının altını çizen Uzun, “Bakan Eker, buna sebep olarak bu sorunun ülkenin bazı il ve ilçelerinde de bulunduğunu, bunların hepsinin birlikte çözülmesi gerektiğini gerekçe gösterdi. Biz Tarım Bakanımız Mehdi Eker’den bu sorunun giderilmesine dair söz aldık. Bu sorun AK Parti iktidarının sebebiyet olduğu bir sorun değil. O dönemi yöneten yöneticilerden kaynaklanan bir sorun ve bu sorun AK Parti iktidarı ile birlikte çözüme kavuşacaktır.” şeklinde konuştu.

“Tapu sorununu çözmek boynumuzun borcu”

CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin’in tapu mağdurlarına yönelik açıklamasının gerçek dışı ithamlardan ibaret olduğunu da Perabet vurgulayan, “CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin’in geçtiğimiz günlerde ilçenin farklı bölgelerindeki tapu sorunu ile ilgili yaptığı açıklamasında yer alan sözleri gerçek dışı ithamlardır. Biz kimseyi kandırmadık ve kandırmıyoruz. Bu tapu sorununu çözmek bizim boynumuzun borcudur.” dedi.

“Bu ne sorumsuzluk”

Aynı açıklamasında Taksi Durağında yıkımına başlanan eski Emlak Bankası binasında yıkım çalışmalarının emniyet şeridi olmadan devam etmesine de tepki gösteren Uzun, Çine Belediyesi’nin sorumsuzca hareket ettiğine dikkat çekerek,  “Binada yapılan yıkım çalışmaları tehlikeli bir şekilde yapılmakta. Etrafına hiçbir şekilde emniyet amacıyla bir şerit çekilmedi. Binadan aşağıdaki park halindeki araçlara veya daha kötüsü insanların kafasına bir parça düşse bunun sorumlusu binada tedbir almayan Çine Belediyesidir." şeklinde tepki gösterdi.

“Yavaşoğlu’nun binası da yıkılmalı”

Meydan düzenlemesi için Yavaşoğlu Binası’nın da bir an önce yıkılması gerektiğini vurgulayan Uzun, “2012 yılında Belediye Başkanı Dinçer mirasçılarla görüşerek binayı Belediye olarak alacaktı. Yavaşoğlu’nun binası eski Emlak Bankası binasına nazaran daha eski. Sağlam bina yıkılırken daha eski ve köhne olan bina dimdik orada duruyor. Bir an önce Yavaşoğlu’nu binası da yıkılmalıdır.” dedi.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 19:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472