banner488

Çinelileri gönül elçisi olmaya davet etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Aralık 2012’de başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’nin 2014 yılı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Çine'de de yapıldı.

Çinelileri gönül elçisi olmaya davet etti
Toplantıda konuşan Aydın Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Dr. Selvinaz Saçan, Çine’de okuma yazma bilmeyen kişi sayısının 274 ve okuma yazma bildiği halde okul diploması olmayan kişi sayısının ise 807 olduğunu belirterek, “Her duyarlı vatandaşın gönül elçisi olarak, çevresinde bulunan bu kişileri, yetkili kurumlara yönlendirerek eğitim almalarını sağlaması gerekmektedir.” sözleriyle Çinelileri gönül elçisi olmaya davet etti.

Toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Aralık 2012’de başlatılan ve 2 yıl boyunca devam edecek olan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’nin 2014 yılı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Aydın Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Dr. Selvinaz Saçan, Aydın’daki Gönül Elçileri sayısının Vali Erol Ayyıldız’ın göreve başlamasıyla birlikte arttığını belirterek, bu sayının 100'den 305'e çıktığını açıkladı.

Çine Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Çine Kaymakamı Özkan Demir ve eşi Dilek Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Akçaova Belde Başkanı İsmail Çerçi, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Giden, Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık Yavuzkan, STK temsilcileri, daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri ve ve az sayıda vatandaş katıldı.
Matadorbet />

Yaklaşık 25 dakika süren toplantıda, Gönül Elçisi olmanın topluma neler kazandıracağını ve ülke kalkınmasındaki önemine değinen bir konuşma gerçekleştiren Aydın Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Dr. Selvinaz Saçan, yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile gönül elçisi olunması gerektiğini belirterek önemli hususlara dikkat çekti.

Gönül elçisi olmanın hiçbir zorluğunun olmadığını ve bir insanın çevresinde var olan yardıma muhtaç insanları yetkili mercilere yönlendirmesinin bile gönül elçiliği olduğunun altını çizen Saçan, “Gönül elçisi olmak çok kolay. Aydın komşuluk kültürü çok yaygın bir il. Gönül elçisi olduktan sonra kurumlarımıza gelmeniz gerekmiyor. Gönül elçisinin görevi, çevresindeki yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatmak. Yardıma muhtaç insanlara yardım ederek, topluma kazandırmak. Toplumda yaşayan insanlarımızı ne kadar çok eğitirsek, hayat ve yaşam standartlarımız o kadar çok gelişecek ve modernleşecektir” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun adrese dayalı veri kayıtlarında Çine’de okuma yazma bilmeyen kişi sayısının 274 olduğunu ve okuma yazma bilerek, okul diploması olmayan kişi sayısının ise 807 olduğunu açıklayan Saçan, bu sayının daha aşağılara çekilmesi ve hatta ilçede okuma yazma bilmeyen insan kalmaması için her duyarlı vatandaşın gönül elçisi olarak, çevresindeki bulunan bu kişileri, yetkili kurumlara yönlendirerek eğitim almalarını sağlaması gerektiğini vurguladı. Bu görevin insani bir görev olduğunun altını çizen Saçan, “Okuma yazma bilmeyen kişilerimiz ilçe milli eğitim müdürlüğü ile ilçe halk eğitim müdürlüklerine müracaatlarda bulunarak, Açık Öğretim Meslek Lisesini bitirebilirler” dedi.

Gönül elçisi olabilmek için, //aydin.aile.gov.tr/tr adresindeki formun doldurulması gerektiğini belirten Saçan, internetten faydalanamayan kişiler için ise bulundukları yerlerdeki Valilik ve Kaymakamlıklardan bu formları temin ederek, doldurmalarının yeterli olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 21:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472