banner488

“Daima esnafa hizmet yoluna gittik”

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını 2010’dan bu yana sürdüren ve 4 Şubat’a yapılacak olan Genel Kurul’da yeniden başkan adayı olarak yarışacak olan Metin Uyar, önemli açıklamalarda bulundu.

“Daima esnafa hizmet yoluna gittik”
banner496
Esnafın talepleri doğrultusunda tekrarda aday olduğunun altını çizen Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Biz 2010 yılının 9 Mart günü esnafımızın desteği ve teşvikiyle bu koltuğa oturduk. Esnafımızın tercihleri doğrultusunda bu makamı emanet olarak aldık. Oda Başkanlığımız süreci içerisinde herkesin yanında olduk. Herkesin işini görmeye, yardımcı olmaya çalıştık. Sabah saat 9.00’da odaya geldim. Akşama kadar vatandaşımızın ve esnafımızın emrinde olduk ve esnafımıza hizmet etmek için ilgili mercilere sıklıkla başvurduk.” dedi.


Eskiden Çineli esnafın sicil işlemleri için Aydın Sicil Müdürlüğü’ne gittiğini fakat artık böyle bir uygulamanın kendisinin girişimleri sayesinde ortadan kalktığını belirten Başkan Uyar, “Eskiden vatandaşımız Aydın’a gitmek zorundaydı. Giriş yaptıracağı zaman Aydın Sicil Müdürlüğüne gidiyordu. Esnaflığı bıraktığı anda yine Aydın’a sicilini sildirmeye gidiyordu. Artık sicil işlemlerini 2 senedir burada yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu için Oda bünyesinde bina tahsis edildiğinin de altını çizen Başkan Uyar, “Bugün bir çocuk anasından doğduğu zamandan ölünceye kadarki süreç dahilinde bu kuruma muhtaç. Biz çok önemli konulara değindik ve yaptık daima girişimlerde bulunduk. Daima esnafa hizmet etme yoluna gittik.” ifadelerini kullandı.

Esnaftan alınan aidat için hiçbir esnafın sıkıştırılmadığını önemle vurgulayan Betxlarge Başkan Uyar, “Hiçbir esnafımıza Senin aidat borcun var, senin işini görmeyeceğiz demedik. Esnafın her zaman yanında olduk. Esnafımızın her derdine çare bulmaya çalıştık.” dedi.

Oda aidatları konusunda kendisinin de aidatların yüksek olmasına karşı olduğunu belirten Başkan Uyar, “Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Bu Ankara ve bakanlıkların elinde gelen bir şey. Diyor ki askeri ücretin yüzde 20’sini almak zorunluluğun var. Bizim birinci taksit aidat olarak aldığımız meblağ 95,50 Tl.  Burada vatandaşımıza yanlış aksettirilen bir olay var. Yönetim kurulu kararıyla aidat düşüremezsin. Yönetmelik ve kanuni nizamnameye göre, ‘askeri ücretin  yüzde 20’sinden aşağı aidatı düşüremezsin ama üstünü alabilirsin’ deniliyor. Yetki böyle. Ama biz en asgarisini, en düşüğünü alıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

2010 yılında kendisinin göreve geldiği süreç itibariyle üniversite okuyan esnaf çocuklarına Çine Esnaf Odası olarak burs imkanı sağladıklarını da belirten Başkan Uyar, “Bu sene başlamak şartıyla 26 tane çocuğa burs verdik. 2010’da başlayan burs için o zamanlar 15 tane çocuğumuz faydalanıyordu. Şu an itibariyle bursdan yararlanan öğrencilerimiz 9 ay müddetle her ay 60 Tl alma imkanına kavuştular.” ifadelerini kullandı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 19:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472