banner488

Tekeler Köyü’ne yeni bir gölet yapılacak

AK Parti Karpuzlu İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Taner Çakar, uzun uğraşlardan sonra Tekeler Köyü’nün gölet ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.

Tekeler Köyü’ne yeni bir gölet yapılacak
Ak Parti Karpuzlu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Masat ile birlikte gölet inşasının başlayacağı arazide incelemelerde bulunan Çakar, “Uzun uğraşlarımız ve girişimlerimiz sonucunda köyümüz yeni bir gölete kavuşacak.” dedi.


Karpuzlu’nun en büyük nüfusa sahip köyü olan Tekeler Köyü’ne, Aydın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bütçesindeki ödenekle, 60-70 bin metreküp su tutacak ve yılda 3-4 kez dolup boşalması planlanan bir gölet yapılacağını müjdeleyen Çakar, “İlgili müdürlük bünyesinde, bu günlerde yaklaşık maliyeti hazırlanmakta olup, yakın bir zamanda ihaleye çıkılacak.” dedi.

Konuyla ilgili Karpuzlu İlçe Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Aydın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Niyazi Betgaranti Kazımoğlu, İlçe Orman İşletme Şefi Mehmet Uysal, Köy Muhtarı Nevzat Vizil ve ilgili teknik personel ile birlikte bir dizi görüşmeler yapılarak, arazi incelemesi yapıldığını belirten Çakar, kamu yararı kararı da alınarak mesafe kat edildiğini belirtti.

Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde bulunan ödenekten, Tekeler Köyü’nden Işıklar Köyü’ne giden yol üzerinde araç geçişinde sorunlu olan noktaya menfez yapılacağını da önemle belirten Çakar, gerekli yazışmalar ve plan proje işlerinin başladığını ifade etti.

Tekeler Köyü’ndeki daha önceden tamamlanmış olan Cuma Meydanı’nın parke taşı kaplanması işine ek olarak 2013 yılı Köy yardımları faslından köye ayrılan parke taşlarının da döşeneceğini belirten Çakar, “Tüm bu hizmetler Tekeler Köyü’ne hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 00:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472