banner488

Çineli köylüler, ‘Topuklu Efe’yi bağrına bastı

2011 Yılında Aydın’daki büfeleri kaldırması sonrası kendisine yöneltilen türlü tehditler karşısında dik durması sonucu, ‘Topuklu Efe’ lakabı takılan Çerçioğlu, ziyaret ettiği Çine’nin her iki köyünde de havai fişek atışlarıyla karşılandı.

Çineli köylüler, ‘Topuklu Efe’yi bağrına bastı
Yaklaşık 1 Saat süren ve Büyükşehir olarak tüm Aydın dahil Çine için de hazırladığı mevcut projeleri slayt gösteri eşliğinde Çine Belediye Kültür Merkezi’nde duyuran Çerçioğlu, Kahraman ve Karakollar Köyü ziyaretlerinde kendisini yoğun ilgi ve sevgiyle karşılayan vatandaşlara seslendi.


CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na Kahraman ve Karakollar Köyü ziyaretlerinde, CHP Çine Belediye Başkan Adayı ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine İl Genel Meclisi üyeleri Erol Öz ve Muharrem Akdam, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine Belediye Meclis üyesi aday adayları ve çok sayıda partili de eşlik etti.

Kahraman ve Karakollar Köy halkı tarafından yedisinden yetmişine kadar meydanlara dökülen ve köy gençlerinin havai fişek atışları ve halkın yoğun alkışları eşliğinde karşılanan CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, her 2 köyde seslendiği halka yoğun alkışlar altında gerçekleştirdiği konuşmalarında sıklıkla teşekkür ederek, “Yürekli, kahraman, efe insanlarımızın yaşadığı köylerimizdeki bu görkemli karşılamaları ancak efe insanlar yapabilir.” dedi.

2011 Genel seçimlerindeki CHP’ye destekten ötürü her iki köye de teşekkür eden Çerçioğlu, “Bizler Türkiye’nin birleştirici gücüyüz. Ayrışmadan birleşerek kazanacağız.” şeklinde konuştu.

“Kahraman Köy’lü olmaktan gurur duyuyorum”

İlk olarak konuşan ve kendisi de aile kökeni itibariyle Kahraman Köy’lü olan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu karşılama ve ağırlamanızdan ötürü de Kahraman Köy’lü olmaktan bilhassa gurur duyuyorum. Düğün salonu için de sözü Başkan Çerçioğlu’ndan istiyoruz ve eminim ki alacağız. Projelerimizi hayata geçirmek için meclis üyesi arkadaşlarımızla projelerimiz yaptık. Kapalı pazaryeri, düğün salonu, Sarıoğlu Parkı, Kalabak Çayı projelerini hayata geçirdik. Kanalizasyon ve yol yapım çalışmaları için de elimizden geleni yaptık. Belediyecilik her zaman sizler de bir olmak manasına geldiği için acı tatlı her gününüzde de sizlerdeydik. Bunu sizlere anlatabildiğimizi umuyorum.” dedi.

“Büyükşehir ile birlikte büyük Çine için çalışıyoruz”

Yapmadıklarının da altını çizen Dinçer, “Belediye’yi rant yeri olarak düşünmedik. İlçemize ne kazandırabiliriz yaklaşımıyla yeri geldi gecemizi gündüzümüze kattık. Çocuklarımıza, ailelerimize daha yaşanabilir bir Çine nasıl yaratabiliriz düşüncesi ile çalıştık. Bu gün Büyükşehir ile birlikte hizmet alacak olan büyük Çine için çalışıyoruz. Köylerimize her daim meydan, yol yapım, çöp toplama çalışmalarında yardımcı olmaya gayret gösterdik. Köylerimiz için muhtarlarımız ile el ele verip tüm sorunları aşmak istedik.” dedi.

“Söz veriyorum”

Başkan Dinçer’den sonra söz alarak, Kahraman Köy ziyaretinde seslendiği köylülere tüm sorunların farkında olduğunu ve çözüm noktasında girişim ve projelerinin hazır olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, “Alabanda Kavşağı’na bir alt geçit istediğinizi biliyorum. Bu sorunu çözeceğim bu birinci sözüm. İkinci olarak ise muhtarımın belirttiği talep üzerine düğün salonu yapılacak. Ben buradan söz veriyorum.” dedi.

İl Özel İdare’nin kapandığını belirterek türlü hizmetler için emeği geçen tüm il genel meclisi üyelerine teşekkür eden Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmamızla beraber Özel İdare’nin yaptığı tüm hizmetleri artık Çine Belediyesi’nde Salih Başkan ile birlikte bizler gerçekleştireceğiz. “ ifadelerini kullandı.

“Alabanda Kavşağı’na alt geçit için projemiz hazır”

Kahraman Köy Muhtarı Abdulkadir Akalın ile 1 yıl önce birlikte gerçekleştirdikleri toplantıya değinen Çerçioğlu, “Muhtarım köyümüzün tüm sorunlarını bana bir bir anlattı. 1 yıldır tüm sorunların çözümü için tek tek çalışıyoruz. Alabanda Kavşağı’na alt geçit için projemiz hazır. Ben Büyükşehir’i almamız takdirinde 90 günde yapar bitiririm.” Dedi.

Ege Et’i güçlendirerek sorumluluk alanı Elexbet içerisinde özel sektörün eline geçmeden tüm Çinelilere ait olarak düzenlenileceğini belirten Çerçioğlu, "Ege Et Çineli'nindir ve öyle kalacak." şeklinde konuştu.

“Tapu sorununu çözmek boynumuzun borcudur”

Kahraman Köy halkının muzdarip olduğu tapu sorunu hakkında da konuşan Çerçioğlu, “Muhtar, aza ve Belediye Başkanı ile beraber  Allah’ın izniyle bu sorunu çözmek bizim boynumuzun borcu. Daha önce o söz verenlerin hepsi erkekti. Erkekler kusura bakmasın. Ben bir kadın, bir anne olarak da söz veriyorum. Aydın’da 15 yıldır bitirilemeyen bir hizmet binası vardı, biz gerçekleştirdik.” dedi.

“Aydın’ın altın çağı bizimle başladı”

Aydın’daki büfeleri kaldırdığını ve bunun kolay olmadığını ifade eden Çerçioğlu, “Ben bu işi sizlerin desteği, sevgisi ve ilgisi ile neleri göze alarak gerçekleştirdim biliyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Hepinizin tuttuğu altın olsun. Aydın’ın altın çağı bizim birlik beraberliğimizle başladı, devam edecek. Hepimize kutlu olsun.” cümlelerini kullandı.

“Birincilik için desteklerinizi esirgemeyin”

Kendisinin anketlerden yüzde 60 çıktığını belirterek Türkiye 2.’si olduğunu vurgulayan Çerçioğlu, “Birinci Konya’da mevcut. Başkanımız Salih Dinçer ise 3. çıkıyor. Bizim hedefimiz eğer sizler burada yüzde 90 oy verirseniz Türkiye’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayları içinde ben, ilçelerde ise Salih Başkan birinci olacak. Desteklerinizi esirgemeyin.” dedi.  

“Ben tüm Çine için samimiyetle çalışan biriyim”

Karakollar ziyaretinde de Kahraman Köy’deki ilgi ve sevgiyi aratmayan görüntülerin yaşandığı köylülerin Çerçioğlu ve Dinçer’i karşılaması ve yoğun alkışları sonrası vatandaşlara ilk olarak hitap eden ve kendisi de Karakollar Köyü’nden olan CHP Çine İlçe Başkan Tayfun Şahin, “Ben hasbelkader memleketimiz ve tüm Çine için samimiyetle çalışan biriyim. Son 6 yıldır köyümüz CHP’ye gereken desteği verdi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Çoşkulu halkımızın karşılaması yorgunluğumuzu aldı”

CHP İlçe Başkanı Şahin’den sonra söz alarak konuşan CHP Çine Belediye Başkan Adayı Dinçer ise, “Bugün itibariyle Aydın Belediye Başkanımız Özlem Hanım’ın da katılımıyla seçim startını Çine’de vermiş bulunmaktayız. Bu gün tüm yorgunluğumuza rağmen her iki köyümüzdeki çoşkulu halkımızın desteği, karşılaması ve sevgisi tüm yorgunluğumuzu aldı.” ifadelerini kullandı.

“Özlem Başkan ile beraber projelerimiz hazır”

Köylülerden bir grubun, ‘En büyük başkan bizim başkan’ tezahüratlarıyla sözü kesilen Başkan Dinçer, “Yaptıklarımızı da yapmadıklarımıza biliyorsunuz. Siz geldiğinizde bacak bacak üstüne atıp sizleri karşılamadık. Her sorununuzda sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Büyükşehir yasası ile köylerimiz için görev bizlere düşüyor. Özlem Başkan ile beraber projelerimiz hazır.” dedi.

Gürlen Barajı için Bakan Veysel Eroğlu’nun söz verdiği halde hayata geçmeyen proje olarak ortada olduğunu belirten Dinçer, “Ben Özlem Başkan’dan çeşmelerimizden madran suyu akması için söz bekliyorum.” dedi.

“Aydın’ın Altın Çağı’nı tüm Çine’ye getireceğiz”

Topçam Madran Suyu’nu elinde tuttuğu Topçam Madran Suyu pet şişesinden değil çeşmelerden akıtılması için söz veren Çerçioğlu, “Birçok siyasetçi gelir söyler gider. Ben onlara benzemem. Az zamanda çok iş yaptık. Aydın’ın Altın Çağı’nı tüm Çine’ye ve Karakollar’a getirmek için buradayız.” dedi.

“Aydın’da verdiğim bütün sözleri yerine getirdim”

“Birileri yukarıda maşallahı var yaşıyor” diyen Çerçioğlu, “İnsinler köylü vatandaş ne durumda baksınlar. Çocuklarımız işsiz, başkalarının çocukları malum. Bunları biliyorsunuz. Sizlerin tapu sorunlarını da biliyorsunuz. İl Özel İdaresi kapatılmasının sonrasında biz gerekeni onur duyarak yapacağız. Tüm sorunlarınızı bir bir çözeceğiz. Aydın’da verdiğim bütün sözleri yerine getirdim.” ifadelerini kullandı.

Her iki köydeki seslendiği vatandaşlara, ‘Bütün amacımız sizlere hizmet etmek asla siyaset değil, hizmete devam diyen Çerçioğlu, “Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Çine’de OSB’de altyapının bir an önce tamamlanarak yeni iş sahaları oluşturulması gerekiyor. Aydın ve Çine’de 491 köyümüzde alt ve üst yapısı ele alınmayan köy kalmayacak.” dedi.

Akşam 19.15’de Çine Belediye Kültür Merkezi’nde Aydın ve Çine için hazırladığı projelerini slayt gösterisi eşliğinde duyuran Çerçioğlu, sabah 10.30’da geldiği Çine’deki yerel seçim çalışmalarını Kahraman ve Karakolları ziyaretleri sonrasında tamamlayarak Aydın’a döndü. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 21:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
rte poyraz
rte poyraz - 10 yıl Önce

Çineye ne yaptınız ya yolların durumu belli çine karışık şow yapmakla bu iş olmaz bu iş akparti iktidarıyla olur biz bankadan kredi çekerek yapmıyoruz.türkiyemizin yer altı zenginlikleriyle yapıyoruz.

rte ile hiç olmaz !
rte ile hiç olmaz ! - 10 yıl Önce

de gidi poyraz. ne bu utanmazlık. hala çamur atmaya devam. hala yola devam :) ahanda görmüyosan yapılanları sen siyaset yapıyıon demektir.

SIRADAKİ HABER

banner472