Beraberindeki AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkan Ayşe Cingöz, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, AK Parti Çine Belediye Çine Belediye Meclis Üyesi aday adayları ile Çarşı esnaflarını ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç, vatandaşların dert ve sıkıntılarını dinleyerek kendisine yöneltilen türlü sorunların çözümü noktasında elinden geleni yapacağını belirtti.

Köylerin ve vatandaşların türlü talepleri noktasında partili partisiz gereken desteklerin esirgemediklerini vurgulayan Milletvekili Kılınç, “Hangi köy olursa olsun bize ‘alo’ denildiğinde biz sahip çıkarız ve gerekeni yaparız.” ifadelerini kullandı.

“Hayvan ithalatı yapılacak”

Çarşı esnaflarını ziyarette ilçedeki bir yem dükkanı işletmecisi ile de görüşen Milletvekili Kılınç, hayvancılık konusunda kısa süreli sohbet etti. Ziyaretinde vatandaş tarafından kendisine hayvan ithalatının yapılıp yapılmayacağı sorusunu cevaplayan Kılınç, “İthalat yapılacak, çünkü hayvan kalmadı. Fiyatlar yükseldi. İthalat olmazsa, inekler kesime gider.” dedi.

“Çıldır Havaalanı’nda iyileştirme çalışmaları devam ediyor”

Denk geldiği ve tokalaştığı bir vatandaşın, Aydın Çıldır Havaalanı’nın sivil ulaşıma açılıp açılmayacağına ilişkin sorduğu soruyu da cevaplayan Kılınç, “Aydın Çıldır Havaalanı sadece helikopter filosuna yönelik bir havaalanıydı. Bizim çalışmalarımız sonucunda, Aydın Ticaret Odası Başkanlığım dönemimde oranın sivil ulaşıma açılması için çok emek sarfettik. Şu an pilot eğitimi ile ilgili alt yapı hazırlandı eğitim verilmeye başlandı. Biz bunu bir adım öteye götüreceğiz. Öncelikle iniş pistinin güçlendirilmesi gerekiyor. Uçağın ilk piste inişindeki güç kaldıracak mı analizler yapıldı. Bu pistin yeniden elden geçmesi gerekiyor. Burası sivil ulaşıma açıldığı anda dünyaya Betcup ilan ediliyor. Aydın Havaalanı’nın pisti uluslararası nitelikte olmadığı müddetçe orada doğacak bütün riski Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti karşılamak durumunda. Orada iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Pistin hem mesafe olarak uzatılması, hem de pis kalitesinin arttırılması için proje çalışmaları var.” şeklinde konuştu.

Çarşı esnaflarını ziyarette MHP Çine Seçim Bürosu’nu da ziyaret eden Milletvekili Kılınç, MHP Çine Belediye Meclis Üyesi Adayı Salih Gökbel tarafından karşılanarak, kendisine ve partililerine çay ikram edildi.

“Aydın’ı yönetmeye talipsin ama kendi kadronu kuramıyorsun’

MHP’nin seçim bürosu ziyaretinde Milletvekili Kılınç ile kısa süreli sohbet eden Gökbel, geçtiğimiz günlerde Akçaova ziyaretinde konuşan MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın dillendirdiği, Aydın Belediyesi’nin 2 yıldır muhasebesini Ovaeymir Belediyesi’nin mutemetinin yürütmekte olduğu hususu bilip bilmediğini sordu. Soruyu, ‘bilmiyorum’ sözleri ile cevaplayarak yorum yapan Milletvekili Kılınç, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik olarak, “Sen Aydın’ı yönetmeye talipsin daha kendi kadronu kuramıyorsun’ cümlelerini kullandı.

Çarşı esnafları ziyaretinde bir köfteci tarafından kendisine ikram edilen Madran Yayık Ayranı’nı içen Milletvekili Kılınç, esnafa teşekkür etti. (Murat TAN)