banner488

Çerçioğlu ile Dinçer, projeleriyle konuştu

Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu ile Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, projelerini tanıttılar.

Çerçioğlu ile Dinçer, projeleriyle konuştu
Çine Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım törenine, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan, CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri, CHP Çine Belediye Meclis Üyesi aday adayları, bazı muhtarlar ve çok sayıda partili ve Çineli vatandaşlar katıldı.

 

Slayt gösterileri eşliğinde gerçekleşen proje tanıtım toplantısında Çine için çocuk ve gençlik merkezi, AYBA Koordinasyonu, halk ekmek fabrikası, Çine OSB’nin alt yapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması için proje, Çine Kent Meydanı ve Kapalı Otopark projesi ve Çine’ye yeni bir otogar projesinin hazır olduğunu belirten Çerçioğlu, “Tabi ki ben bunları tek başıma yapmayacağım. Salih Başkan ile beraber yapacağız. Biz buralara sizlerin desteği ve sizlerin gücüyle geldik.” dedi.

 

Sözlerine, 6360 sayılı kanunla beraber Aydın’ın büyükşehir olduğunu ve 30 Mart’an sonra Aydın İl Özel İdaresi'nin kapanacağını ifade ederek başlayan Çerçioğlu, “Aydın İl Özel İdaresinin şimdiye kadar yaptığını Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Büyükşehir olarak her ilçede ortak projelerimiz var. Biz büyükşehir olarak Çine’miz için yapacağımız projelerimizi de sizlerle paylaşacağız. Projelerimiz iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, 17 ilçede yapacağımız projeler, ortak projeler olmakla birlikte Çine’yi kapsamaktadır. İkinci bölümde ise sadece Çine için yapacağımız projelerimiz söz konusu olacak. Tabi ki ben bunları tek başıma yapmayacağım. Salih Başkan ile beraber yapacağız. Biz buralara sizlerin desteği ve sizlerin gücüyle geldik.” dedi.

 

Hazırladığı tüm projelerin 1/1000 ölçekli çevre düzenlemesi üzerine oturtulduğunu belirten Çerçioğlu, “Bundan sonra Aydın’da yapılacak her şey belli olacak. İki yıl içinde 2000’lik ve 5000’lik projeleri yapacağız. Yani bir gün sabah uyandığınızda Çine’nin verimli arazilerine kimse fabrika ve ev yapamayacak. Nazım imar planının iki yıl içinde tamamlayacağız. Nazım imar planı demek, şeffaflık demektir” dedi.

“Tüm Aydın’ımızı jeotermalle buluşturacağız”

Jeotermal enerjide Aydın’ın Türkiye’de zenginlik bakımından 1. sırada olduğunu belirten Çerçioğlu, “Dünyada da 1000.sıradadır. Ama biz bu zamana kadar bunu değerlendirmedik. İl genelinde iki etap şeklinde uygulayacağımız projeyle, Buharkent'ten Kuşadası'na kadar tüm konutlarımızı jeotermalle ısıtmayı planlıyoruz. Elektrik enerjisi,  konut ısıtma ve soğutma, termal konaklama ve fizik tedavi şeklinde faydalanacağız. Seracılık da bu jeotermal enerjisiyle gelişecektir. Tüm Aydın’ımızı jeotermalle buluşturacağız. Bunu Çine’mizde de yapacağız. Bu proje 17 ilçe için ortak projemizdir.” ifadelerini kullandı.

Güneş Enerjisi Projesi’nden de bahseden Çerçioğlu, “Bugün 21.yüzyılda savaşlar enerji yüzünden çıkmaktadır. Aydın’da 365 günün, 340 günü güneşlidir. Artık Aydın’ın tüm alt yapıları büyükşehir tarafından yapılacaktır. Kanalizasyon ve paket aktarımları ve elektrik ihtiyacı da güneş enerjisiyle daha ucuza mümkün olacak.  Üzerinde güneş enerjisi panelleri bulunan kapalı otopark yaptık. Aydın’da hem yerin altından jeotermalle, hem de gökyüzünden güneş enerjisiyle yararlanacağız.” şeklinde konuştu.

‘Söke- Buharkent Hızlı Ulaşım Ağı’’

Söke’den Buharkent’e kadar 22 noktada alt geçit yapılacağını da müjdeleyen Çerçioğlu, “Bu sayede aradaki 133 kilometrelik yol, 28 dakika kısalacak. İl genelinde bütün yollar, kavşaklar asfaltlanacak.  Her yol asfalt olacak. 3 tane asfalt fabrikası kuracağız ve Aydın il genelinde asfaltlanmamış köy yolu kalmayacak. Yol medeniyet demektir. Muhtarlarımız sürekli bizden yol yapmak için parke taşı istiyor. Ben tüm köylerimize kaymak asfalt yolu yaptıracağım. Asfalt fabrikamız merkezden Çine’ye yardım edecek.” cümlelerini kullandı.

“Çine’de çocuk ve gençlik merkezi kurulacak”

17 ilçe ve 37 beldede, kültür ve spor kompleksleri projesinin Modabet hazır olduğunu da belirten Çerçioğlu, “Çine’de kapalı yüzme havuzları, tenis kortları, basketbol sahaları, voleybol sahaları yapacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapabileceği mekânlar oluşturacağız. Tüm köylerimize gezici tiyatro ve sinemayla tanıştıracağız. 17 ilçe ve 37 beldede, şu anda Aydın’daki 6 tane olan çocuk ve gençlik merkezlerinden kuracağız. Okullarda, çocuklarımıza gösterilen derslerinde yardımcı olmak ve aklınıza gelebilecek tüm sportif faaliyetleri bu merkezlerimizde yapıyoruz. Ben istiyorum ki, Çine’deki çocuklarımız başarılı olsunlar. Okusunlar, büyük devlet adamı, bilim adamları olsunlar. Bizler de övünelim.” dedi.

“AYBA koordinasyonu Çine’de de hayata geçirilecek”

Sosyal belediyecilik hususunda Aydın Belediyesi’nin çok başarılı olduğunun altını çizen Çerçioğlu, “Tüm ilçelerimizde, Çinemizde de koruyucu sağlık hizmetlerinden, evde bakım ve bir çok sosyal alanda Çine’de de hizmet vereceğiz. Aydın Belediye Hizmet Ağı olan AYBA koordinasyonu Çine’de de hayata geçirilecek.” ifadelerini kullandı.

“Çine’de ekmek fabrikası kurulacak”

Aydın Belediyesi olarak ekmek fabrikası kurduklarını ve günde 28 bin adet ekmek üretildiğini belirten Çerçioğlu, “Hijyenik, ucuz ürettiğimiz ekmeklerle aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Ürettiğimiz ekmeği 50 kuruşa satıyoruz. Çine’mizde de bir Halk ekmek fabrikası kuracağız.

“Çine OSB’nin alt yapı çalışmaları tamamlanacak”

Çine Organize Sanayi Bölgesi için de projelerinin olduğuna dikkat çeken Çerçioğlu, “Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışması tamamlanarak, ilçe ekonomisine istihdam katkısı sağlayacağız.  Akçaova ve Çöğürlük Köyü Organize Tarım Alanı projemiz var. Bu projemizde tarım ürünlerimize işleme, paketleme ve depolama tesisleri kurarak katma değer yaratmak istiyoruz. Jeotermal kaynağı uzak olduğu için güneş enerjisi ile ısıtılarak üreticilerimizi seracılığa teşvik edeceğiz. Çine Kent Meydanı ve Kapalı Otopark projemiz var. Burada da tören alanı, sanat eseri yeşil alan ve kapalı otoparklarımız mevcut olacak. Çine’ye Yeni otogar Projemiz var. Hızlı ulaşım ağı kurarak Çine’nin bölünmüşlüğüne son vereceğiz.” Sözleriyle konuşmasını noktaladı.

“Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”

Başkan Çerçioğlu’ndan sonra söz alan CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, seçimleri değil, gelecek nesilleri düşündüklerini belirterek, “Çine için büyüme zamanının geldiğine inanıyoruz. Onun için tek amacımız, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmak. Yaptığımız projelerde, yaptığımız hizmetlerde hiçbir zaman seçimleri kazanmayı düşünmedik. Amacımız seçimleri kazanmak değildi. Bizden sonraki nesillere daha iyi bir Çine’yi nasıl bırakabiliriz diye düşündük ve projelerimizi ona göre hazırladık.’’ dedi.

“Topçam Yaşam Alanı projesi hazır”

İlk projesinin ‘Topçam Yaşam Alanı’ projesi olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, “Biz bu güne kadar yeşile çok önem verdik. Topçam Barajı’nın alt tarafındaki 50 dönümlük bir yer var. Burası Devlet Su İşleri’ne ait bir yer olan bir alanda planladık. Bu projemizin çalışmasını 6 ay önceden başladık ve bu yerimizi belediyemize dâhil ettik. Bu projemizin içerisinde her şey olacak.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortak projelerinin olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Bunlar Şehir Meydanı ve Kapalı Otopark Projesi, Çine Belediyesi Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisler projesidir. Özlem Başkanımız her ilçe için spor kompleksi ve sosyal tesis projesi sözü var. Ben de kendilerine siz bir tane yapın, bende bir tane yapacağım diye söz verdim. Bu projemizi eski hayvan pazarımızın olduğu alana yapmak istiyoruz. Bu proje beni çok heyecanlandırdı. Çünkü Çine’nin bu tip projelere çok ihtiyacı var. Bu projemizin en önemli özelliği de çocuklarımızın ve büyüklerimizin bineceği trenlere sahip olmasıdır. Bu alanlarımızı trenle dolaşabileceğiz.” dedi.

Eğitime önem verdiklerini de vurgulayan Başkan Dinçer, “Çine Geleneksel Oğlak Şenliği’ne devam edeceğiz. Köylerimiz için de köy konağı projelerimiz hazır. Köylerimizdeki köy okullarınızı restore edip değerlendireceğiz. Okullarımızı tekrar yaşam alanımıza sokmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çine’nin parklarını tadilattan geçirileceğini belirten Başkan Dinçer, “Çine Belediyesi olarak da ‘Atatürk Park Projemiz’ var. Çine’de Atatürk, Cumhuriyet ve Sarıoğlu parkımız var. İlk dönemimde sadece Sarıoğlu Parkını tadilattan geçirme imkânı bulduk. Sırada Atatürk ve Cumhuriyet Parkı’nı da  elden geçirmemiz gerekiyor. Bu parklarımızı modern bir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 20:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
özcan özoğan
özcan özoğan - 10 yıl Önce

başkanlarımıza başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER

banner472