banner488

Adnan Menderes vefatının 53. yılında anıldı

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in 53. ölüm yıldönümü nedeniyle AK Parti Çine İlçe Teşkilatı olarak öğle namazından önce Çine Çarşı Cami'nde mevlit okutup, lokma hayrı yaptılar.

Adnan Menderes vefatının 53. yılında anıldı

1899 Aydın doğumlu olan Adnan Menderes cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren siyasetin içerisinde yer almıştır. Serbest Cumhuriyet Fırkası, Cumhuriyet Halk Partisi ve son olarak Demokrat Parti’de yer almıştır. Demokrat Parti ile seçimleri kazanarak 1950-1960 arasında başbakanlık yapmıştır. 27 Mayıs 1960 darbesi ile iktidardan düşürülmüş ve Yassıada yargılamaları ile idama mahkum edilmiştir. 17 Eylül 1961 tarihinde alelacele idam edilmiştir. 1990 yılında TBMM tarafından çıkarılan bir kanunla itibarı iade edildi.  

Adnan Menderes,  bizim demokrasi şehidimiz, bizim gururumuzdur diyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü. Bizde AK Parti İlçe Teşkilatı olarak mevlit okutup ve lokma hayrı yapmak istedik. Merhum Başbakanımızın Ruhuna Fatiha göndermek istedik. O bizim gurumuzdu ve bizim demokrasi şehidimizdi. Onun için böyle bir merasim düzenledik” dedi.




Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 10:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472