banner488

2014-2015 Eğitim Ve Öğretim Yılının Ders Zili Çaldı

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı resmi açılış töreni bu yıl Hüseyin Özkan İlkokulu'nda düzenlendi.

2014-2015 Eğitim Ve Öğretim Yılının Ders Zili Çaldı
banner496
HABERİN GALERİSİ
Hüseyin Özkan İlkokulu

Hüseyin Özkan İlkokulu

Üç aylık yaz tatilinin ardından 8 bin 188 öğrenci için 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ve beraberindeki öğrenciler Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Büstüne çelenk koyarak Kaymakam Özkan Demir'i makamında ziyaret ettiler. Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı resmi açılış töreni bu yıl Hüseyin Özkan İlkokulu'nda düzenlendi.

2014-2015 ders yılının başlaması ve ilköğretim haftası dolayısıyla Çine Hüseyin Özkan İlkokulu'nda düzenlenen törene Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşı Osman Olgun,, Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, daire müdürleri, protokol üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Hüseyin Özkan İlkokulu Müdürü İsmail Yanar bütün öğrencilere ve velilere seslendi, “ Evinizden sonra değerli vakitlerinizi geçireceğiniz yuvanız açıldı. Burada eğitimin temelini alacaksınız, Güneş’i hedefleyeceksiniz eğer ıskalarsanız yıldızlardasınız. Sayın veliler bize emanet ettiğiniz canlarınız, sevgili yavrularınız bu çatı altında Mariobet hiçbir ayırım gözetilmeksizin eğitim vermeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgi, belleğimizdeki bilgi, kişiliğimizdeki kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini, yıllarını eğitime adamış öğretmenlerimizle zor fakat zevkli bir yıla, yarışa başlıyoruz hayırlı uğurlu olsun hepimize” dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılına sevinç, azim ve heyecan ile başladıklarını belirten Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Üstündağ, "2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına hep birlikte azim, sevinç ve heyecan içinde başlıyoruz.Biliyoruz ki insan yaşamının en önemli faaliyetlerinden biride eğitim ve öğretimdir. Yusuf Has Hacib, mutluluk bilgisi anlamına gelen Kutadgu Bilig adlı eserinde şöyle der; 'İki türlü insan vardır. Biri öğreten, biri öğrenen.' Bu sözle en önemli insanlık vasfının eğitim olduğunu vurgular. Eğitimin anne ve babadan sonra ikinci basamağı okullardır. Okullar, yalnızca bilginin aktarıldığı değil, bilgiye ulaşma yollarının gösterildiği, bilginin paylaşıldığı, teknolojik altyapının olduğu kurumlardır. İlçemizde eğitim ve öğretimde 40 okul, 604 öğretmen ve personel ile 8 bin 188 öğrencimize hizmet vermekteyiz. Hedefimiz ilçemizde eğitim ve öğretimi daha üst seviyelere çıkarmak, bununla birlikte başarılı, değerlerine saygılı, özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi, sorgulayan, düşünen, çağdaş bireyler yetiştirmektir. Bu hedeflere veli, aile, okul işbirliği içinde ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm herkesin İlköğretim Haftasını kutlar, yeni Eğitim ve Öğretim yılını başarılı, mutlu, sağlıklı geçmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler Eğitim Öğretim yılının ilk haftası olan “İlköğretim Haftası” ile ilgili şiir ve konuşmalarını dinleyenlere aktardılar.

Törenin ardından ilk ders etkinliklerini izlemek için 3/A Sınıfını ziyaret eden protokol üyeleri, öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yıllarında başarılar dileyerek, İlköğretim Haftası’nı kutladılar.


Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472