banner480

Pamuk Hasadı Tarla Günü yapılacak

Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, Çineli çiftçileri pamuk ve tarla hasadına davet etti.

Pamuk Hasadı Tarla Günü yapılacak
banner269

Atıgan, hasadın Çarşamba günü Cumhuriyet Mahallesinde Sanayi Sitesi arkasında bulunan Çiftçi Hüseyin Ilgın’ın tarlasında yapılacağını söyledi.

Tüm çiftçileri pamuk hasadı ve tarla gününe davet eden Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, hasadın 24 Eylül Çarşamba günü Cumhuriyet Mahallesinde Sanayi Sitesi arkasında bulunan Çiftçi Hüseyin Ilgın’ın tarlasında pamuk hasadı tarla günü yapılacağını söyledi. Amaçlarının önümüzdeki yıllarda pamuk tarımı yapmayı düşünen çiftçilerin makineli pamuk hasadını bizzat inceleme fırsatı bulmaları olduğunu belirtti.

Çine ovası, içinden çine çayının geçtiği bereketli toprakları ile her türlü tarımın yapılabilme özelliğine sahip olduğunu belirten Atıgan, “2000'li yıllar öncesinde ilçemizde pamuk tarımı çiftçilerimizin yetiştiriciliğini yaptığı öncelikli ürünler içerisinde olmasına rağmen son yıllarda maliyet kalemleri içerinde özellikle hasat işçiliğinin yüksek oranda yer tutması, hasat işçisi temininde güçlükler gibi faktörlerinde etkisiyle yetiştiriciliği bitme noktasına gelirken bunun yerine işçilik masrafları nispeten düşük olan ve makineli tarıma daha uygun olan mısır tarımına yönelim olmuş ve üst üste, münavebe tekniğine de aykırı olarak mısır tarımı yapılmaya başlanmıştır. Bunun neticesinde topraklardan hep aynı nitelikte bitki besin elementlerinin kullanımı tek taraflı gübreleme gibi uygulamalarla topraklarda nitrat birikimi, verimsizlik gibi olumsuzluklar baş göstermiştir. Ancak içerisinde bulunduğumuz 2014 yılında ilçemizde aynı zamanda bir pamuk üreticisi olan Hüseyin Ilgın'ın pamuk hasat makinesi temini ile pamuk tarımına küçük çaplıda olsa bir yönelim olmuş ve 800-900 dekar civarında ekiliş yapılmıştır. Konuya ilgi duyan tüm kurum ve çiftçilerimizin katılımlarını bekleriz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 13:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472