banner488

Başkan Özden' den esnafa müjde:Faizler Siliniyor

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden yapılandırma hakkında bilgi verdi.

Başkan Özden' den esnafa müjde:Faizler Siliniyor
banner496

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, esnafların kullandığı kredilerin faiz borçlarının silineceğini açıkladı ve ayrıntılarını anlattı. 

Başkan Özden, Hükümetimizin torba yasasına istinaden merkez birliğimizin gönderdiği genelge doğrultusunda bize bildirilen, ortaklarımızın gecikmiş borçlarını yapılandırma ve geçmiş gün faizlerinin silinme konusunda gelen genelge doğrultusunda yapılandırmanın müjdesini vermek istiyoruz” dedi.

Borçlar konusunda çıkan yapılandırmanın ortaklarımıza ödeme kolaylığı sağlanmıştır diyen Özden, “ 30 Nisan 2014 tarihine kadar geçen gecikmiş, takibe uğramış borcu olan ortaklarımızın geçmiş gün faizlerinin tamamının bir seferde peşin ödemeleri dahilinde faizlerinin tamamı silinecektir. Bu borçlarını 6 aya kadar taksitlendirme talebinde bulunanlardan talep tarihi itibariyle %6 faiz hesaplanıp, 6 eşit takside böleceğiz. İkinci şık ise 12 aya kadar taksitlendirme durumunda yine talep tarihi itibariyle %12 faiz uygulayıp 12 eşit takside böleceğiz. Üçüncü şık 18 ay taksitlendirme yapacağız. Yine talep tarihi itibariyle %18 faiz uygulayıp 18 eşit takside böleceğiz” şeklinde ifade etti. 

24 Eylül tarihine kadar olan borçları icra olsun veya olmasın, ana paralarını yatırdıkları takdirde faizlerini silineceği hakkında da bilgi veren Başkan Özden, “ 1 Mayıs- 23 Eylül 2014 tarihli takibe uğrayan ortaklarımız da geçmiş gün faizleri tek seferde peşin ödemeleri şartı ile geçmiş gün faizleri alınmayacaktır. Bu işlemler en geç 31 Ekim 2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Taksitlendirme Goldenbahis yapan ortaklarımızın 2 taksit üst üste ödememeleri halinde yine eski borç ve eski faiz uygulaması üzerinden borçları devam edecektir. Buna meyden vermemek için taksitlendirme yaptıran ortaklarımızın mutlaka taksitlerini gününde ödemelerini ve 30 Nisan’a kadar borcu olanların mutlaka ve mutlaka peşin ödeyerek borçlarının geçmiş gün faizlerinin tamamını sildirmeleri kendi menfaatleri doğrultusundadır. Her zaman olan bir yasa değildir bu nedenle ortaklarımızın bu yapılandırmadan faydalanmaları çok önemlidir.

Bu kolaylıkları göstermek açısından ben derim ki; ortaklarımız 31 Ekim'i beklemesinler, hemen müracaatlarını yapsınlar bizde o tarih itibariyle kendilerine, kendi ödeyecekleri seçenekleri sunarak yardımcı olmak istiyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 06:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472