banner488

5 Yıllık hedef saptayacaklar

5 yıllık stratejik planlamasını yapmak üzere çalışmalar başlatıldı.

5 Yıllık hedef saptayacaklar
banner496

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun yanı sıra 5393 sayılı Belediye ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunları uyarınca nüfusu 50 binin üzerindeki İlçe belediyeler stratejik plan hazırlamaları ve hazırladıkları planları performans esaslı bütçelerle tamamlamaları gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Stratejik planlar iş başına gelen yerel yönetimlerin ilk 6 ayından sonra İçişleri Bakanlığı Mali İdareler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere katılımcılar bir modelle yerel olarak hazırlanacaklar. Yerel yönetimler genellikle stratejik plan çalışmalarını dışarıdan hizmet alarak profesyonel danışman şirketlere devrediyorlar. Çine Belediyesi kendi insan kaynağıyla, dışarıdan hizmet satın almadan yine bir katılımcı modelle bu planlama çalışmasını başlattı.

Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut Başkanlığı’nda oluşturulan stratejik plan hazırlama komisyonu, planların hazırlanmasıyla ilgili çalışmalarını yapıyor. Oluşturulan koordinasyon sağlamakla sorumlu olan komite de ise, Mehmet Yavaş, Veysel Tetik, Sami Ambarcı, Sedat Tunal, Necmiye Akçakoca, Seçil Sarı ve Ramazan Özkan yer aldı. Gerçekleşen toplantıya sivil toplum örgütlerinden, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Bircan Öter katıldı. Sivil Toplum Örgütleri ile yapılan ilk toplantıda stratejik plan hakkında bilgiler aktarıldı.

Toplantıda stratejik planlar içinde yer alması gereken Çine Belediyesi’nin misyon, vizyon, ilkeler, temel değerler, yatırım planları gibi konular üzerinde 5 yıllık yatırım ve hedefleri belirleyecek memnuniyet anketleri düzenlenecek. Bu arada hazırlanan memnuniyet anket ile Çine’deki sivil toplum kuruluşları ile kurum ve kuruluşlardan da katkı istenecek. Anketlerde belediye hakkında iyi olan taraflar bir kenara ayrılacak kötü taraflar ise nasıl tadil edilecek, nasıl onarılacak gibi birçok konular yer alacak. Bu anket sonuçlarının ise, sivil toplum kuruluşları ile yapılacak olan ikinci toplantıda duyuracak. Çine Belediyesi ‘nin ürettiği hizmetler 31 kalem olarak sınırlanmış olup bunu 50’ye kadar çoğaltılacağı açıklandı. Bu hizmetleri üretirken hem genel bütçeden hem de yerel kaynaklardan oluşturduğu bütçe kullanılmakta. Bu bütçe yönetimini etkili, verimli, sürdürülebilir ve denetimi açık tutmak için 5 yıllık stratejik planlamasını yapmak üzere çalışmalar başlatıldı. 2015-2019 yılları arasını kapsayacak 5 yıllık Stratejik Plan için hazırlık çalışmaları sürdürülüyor.


Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472