banner488

Çine kapalı pazaryerinin inşaatı hızla sürüyor

Yıllardır yapılması beklenen uzay çatılı pazaryerinin inşaatına nihayet başlandı.

Çine kapalı pazaryerinin inşaatı hızla sürüyor

Yıllardan beri Çine’nin en büyük sorunları arasında yer alan ve her dönem belediye başkan adayları tarafından yenisinin yapılacağı söz verilen pazaryerinin yapımına nihayet başlandı. Aynı alanda kurulacak olan kapalı pazaryeri için Mehmet Yazgılı döneminde yapılan 2 katlı kapalı pazaryeri de yıkıldı. İnşaat boyunca pazarcı esnafı itfaiyenin arka kısmındaki alanda ve buna bağlı sokaklarda sergisini açıyor. Mevcut pazaryeri, katlı pazaryeri ve eski hal binası alanını da kaplayacak olan uzay çatılı ve çok amaçlı yeni pazaryerinin inşaatına başlanırken itfaiye binasının halen buradan kaldırılmaması ve pazarcı esnafı için altına kapalı otopark alanı pazaryeri projesine dahil edilmemesi dikkati çekti.

Pazaryeri inşaatı ile ilgili olarak Betpas bilgi veren Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine halkının modern yaşam alanlarına kavuşmalarını sağlayacak projelerimizin önemli bir unsuru olan Çine Kapalı Pazaryeri Projesini gerçekleştirmek bizlere nasip olacak. Yeni pazaryerimizde hem ilçe sakinlerimizin sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmeleri, hem de pazarcı esnafının rahat bir ortamda ürünlerini sergileyip satmaları sağlanmış olacak.” dedi.

Çevre düzenlemesi Belediye tarafından yapılacak olan Pazaryerinin 4752 metrekarelik kısmının kapalı olacağını söyleyen Dinçer, “Dört cepheden giriş vereceğimiz Pazar yerinin tezgahları portatif olacak. Kapalı Pazaryerimizde Zabıta Odası, 2 mescit, 2 engelli tuvaleti, bay- bayan tuvaletler, 15 adet 10,45 metrekarelik ve 1 adet 5,88 metrekarelik dükkanlar yer alacak. Ayrıca hidrofor ve enerji odaları da bulunacak.” dedi.

Pazaryeri inşaatının 1 Milyon 589 Bin TL’ye ihale edildiğini ve 3 – 4 ayda tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Dinçer, “Tamamlandığında İlçemize yakışır bir Kapalı Pazaryerine kavuşmuş olacağız.”dedi.


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 00:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

başlandı başlanmasına da adam gibi iş olmadıki, alt katına otopark yapmıyolar bu nasıl bi mantık nasıl bi zihniyet para yok masraflı olcak diye otopark yapılmazmı ???? kafayı çalıştır biraz

SIRADAKİ HABER

banner472