banner488

Şenliler: Tezkere kararı son derece yerinde

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, ''Tezkere kararı son derece yerinde, ancak Suriye'ye askeri müdahale yapılmasına karşıyız'' dedi.

Şenliler: Tezkere kararı son derece yerinde
banner496

Şenliler, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en önemli sorununun bölücü terör örgütünün eylemleri olduğunu söyledi.

Devlet gücünün ülkenin bazı noktalarında sıfıra indiğini iddia eden Şenliler, Suriye'den 100 bine yakın mülteci geldiğini, mülteciler içinde çok sayıda bölücü terör örgütü mensubunun da bulunduğunu ileri sürdü.

Türkiye'nin bütün komşularıyla sorunlu hale geldiğini savunan Şenliler, Suriye'de yaşananların kötü senaryoların ön habercisi olduğunu ifade etti.

Meclis'te kabul edilen tezkereye destek verdiklerini belirten Şenliler, ''Tezkere kararı son derece yerinde, ancak Suriye'ye askeri müdahale yapılmasına karşıyız. Amerika'nın 1992 yılında teşvik etmesi sonucu Irak, Kuveyt'e girdi. Ancak bu, Amerika'nın Irak'ı işgal etmesinin gerekçesi sayıldı. Türkiye bu hataya düşmemeli. Bu senaryo Kuzey Kürdistan'ın kurulmasının altyapısını oluşturacak kadar tehlikeli bir senaryodur'' dedi.

Türkiye'nin İslam Konferansı Betkanyon Örgütü'nü harekete geçirerek ''İslam Barış Gücü'' adı altında bir güç oluşturulmasını sağlaması gerektiğini kaydeden Şenliler, barış gücü ordusunun Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Senegal, Fas, Tunus, Afganistan ve Endonezya'dan gelen askerlerden oluşması gerektiğini söyledi. Şenliler, İslam Barış Gücü'nün NATO'nun ya da batı ülkelerinin müdahalesinden önce problemli bölgelere giderek problemleri çözmesi gerektiğini ifade etti.

Şenliler, parti olarak 29 ilde referandum yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Teröre bulaşmış milletvekillerin dokunulmazlıkları kalksın mı?' ve 'Küçük yaşta çocuklara tecavüz edenler ve bölücü terör örgütü üyeleri idamla yargılansın mı?' şeklinde iki soru sorduk. Ankete katılan 89 bin 700 kişiden yüzde 99.4'ü sorulara ''Evet'' yanıtını verdi. Buradan çıkan sonucu Meclis Başkanlığına, siyasi partilerin grup başkanvekillerine ve Anayasa Komisyonu üyelerine gönderdik.''

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012, 00:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472