banner488

RES Projesinin temelleri tamamlandı, sıra kulelerde

Madranbaba RES projesinin yapımı üç ayda yüzde 80’lere ulaştı.

RES Projesinin temelleri tamamlandı, sıra kulelerde
banner496

Madran Dağı’nda üç ay önce yapımına başlanan Rüzgar Enerjisi Santrali inşaatının büyük bir kısmı tamamlandı. Kıroba Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılmakta olan ve yılda ortalama 62 Milyon kWh elektrik üretecek, 10 türbinli  20 MW’lik santral inşaatında kulelerin dikileceği temeller tamamlandı. Santral binası ve kuleler arası elektrik bağlantılarının yapımı bitme aşamasına gelirken, devasa kanatların taşınacağı Madran Dağı Aydoğmuş yolunun genişletme çalışmaları da bitirildi.

Birkaç ay içinde tamamlanması beklenen santralde üretilecek olan elektriğin Çine OSB’de bulunan Trafo Merkezine ulaştıracak olan elektrik direklerinin temel kısımları da trafoya kadar yapıldı.

Şirket yetkililerinden edinilen bilgiye göre önümüzdeki haftalarda gelecek kule ve kanat montajlarının fazla zaman almayacak ve kulelerin montajı tamamen İspanyol ekip tarafından gerçekleştirecek.

Kamuoyunu uzun Betist süre meşgul eden ve ulusal basına da taşınan İbrahimkavağı RES projesi, köylülerin yaşam alanlarına zarar vereceği gerekçesi ile bir yılı aşkın süredir inşaatına başlanamıyordu. Merkezi İstanbul’da bulunan Kıroba Elektrik A.Ş. köylülerin endişelerini giderici taahhütte bulunmasının ardından kurban kesilerek başlatılmıştı.

İbrahimkavağı ve Kavşit köylerinden işçilerin çalıştığı projede biri kar kuyusu, biri su kaynağının hemen yakınına denk gelen iki kule ile mera içinde kalan üçüncü kulenin yerlerinin değiştirilmesi ile kulelerin tamamı orman arazisi içine alındı. Köyün meraları ve su kaynakları proje dışında bırakıldı.

Köylülerin en çok endişesine neden olan su kaynaklarının tamamı Aydın Valiliğince Köy Tüzel kişiliği üzerine tescili yapıldı. Bu sahaya yakın su kaynakları önümüzdeki haftalarda yetkililer tarafından yapılacak araştırmadan sonra yine Aydın Valiliği, İl Özel İdaresi’nin de katkılarıyla köy deposuna akıtılacak. Bu çalışmanın ardından da yaz aylarında köyde yaşanan su sıkıntısı tamamen son bulacak.


Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 00:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
efe
efe - 12 yıl Önce

sayın yılmaz sağlık ne değişti. bakıyorum zamanında ayaklandırdığın köylüyü bırakıp şirket haberlerini yapmaya başladın. bişiler mi değişti. yoksa bir menfeat mi?

Yılmaz
Yılmaz - 12 yıl Önce

evet çok şey değişti arkadaşım. gel anlatayım sana. yada gerçek ismini ve e posta adresini ver izah edeyim olur mu? sevgiyle kal...

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472