banner488

Akçaova kapalı Pazaryeri inşaatına başlandı

Akçaova Belediyesi tarafından yapılmaya başlanan uzay çatılı Pazaryeri 3 ay içinde tamamlanacak.

Akçaova kapalı Pazaryeri inşaatına başlandı

Pazaryeri projesi 2010 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) kapsamında hazırlanan Pazaryeri yapımının inşaatına başlandı. Pazaryeri yapımının gecikmesi ile ilgili bilgi veren Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, “O yıllarda lise binamızın yapım çalışmaları nedeni ile bu projeye yoğunlaşamamıştık. Okulumuzun inşaatı tamamlandı. Şimdi öncelikli hedefimiz Pazaryeri inşaatıdır. Bir an önce tamamlayıp halkımıza ve pazarcı esnafımıza rahat alışveriş yapabilecekleri Akçaova’mıza yakışır bir Pazaryeri kazandıracağız.” dedi.

 

Mevcut pazarın geçici olarak Cumhuriyet Meydanı ve civarındaki sokaklarda kurulduğunu ve vatandaşların ciddi bir sıkıntı çekmediğini belirten Başkan İsmail Çerçi, “2 Bin metrekare alanda inşa edeceğimiz uzay çatılı Pazar yerimizin temelini su basmağına kadar belediyemizin imkanları ile yapacağız, geri kalan Bahsegel kısmını ise ihaleyi kazanan firma tamamlayacak. Etrafını 80-100 cm yükseklikte duvarla çevireceğimiz Pazar yeri diğer günlerde otopark, nişan, düğün vb. sosyal faaliyetlerde kullanılacak. Kış günlerinde de kullanabilmek için ileride kenar boşluklarını fermuarlı çadırla kaplamayı düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Projeyi 167 Bin TL + KDV’ ye ihale ettiklerini ve 90 gün içinde tamamlanacağını açıklayan Çerçi, “Pazar yerimizin hemen güneyinde bulunan atıl durumdaki dükkanları yıkıp aynı yere 7 önde ve 7 arkada olmak üzere 14 adet yeni dükkan yapacağız. Bu dükkanlarımızı da özellikle hayvansal gıdaların satışını yapan esnaflara kiralayacağız. Diğer alanlarda bu tür gıda maddelerini açıkta sattırmayacağız.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2012, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
akçaovalı
akçaovalı - 11 yıl Önce

mrb iyi hoş kapalı pazaryeri yapılıyor güzel ama pazaryerinin kaç giriş çıkışı var merak ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner472