banner488

Katı atık ve atık su bedelleri kalkıyor

Çine Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısında önemli kararlar alınarak, aylardır çeşitli polemiklere neden olan katı atık ve atık su ücretlerinin kaldırılması oy birliğiyle kabul edildi.

Katı atık ve atık su bedelleri kalkıyor
banner496
7 gündem maddesi ve 3 ek gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında,  9 gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, 7. Gündem maddesi olan Sarıoğlu Mahallesi 323 ada 67 parseldeki İmar Plan Tadilatı ile ilgili DP’li Ahmet Keleş ve Burhan Kandemir çekimser oy kullandı.

Toplantıya CHP’li Mehmet Kıvrak ve Engin Aydın, DP’li Mehmet Karcı ve Fikret Uzunova mazeretleri nedeniyle katılmadı.

“İller Bankası’ndan 590 bin TL kredi çekilecek”

Gündemin birinci maddesi olan tam otomatik beton parke ve biriket tesisi kurulumu için gerekli makine ve ekipman alımı işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den5 yıla kadar 590 bin TL kredi kullanılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

“Mobil Kreş ile Çineli çocuklar sevindirilecek”

Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsün Belediye’ye devir edilmesinin görüşüldüğü 2. Gündem maddesi hakkında açıklamada bulunan Başkan Dinçer, “Ücretsiz bir şekilde çalışır haldeki şu anda kullanılan otobüsü devralmak istedik. Bununla ilgili bir projemiz vardı. Bir yıldır bununla uğraşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden devralacağımız otobüsün koltuklarını söküp, içini tekrar düzenleyip, bir kreşe dönüştürmeyi düşünüyoruz.  Bu kreşe dönüştürdüğümüz otobüsümüzü her gün bir köye ve mahalleye gönderip, kreşe gidemeyen çocuklarımıza burada çeşitli ikramlarda bulunmak ve okul öncesi eğitim amaçlı olarak kullanmak istiyoruz. Aracımız 1993 model ve 90 kişilik.” dedi.diye konuştu.

Okul öncesi çocuk eğitimi almış bir personelin görevlendirileceği kreş otobüs ile ilgili madde Başkan Dinçer’in açıklamasından sonra oy birliği ile kabul edildi.

“Topçam Barajı rekreasyon sahası Belediye’ye devrediliyor”

DSİ’ye ait Topçam Barajı Rekreasyon Sahasının Çine Belediyesi’ne devrinin görüşüldüğü 3.  Madde de oy birliği kabul edildi.

DSİ’ninücretsiz olarak Çine Belediyesi’ne devredeceğirekreasyon sahası hakkında açıklamada bulunan Başkan Dinçer, “DSİ bizden hiçbir ücret talep etmiyor. Uzun zamandır görüşme halindeyiz. Topçam Barajı’nın önündeki rekrasyon sahası çam ve palmiye ağaçlarının bulunduğu büyük bir alan. Halka açık kullanılmasını istiyorlar ve hiçbir ücret talep etmeden bize ilettiler. Burası günü birlik dinlenme tesisi ve piknik alanı olarak değerlendirilebilir. İleriki dönemde orası ile ilgili projelerimiz var. En kötü ihtimalle bir mesire alanı olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. Yol üstü olduğu için ticari amaçlı da kullanılabilir.” dedi.

“Çine Belediyesi yeni bir su kaynağı satın alacak”

İçerisinde su kaynağı bulunan Kavşit Köyü 212 ada 1 parselde 2 bin 368,43 m² miktarlı taşınmazın satın alınması görüşüldüğü 4. Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Dinçer, “2 yıldır üç tane su kaynağı satın aldık. Bu mülkiyetin içinde üç tane su kaynağı var ve bizim hattımıza yakın. Bu suyu kaynağımızailave etmek istiyoruz” dedi. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

“Katı atık ve atık su bedelleri  Temmuz Ayı’ndan itibaren kalkıyor”

5’nci gündem maddesi olan Çine Belediyesi katı atık ve atık su ücret tarifeleri görüşüldü.

Bu konuda hazırlanan raporun okunduğu gündem maddesine ilişkin konuşan Başkan Dinçer, “Biz bu bedelleri almaya başlamıştık ama çöp ayrıştırma sahamız olmadığı için katı atık bedellerini direkt kaldırabiliriz, bu konuda sıkıntı yok. Fakat kanalizasyonumuz çalışıyor parayı almaya da başladık. Kanalizasyon sistemiz ile ilgili hiçbir eksiklik olmamasına rağmen, her evin kanalizasyona bağlanmaması ile ilgili olarak vatandaşımızın yararına olacağını düşünerek bu ücretin tamamen 2014’ün sonuna kadar kaldırılmasını talep ediyorum . Biz bu konuda tereddütte kaldık ama bunu kaldırmamız vatandaşın menfaati içindir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Meclis, katı atık ve atık su bedellerinin 2014 yılının sonunda kadar ertelenmesine oy birliği ile karar verildi. Karar gereği katı atık ve atık su bedelleri 31.12.2014’e kadar Temmuz Ayı’ndan itibaren kalkıyor.

“Topçam Zeytinyağı fiyatları netleşti”

Topçam Madran İşletmesinde pazarlanacak olan zeytinyağı tarifelerinin de görüşüldüğü 6. Gündem maddesine ilişkin, 0.5 litre natürel zeytinyağı 8 TL, 0.5 litre organik zeytinyağı 10 TL olarak belirlendi. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Fiyatlar hakkında konuşan Başkan Dinçer, “Biz burada para kazanma derdinde değiliz. Çiftçimizin malını üst sınıra çekmeyi amaçlıyoruz. Burada amacımız yoldan geçen vatandaşlarımıza bu yağımızı pazarlayabilmek. Biz Bu fiyatı belirledik ama satamazsak ya da bu zeytinyağları elimizde kalırsa fiyatları aşağı düşürebiliriz.” dedi.

7. Gündem maddesi olan Sarıoğlu Mahallesi 323 ada 67 parseldeki İmar Plan Tadilatı ile ilgili DP’li Ahmet Keleş ve Burhan Kandemir çekimser oy kullandı.

Soğancılar Mahallesi 434 ada, 43 parselde, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa cami yaptırılması için yapılacak protokollerde Çine Belediye Başkanı’na oy birliği ile yetki verildi.Bu konu hakkında konuşan Başkan Dinçer, “Cami olarak arsayı tapusu bizde kalmak kaydıyla inşaat olarak kullandıracağız. Cami yapımı için harcanacak paralar dernek bağışları ve Diyanet İşleri’nce karşılanacak. Biz sadece ekipman yardımında bulunabiliriz, nakdi para yardımında bulunmayacağız.” şeklinde konuştu.

“Madranspor’lu oyuncular yarım altınla ödüllendirilecekler”

Ek gündem maddesi olarak görüşülen Çine Madranspor Basketbol Takımı ile Çine Madranspor U 16 Futbol Takımına ödül verilmesi görüşüldü. Bu madde de bilgi veren Dinçer, “Basketbol takımı ilk kez katıldığı ligde Aydın birincisi oldu. Önümüzdeki yıl Bölgesel Amatör Lig daha sonra yükselirse 3. Ligde mücadele edecekler. Genç futbol takımımızda Aydın’da birinci oldular. Uşak’ta yapılan müsabakada da Ege Bölgesi'nde ikinci oldular. Sporcuları yarım altın ile ödüllendirmek istiyoruz” dedi.

Meclis, iki takım oyuncularının da yarım altınla ödüllendirmesine oy birliği ile karar verdi.

 

“ADÜ Meslek Yüksekokulu’na 15 Bin TL destek”

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okuluna higrofili araç alımında Çine Belediyesi tarafından 15 Bin TL destek verilmesi konusu görüşüldü.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Dinçer, “Bizden 15 Bin TL’ye kadar yardım istediler. Soğutuculu bir satış aracı almak istiyorlar. Bu aracın iki amacı var. Birincisi ürettikleri ürünleri pazarlarda satmak ve gelir elde etmek ve yine bu araçla farklı illere giderek hem ürünlerini tanıtmak, hem de okulun ismini duyurmak. Bizden de 15 bin TL’ye kadar yardım istiyorlar” diye konuştu. Bu madde de oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 20:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472