banner488

Avlanılmaları için salıverildiler

Çine’ye bağlı Sarnıç Köyü Aybelen Mevkii'nde, Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretim İstasyonu'ndan getirilen bin keklik, doğaya bırakıldı.

Avlanılmaları için salıverildiler

Keklikler doğaya salıverilmeden önce Sarnıç Köyü Aybelen Mevkii'nde merasim tertip edildi.

Merasime Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cemalettin Giden, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Orman ve Su İşleri Aydın Şube Müdürü Sadık Yılmaz, Çine Orman İşletme Müdürlüğü Şefi Aşkın Cüre, Sarnıç Köyü Muhtarı Sadettin Öztürk, Çine Avcılar Derneği Başkanı Kenan Özhan ve avcılar katıldı.

Merasim öncesinde konuşan Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Ülkemizde çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle doğal habitatlar bozulmaya devam etmekle ve nesli tehlike altında olan yaban hayvanı türlerinin sayısı, gün geçtikçe azalmaktadır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak amacımız doğal mirasımızın bir parçası olan hayvan türlerini ve onların yaşadığı habitatları korumak için tedbir almaktadır. Bu çerçevede Genel Müdürlüğümüz üretme istasyonlarında ürettiği keklik ve sülün gibi türleri, eski yaşam alanlarına uygun olan yeni alanlara yerleştirmekte ve yerleştirilen türlerin yeni çevreye adaptasyonu için çalışmalar yapmaktadır. Bölge olarak 6 bin kekliği doğaya salacağız. Bunun 2 bin tanesi Aydın’da olacak. Doğal yaşamda yaban hayvanları var. Ancak insan baskısı, ekonomik gelişme, sanayileşme gibi etkenlerle zaman zaman doğal yaşamdaki hayvanlarımız zarar görüyor. Ya da sayıları azalıyor. Aydın’a tahsis edilen 2 bin kekliğin, bin tanesi Koçarlı’ya bağlı Bağcılar Köyü'nde bulunan sahaya yerleştirildi. Geri kalan bin kekliği de Çine’ye bağlı Sarnıç Köyü'ne bıraktık” diyerek keklik salınan mevkide 3 yıl av yasağı konulduğunu da belirtti.

Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk ise, doğaya bırakılan kekliklerin halk tarafından sahip çıkılarak av yasağına uymayanları bildirmelerini ve doğaya sahip çıkmalarını istedi.

Çine’ye bırakılan kekliklerden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kenan Özhan, “Bugün bizim en mutlu günümüz. Buraya bırakılan kekliklere gözümüz gibi bakacağız. Çineli avcılar olarak burada kaçak av yapılmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra çiftlik üretimi keklikler kafeslerinden çıkarılarak doğaya bırakıldı.


Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472