banner488

Cumhuriyet’e yakışmıyor!

Çine Cumhuriyet Parkı’na üvey evlat muamelesi yapılıyor

Cumhuriyet’e yakışmıyor!
banner496

Cumhuriyet Mahallesi’ne yeterince hizmet vermeyen CHP’li Çine Belediyesi aynı Mahallede bulunan ve Çine’nin en önemli parklarından biri olan olan Cumhuriyet Parkı’na yıllardan beri hizmet götürmeyince, parkın durumu adına yakışmayacak hal aldı.

Bakımsızlıktan güllerin kuruduğu, dört bir yanını otların sardığı, içinde tek bir bank ve sandalyenin bulunmadığı Cumhuriyet Parkı, bir zamanlar eğlencelerin düzenlendiği, dolup dolup boşalan Çine’nin en serin gözde parklarından biriydi.

Özellikle bahar ve yaz aylarının olmazsa olmazıdır park ve bahçeler.

Halkın rahat nefes alabileceği, huzur içinde serinleyebileceği, çocukların oyun alanlarından biridir park ve bahçeler.

Vatandaşlara en yakın, yürüyerek gidebileceği, gidipte yürüyüş yapabileceği betonarme binalarla savaş veren yerlerdir park ve bahçeler.

Belediyelerin en önemli hizmetlerinin başında gelir.

Her Belediye gibi Çine Belediyesi’de bunun farkında ve Çine’de yeni yeni küçükte olsa park ve bahçeler yapıyor, mahalleleri yeşil alanlar ekleyip renklendirip nefes aldırıyor. Bu çalışmalarından dolayı takdir etmemek mümkün değil. Ancak bu çalışmalar yeterli değil.

Çine’nin en büyük parklarından olan Cumhuriyet Parkı’na Belediye gerekli önemi göstermiyor. Belediye bırakın ayları, yıllardan beri bu parkla ilgilenmeyince tam bir viranelik olmuş.

Parkın giriş kapıları kırılmış, ağaçlar kurumuş, otlar diz boyu olmuş, elektrik tesisatı eskimiş, havuz ise tam bir çöplük haline gelmiş.

Son aylarda mahalle sakini Tuncer Özcan işinden boş kalan zamanda gönüllü olarak ağaçları suluyor. Derin kuyu pompası çalışmadığı için onca sulama şebeke suyuyla yapılıyor.

Tek bir sandalyenin bulunmadığı parkta, banklarının ise üzerinde sarhoşlar yatıyor gerekçesi ile Belediye bu bankları söküp başka yerlere götürmüş.

Bu sıcak yaz günlerinde mahalle sakinleri bu umursamazlıktan şikayetçi. “Bizler üvey evlatmıyız. Bu parkı DYP’li Celalettin Kocamaz yaptırdı diye mi ilgilenmiyorlar’ şeklinde konuşarak sitem ediyorlar.

Uzun sözün kısası Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı’nın durumu gerçekten çok kötü ve adına hiç yakışmıyor.

Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer bir an önce bu parka da el atıp vatandaşa layık hale getirmeli! (Murat TAN)














Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2013, 00:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
erva hanzade
erva hanzade - 11 yıl Önce

chp zihniyeti hep ayni degismez baskalarindan devraldigi bayragi layikiyla gönderde gezdirmeyi bi türlü beceremez. hep baskalari surumludur hic bir zaman öz elestiri yapmazlar. devam etsinler bakalim nereye kadar sürecek bu kendini begenmislik politikasi. begebegenmislik begenmislik

çine nereye gidiiyo böyle
çine nereye gidiiyo böyle - 11 yıl Önce

sanki heryer bitti cumhuriyet parkı kaldı.
ya bi etrafınıza bakın sadece bu mu var diye?
otogar yıkılacak iğrenç bir görünümde tadilat yapıyolar ne tadilatı yık adam gibi ççineye yakışan bi otogar yap. şehir içi trafiğe el atacaklardı hala bişeyyok duba dikip duba söküyorlar. . yav tek yön ver bi tarafa tamam işte sorun çözülecek bunu düşünemiyon mu?
atatürk parkıda kaç yıldır biçimsiz duruyo atatürk ismine yakışıyomu?
asar noldu hani kendi cebinden karşılayacaktı binanın parasını sit alanı dışına yapsın madem kendi cebinden bidaha yeri.pazar yerinin altına otopark niye yapılmadı.taksi durağı kent meydanı olcaktı hala tık yok. ha unutmadan diyeyim altına otopark yapmayı unutmasın başkan .yarım iş yapıyoda genelde

Osman Erol
Osman Erol - 11 yıl Önce

birazda vatandaş olarak bizler duyarlı olmalıyız o çöpleri havuza kim niye atıyor o kapıyı kim niye kırıyor o parkın işletmecisi yokmuydu oraları temizletemez miydi?

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472