banner488

Başkan Dinçer; “Çine’yi, Üreten ve Gülen Bir Çine yapacağız”

Başkan Dinçer; “Çine’yi, Üreten ve Gülen Bir Çine yapacağız”
banner496

Millet ittifakı CHP Çine Belediye Başkan adayı Enver Salih Dinçer’in Kahraman Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

CHP Çine Belediye Başkan adayı Enver Salih Dinçer’in seçim çalışmalarında, “Çine’de,Topçam Madran markasını çoğaltacağız, üreten ve gülen bir Çine yapacağız” dedi. Ziyarette, Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan adayı Enver Salih Dinçer’e, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

“Bizlere, kimse namussuz, hırsız, üçkağıtçı diyemezler”

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “31 Mart’ta yerel seçimde bir ittifak seçimi yaşayacağız. Bu ülkenin çift başlı siyasete sürüklendiği bir noktadır. Ülkenin başındaki zat ne kadar bölmeye çalışsa da, yüzde 50’si terörist yüzde 50’si bende dese de bu insanlar, vatandaşlar 31 Mart’ta dur diyecek. Türkiye’deki anket firmalarının çoğu yandaş. Bu işte bir yanlışlık var kabul etmiyorlar. Ankara, İstanbul, İzmir zaten kalemiz, Mersin, Balıkesir gitti. Her yer gidiyor, bunların da aklı gidiyor. Oradaki olay neyse Çine’de bu, Çine’deki arkadaşlarında aklı gidiyor. Oraya buruya saldırsalar da, ayak oyunları yapsalar da yalan dolan vaatlerle sizleri kandırmaya çalışsalar da 31 Mart’ta sonuç belli. 31 Mart’ta Çine’de Enver Salih Dinçer, Büyükşehirde Özlem Çerçioğlu bu seçimin galibidir. Yerelden başlıyor kalkınma. Devletten bir şey beklemekle olmuyor. Önce biz kendimiz, kendimizin kazancını ekonomisini düzelteceğiz. Bunu yapmak içinde başımızda bir insan olması gerekiyor. O da Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Büyükşehirde de Özlem Çerçioğlu ile kalkınma yapacağız. Önümüzdeki yıllar, Çine’nin bereket, bolluk günlerine talip olduğumuzu gösterecek. Sizlerden, bizlerden, Türk çiftçisinden, köylüsünden daha değerli bir zümre yarattılar. 35 milyar dolar harcadıkları Suriyelilere gitti para. Onlar sizlerden daha değerli. Kandırıldık edaları, yalan, dolan namelerine kanmayacağız. Türkiye’nin geleceği kötü. Ekonomistler ne diyor ’31 Mart’tan sonra tufan’ gerçekten de öyle. Bunlara dur diyeceğiz. İşleri güçleri çamur atmak. Çine küçük bir yer kimin ne olduğu herkes bilir. Bize hiç kimse bana, Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize ne de partililerimize ne namussuz, ne hırsız, ne üçkağıtçı diyemezler. Biz bununla onur ve gururu duyuyoruz. Memleket için çalışmaya son gücümüze kadar gayret ediyoruz. Geçen sene Temmuz ayında doların patlaması Türkiye’de Devletin parasız olduğunu gösterdi bize. Maliyetler ikiye katlanınca bu arkadaşlar Türkiye’deki bütün kamu ihalelerini iptal etmek zorunda kaldılar. Bizde para yok diyorlar. Parayı nerden bulaması gerekiyor, ağır vergilerle zamlarla bizlerden çıkaracaklar. Diyorlar ki ‘Suyu yüzde 50 indireceğiz.’ Sizin elinizi tutan mı var? Bu zamana kadar niye yapmadınız. Yılan hikayesine dönen Tapu sorunu yaşadık. Bir imar affı çıktı. Torba yasasında arada geçiriverdiler. Halbuki devlet para kazanıyor. Bunun amacı toplumdan parayı çekmekti. Ne oldu seçim önü büyük şovlarla bu dertten kurtardılar sizi. Hayırlı olsun. Sandık ta da yerelde gerçekten kimin memleket sevdalısıyla yanıp tutuştuğunu o gün göreceğiz. Bu güzel karşılamadan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi adına yürekten selam ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Dertleri, çocuklarını işe sokmak, bankalardan kredi almak”

Mahallelinin kalabalık katılımın gösterdiği buluşmadan duyduğu memnuniyeti belirten CHP Çine Belediye Başkan adayı Enver Salih Dinçer, “Bize diyorlar ki bunlar bir şey yapmadı. Kapalı Pazaryeri'ni, Şehler Düğün Salonu'nu, Çine Otogarı'nı, Kuvayı Milli Müzesi'ni, sosyal tesisler gibi yatırımları kim yaptı. Bunları bizler yaptık. Çine için bir tek çivi çakana teşekkür ederim. Şunu şunu yapacağız dediler. Bir toplulaştırmayı bile yapamadınız. Hadi para yok. Alabanda Kavşağı'nı açamadınız. Hastanenin acil servisi önüne kavşak istedik, kaç kere söyledik. Milletvekili, Vali, Kaymakam geldi söyledik bu kavşak çok önemli dedik. Bu kavşağını açmak bu kadar zor mu? Bunları yapamıyorsun buraya gelip han yapacağım hamam yapacağım, üst geçit yapacağım alt geçit yapacağım diyorsun. Arkadaşlar bunların hiçbir şey yapmak gibi dertleri yok. Bunların tek dertleri çocuklarını işe sokacaklar. Kendilerine bankalardan kredi alacaklar” dedi.

“Ben kaymakamı da, valiyi de, başka birisini dinlemem”

Bir ay önce Kahraman mahallesinde yaptıkları toplantıda söz verdiklerini projelerine dahil ettiklerini belirten Dinçer, “Bu yaz ilk olarak kanalizasyonuna kavuşuyor. Doğalgaz Kahraman köyüne geliyor. Sonra sıcak asfaltımızı yapıyoruz. Sizlere düğün salonu söz vermiştik. Bize Çamlık'ı verdiler. Tam düğün salonuna başlıyoruz, Aydın Valisi komisyon topladı. Çamlık'ı bizden aldı hazineye verdi. Biz başlayamadık. Ondan sonra toplulaştırma başladı. Toplulaştırma başlayınca Kadriye hanımı hepiniz tanırsınız. Kadriye hanıma dedik ki ‘Kahraman Mahallesi'nde bir tarla vardı. Bu tarlayı al. Bize çamlığı ver. O da tamam’ dedi. Hazine Çamlık'ı bize teslim etti. Hemen düğün salonu inşaatını başladık. 3 ay sonra Çine Kaymakamlığı'ndan bir yazı. 'Düğün salonunu durdurun. Burası sizden alınmıştır. Tekrar hazineye verilmiştir.' diye. Ben bugüne kadar bunları sizlere söylemedim. Acaba çözebilir miyim diye. Bugüne kadar çözemedik. Ancak ben kaymakamı da, valiyi de, başka birisini dinlemem. Bu düğün salonu yaz sonunda hazır olacak. Bu düğün salonu en geç yaz sonuna hazır olacak. Önümüzdeki kışa düğün tarihlerinizi almaya başlayabiliriz. İstiyorlarsa gelsin durdursunlar.”

Biz fabrika kuruyoruz, onlar fabrikalarımızı satıyor”

Ülkemizi sattırmayalım diyen Dinçer vatandaşlardan destek isterdi. Dinçer, “Biz zeytinyağı fabrikası kuracağız dedik. Bu gördüğünüz şişenin içerisinde sizin ürününüz. Bu fabrika benim değil. Bundan 30 yıl önce Raşit Kalkan bir fabrika kurmuş Topçam Madran Su Fabrikası hala gittiğimizde Aydın’da, Muğla’da gördüğümüzde su şişelerini kendimizle onur duyuyoruz. Bundan sonrada zeytinyağımızı her gittiğimiz yerde göreceğiz. Biz fabrika kuruyoruz, onlar ne yapıyorlar fabrikaları satıyorlar. Demir Çelik, gübre, şeker, kağıt, tekstil ne varsa sattılar. Otoyolları da, tünelleri de sattılar. Vatandaş buna tepki olarak ‘satılmadık bir tek ülke kaldı’ dedi. 31 Mart’ta bizlere destek olun gelin ülkemizi sattırmayalım. Fabrikalar kuralım. Ege Et bölgenin en büyük en modern tesisi. 27 ile 29 lira arasında et kestirebiliyorsanız bu Ege Et’in sayesindedir. Bu tesis olmasaydı Umurlu’da, Köşk’te gitmek zorunda olacaktınız. Özlem Başkanımız ‘Hükümet çiftçiden, tarımcıdan yana değil. Eğer Ankara’daki hükümet elini Çine’ye uzatmıyorsa, ben Aydın’daki hükümetim, ben uzatırım’ dedi. Üreticimize, tarımcımızı, köylümüzü kalkındıracağız. Bizim bir Çine Yem Fabrikamız vardı. Bunu faaliyete geçirerek çok uygun fiyata yemlerimizi hayvancılıkla uğraşan çiftçimize sunmaya başladık. Süt yemi, besi yemi ve arpa ezmesi. Şu anda Ege Et’te satılıyor bu yemlerimiz. Piyasada en kalite yem ve yüzde 10 daha ucuza. Kamyonla bu yemler mahallelerimize geliyor. İhtarcınız olduğu kadar alabileceksiniz. Biz artık üretmiyoruz, tüketen bir toplum haline geldik. Mısır unu fabrikası yapacağız. Topçam Madran markasını çoğaltacağız. Çine’nin fıstığı ambalaja girecek. Markası da Topçam Madran Fıstıkları olacak. Biz kendi değerlerimizin farkında değiliz. Bizler Belediye Başkanı olarak sizlere bu konuda öncü olmak zorundayız. Yol yapmak ,su getirmek, kanalizasyon yapmak tabi ki bizim görevimiz. Ama senin cebinde paran yoksa, sen hayvanını ve ürününü satamıyorsan o zaman benim burada ne işim var. Eğer başarılı bir belediye başkanı olacaksak ben ve Özlem Çerçioğlu, sizlerin ekonomisine katkıda bulunmak zorundayız. Buraya tarımsal işletmeler kurmak zorundayız. Üretirsek Çine olarak ve ülke olarak büyürüz. Üretmezsek bu hükümetin yaptığı gibi tarlaları sat, evi sat, arabayı sat duruma geliriz. Projelerimiz köylüyle ve üretmesi ile ilgili. Sizler bu gece bizleri kalabalık ve gülen yüzlerinizle karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Üreten ve gülen bir Çine yaratmak için sizlerden Büyükşehir Belediyesi için Özlem Çerçioğlu’na, Çine’de ben Enver Salih Dinçer’e desteklerinizi istiyorum. Sizler destek olun, bizler de görevlerimizi yapalım” şeklinde konuştu.

“Bu kadar yalan sihirbazlığı olur mu?”

Yerel seçimlerde İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir iş birliğine gittiklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, “Bizleri bu gün çiçeklerle karşıladınız. Bu mahallenin çiçekleri çocuklarımız verdi. Ne yapsak onların geleceği için. Bu memleket, ülke çocukların geleceği garanti altında olduğu zaman güzel. Bir ülke ama her şeyi le tam bağımsız olduğu zaman olduğu zaman yani Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ekonomide, siyasette tam bağımsız bir Türkiye gibi kurduğumuz zaman mutlu oluruz. Her iki partinin de yaklaşımı ve kararı şu; bizim ittifakımız ayrıştırıcı, bölücü kutuplaştırıcı bir ittifak değil. Tam tersine genel seçimde hangi partiye oy verirse versin yerel seçimde yerel ihtiyaçlar için güç birliği yaptık. Şemsiyeyi açtık; herkes gelsin; herkesin gönlüne, emeğine ihtiyacımız var. Bir yerel seçime gidiyoruz ama bakıyoruz televizyonlara, 17 yıllık iktidarları sonrası Türkiye’yi patates, soğan, patlıcan kuyruğuna sokanlar, bu kuyrukları işsizlik kuyruklarıyla yarıştırıyorlar. Bu kuyrukları birbiriyle yarıştıranlar utanmadan meydanlara çıkmış, bir de millete nefret ruhu aşılıyorlar. Hani yavuz hırsız ev sahibini bastırır diye bir söz vardır. Emin olun bu kadar yalanı nasıl bulduklarını ben hayret ediyorum. Gözümüzün içine baka baka bu kuyruklara varlık kuyruğu dediler. Vay anasına. Bu kadar yalan sihirbazlığı olur mu? Şeytanın aklına gelmez. Şeytan işi desen şeytan itiraz eder. Bana iftira atmayın ben bulamam bu kadar yalanı der. Bir sandalye, bir koltuk uğruna, bir kere daha iktidarlarını sürdürebilmek uğruna, kendisine oy vermeyen bu milletin yarısına hain, terörist demekten çekinmiyorlar. İktidar için bu milleti birbirine düşman etmek istiyorsanız yazıklar olsun o koltuğa, yazıklar olsun o iktidara. Torbaları boşaldı, çantalarında bir şey kalmadı. 17 yılda memleketi bitinmişler, batırmışlar, milleti işsizliğe, yoksulluğa, kuyruğa mahkum etmişler. Buradaki uzantıları da 17 yılda kendi doğdukları memleketlerine bile bir çivi çakmamışlar. Bugün gelip beni Büyükşehir Belediye başkanı yaparsanız sattıkları hastaneyi, postaneyi getireceğim, yol, hava alanı yapacağım diyor. Bırakın hizmet etmeyi, Çine’de sizin oylarınızla içinizden çıkmış belediye başkanı olmuş ve size hizmet etmek için uğraşan helal süt emmiş Salih Dinçer başkanımızın hizmetlerini engellediler. Üç kere engel olmuşlar bir düğün solanında. Başın dik gezmek için hizmeti engellemeyeceksin, hizmetin önünü açacaksın. Kahraman Mahallesi Millet İttifakı Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer ve Millet İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için destek istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472