banner488

Büyükşehir Belediyesi Çine’de Yerel Fide Dağıttı

Büyükşehir Belediyesi Çine’de Yerel Fide Dağıttı
banner496

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahip çıkılan Ata Tohumları’ndan yetiştirilen fidelerden dağıttı.

Çine'de yapılan fide şenliğine yüzlerce vatandaş katıldı. Ata Tohumları'ndan üretilen fidelerden iki gün içerisinde binlerce dağıtım yapılacak, önümüzdeki günlerde de fidelerin dağıtımlarına Aydın'ın 17 ilçesinde devam edilecek. Çine'de Taksi Durağı Meydanı’nda fide dağıtımı yapan Başkan Çerçioğlu’na, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediyesi meclis üyeleri eşlik etti.

Vatandaşlar Ata Tohumları'na sahip çıkan ve fide olarak dağıtan Başkan Çerçioğlu'na ve Başkan Dinçer’e teşekkür etti. Yerel tohumun özgürlük olduğunu söylen Başkan Çerçioğlu “Tohumda dışa bağımlılığın çözümü yerel tohumlara sahip çıkmak. Vatandaşlarımızı çocukluğumuzda tadına bakıp kokusunu, aromasını hiç unutamadığımız kendi sebze ve meyvelerimizle tekrar buluşturuyoruz. Yerel tohumlarımıza sahip çıkarak bizlerin yediği bu güzel sebze ve meyvelerin tadına çocuklarımızın da varmasını istiyoruz. Bizlerle birlikte bahçelerinde, balkonlarında bu güzel sebzeleri yetiştirmek isteyen her vatandaşımızı fide şenliğimize bekliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472