banner488

Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü Çine’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü Çine’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
banner496

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı ve Şehitleri Anma Günü’, Düzenlenen Törenle Kutlandı. Ardından düzenlenen etkinlikte Madran Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Çine’de,18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Kutlama ve Şehitleri Anma törenleri Kuvayi Milliye Şehitlik Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Törene; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama ve anma programı Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Madran Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programda günün anlam ve önemini Madran Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Aynur Aytar,” Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değil! Çanakkale’yi, Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan o asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; vatan savunmasının karşısında yenik düşmüştür. Ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur” ifadelerini kullandı.

Okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Program, Çanakkale Zaferi’ni anlatan kısa film gösterimi ve öğrencilerin türküleri sona erdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Kutlama ve Şehitleri Anma ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472