banner488

Çine’de 17. Ağaç Bayramı Kutlandı

Çine’de 17. Ağaç Bayramı Kutlandı
banner496

Çine Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan 17. Ağaç Bayramı etkinliği coşkuyla kutlandı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çineliler Ağaç Bayramına katılarak ağaç dikti.

Çine Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan 17. Ağaç Bayramında Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve vatandaşlar Kalabak Çayı kenarına toplam 51 tane süs eriği ve çınar ağacı dikti. Etkinlikte Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Kültür Dernek Başkanı Mehmet Demir, TEMA Aydın Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA Çine Temsilcisi Hicabi Solak, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine ilçe Teşkilat Başkanı Derya Kamil Karaca, Millet İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları, Efe Sürücüler Motosiklet Kulübü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ağaç dikiminin ardından Asar Piknik Alanında devam eden şenlikte vatandaşlara keşkek, aşure ve lokma ikram edildi. Siyaset konuşmayacaklarını açıklayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bugün çocuklarımızla birlikte güzel bir gün geçirmeyi planlıklarını söyledi. Başkan Dinçer, çocuklara oyuncaklar hediye etti. Ağaç Bayramı etkinliğinde yerel sanatçı Tuğçe seslendirdiği şarkılarla Çineliler keyifli bir Pazar geçirdi.

“İki tane orman oluşturuyoruz”

Tören öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “ Bundan 20 yıl önce eski belediye başkanımız Osman Aydın park bahçe ekibiyle birlikte Çine’yi ağaçlandırmaya karar vermişler. Tüm sokaklara turunç ağaçları dikmekle başlamışlar. Bunu bayram havasına dönüştürerek bu yıl 17. Ağaç Bayramını kutluyoruz. ‘Çine içinde bir yeşil değil yeşil içinde bir Çine’ sloganıyla bizde devam ediyoruz. Bize her yere park yapıyor ağa dikiyoruz diye eleştiriyorlar varsın eleştirsinler. Şimdiki projelerimizde 2 tane orman oluşturuyoruz. Yeni doğan her bebeklerimize bir ağaç dikeceğiz ve o ağaca bebeğimizin ismini vereceğiz, ikincisi nikah kıydığımız her çiftte onların isimlerini verdiğimiz ağaçlarla bir orman oluşturacağız. Önümüzdeki dönem projelerimiz her yeri yeşillendirmek üzere. Bu yıl ki bayramımız seçimlere denk geldi, ama bugün seçim çalışması yok. İlçe Başkanıma söyledim hiçbir çalışma yapmayacağız. Bugün ailelerimizle, çocuklarımızla beraber güzel şenlik havasında bir Pazar geçireceğiz. Seçimler gelip geçici. Bizler küçük bir Çine'de yaşıyoruz, muhakkak belediye başkanları değişecek, muhtarlar değişecek, oda başkanlarımız değişecek ama hep beraber arkadaş ve dost olarak kalmamız lazım. Çalışmamız ve üretmemiz gerekiyor. Gülümseyen bir Çine yaratmaya çalışıyoruz. Sizlerden destek istiyoruz katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 19:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472