banner488

18 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi yağışlı geçecek.

18 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Gaziantep, Kilis, Batman ve Antalya'nın doğu ilçelerinde görülecek olan yağışların, Mersin, Adana, Osmaniye, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ile Ankara ve Konya'nın doğu ilçeleri, Hopa çevreleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 4 ila 6 derece olmak üzere iç bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar batıda kuzeyli, doğuda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah ve öğle saatlerinde güneydoğu kesimler, Doğu Akdeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Mersin, Adana, Osmaniye, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ile Ankara ve Konya'nın doğu ilçeleri, Hopa çevreleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

Redwin /> İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (24)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ilk saatlerde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (18)

İZMİR: Az bulutlu (23)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

ANTALYA: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (18)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (19)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu, doğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile ilk saatlerde Antalya'nın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Yozgat ile Ankara ve Konya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde batısında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yer yer toz taşınımı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeyi ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgede yer yer toz taşınımı görülecek.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2012, 09:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472