banner488

Aydın'da Hastaneye Gidenlerin Yüzde 20'si Hastalık Hastası

Aydın'da yapılan bir araştırmada hastaneye müracaat eden kişilerin yaklaşık yüzde 20'sinin hastalık hastası olduğu belirlendi.

Aydın'da Hastaneye Gidenlerin Yüzde 20'si Hastalık Hastası
Aydın'da yapılan bir araştırmada hastaneye müracaat eden kişilerin yaklaşık yüzde 20'sinin hastalık hastası olduğu belirlendi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydın Devlet Hastanesi'nde tutulan istatistiklere göre, özellikle emekli ve kadınların önemli bir kısmının belirli bir şikayetle değil 'Kendimi iyi hissetmiyorum, herhangi bir organımda bir sıkıntı olabilir mi?" gibi şikayetlerle hekimlere başvurduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre son bir yılda Aydın Devlet Hastanesi'ne bir milyon 70 bin kişi müracaat etti. Yapılan araştırmada müracaat edenlerin yüzde 20'sinin hastaneye sürekli gelip giden ve herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişiler olduğu belirtildi. Hastane polikliniklerindeki yoğunlun bir diğer nedeninin kalabalık Onwin refakatçi grubu ve asıl hasta ile gelenlerin 'Gelmişken ben de doktora görüneyim' anlayışından kaynaklandığını belirten yetkililer, "Kayıtların yapılan tetkikinde bazı kişilerin haftanın neredeyse 2-3 günü hastaneye gelip hekim hekim dolaşarak kendisini muayene ettirdiği tespit edildi. Veri sisteminde yapılan araştırmaya göre, sabah bir hastanede muayeneye giren hastanın öğleden sonra veya ertesi gün başka bir hastanede aynı branş ve dalda başka bir hekime çıktığını da görüyoruz. Bazı günler hastaneye giriş çıkış yapan kişi sayısı 100 bini aşıyor. Yapılan istatistiki çalışmalara göre hastaların yüzde 20'si aslında hastalık hastası" diye konuştular.

2008'de 658 bin 152 olan muayene sayısı 2011'de yüzde 60 artarak 1 milyon 12 bin 612 kişiye, son bir yılda ise bir milyon 70 bine yükseldiği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2012, 10:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472