banner488

Aydın'da Adliyenin Yerini Bakanlık Belirleyecek

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Aydın'a yapılacak yeni Adliye Binası yerinin önümüzdeki hafta kente gelecek olan Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından belirleneceğini belirtti.

 Aydın'da Adliyenin Yerini Bakanlık Belirleyecek
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Aydın'a yapılacak yeni Adliye Binası yerinin önümüzdeki hafta kente gelecek olan Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından belirleneceğini belirtti.


Erdem,adliye için belediyenin tahsis ettiği alanda tepe bulunduğunu, buradaki tepenin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptığı açıklamada, adliyenin yeni yeri için tahsis ettikleri alandaki tepeyi traşlayacaklarını ve çıkan hafriyatı kendi alacaklarını ifade ederek, "Aydın Belediye Meclisi'nin 31 üyesi oybirliği ile karar alarak üzerine düşeni yapmıştır" dedi.

Aydın'da fiziki şartlar itibariyle ihtiyaçları karşılayamaz duruma gelen Adliye Sarayı'nın yerine yeni bir bina yapılması için yer belirleme çalışmalarının yapıldığını kaydeden Erdem, alternatifler arasında 3-4 yerin tespit edildiğini açıkladı. Aydın Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Aydın Belediyesi'nin Adliye Sarayı binası için tahsis ettiği Kemer Mahallesi'nde Diş Hastanesi'nin doğusundaki tepenin alternatiflerden biri olduğunu belirten Erdem, "Aydın'a yeni Adliye Sarayı kazandırmak için Adalet Bakanlığı'nın yer belirleme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, yapımına başlanan Yeni Otogar terminalinin yanında bulunan Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait hazine arazisi, İncirliova ilçesi Gerenkova köyü sınırlarındaki bir alan tespit edildi. Aydın Belediyesi tarafından geçen hafta Adalet Bakanlığı'na tahsis edilen Kemer Mahallesi'ndeki 30 dönümlük alan da alternatifler arasına girdi. Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak önümüzdeki haftalarda kentimize gelerek belirlenen alanlarda inceleme yapacak" dedi.

"TEPE ORTADAN KALKMALI"

Aydın Belediyesi tarafından Adliye Sarayı yapılması için Bakanlığa tahsis edilen alanın tepe üzerinde bulunduğuna dikkat çeken Erdem, "Aydın Belediyesi Adliye Binası için tepe üzerinde hafriyatı zor bir yeri tahsis etti. O alana bina yapılabilmesi için öncelikle o tepenin ortadan kaldırılması gerekecektir. Bunun için Adliye Sarayı inşaatında oldukça yüklü bir hafriyat masrafı ortaya çıkacaktır. Hatırlanacağı Mobilbahis gibi Diş Hastanesi'nin yapımında böyle bir sorun yaşanmıştı. Adalet Bakanlığı'nın Adalet Sarayı binası yapımında maliyeti en düşük olan alanı değerlendireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

BİNAYI ADALET BAKANLIĞI YAPACAK

Erdem ayrıca, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Adliye Sarayı'nın yapımına ilişkin Belediye Meclisi'nde yaptığı söylemleri eleştirdi. Adliye Sarayı binasının Adalet Bakanlığı tarafından yapılacağının altını çizen Erdem, "Aydın Belediye Meclisi'nin yeni Adliye Sarayı Binası için aldığı karara saygılıyız. Ancak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun mecliste yaptığı 'biz yaptık' söylemini nezaket sınırları içerisinde doğru bulmuyoruz. Tepe şeklindeki hafriyatı zor bir yerin bu şekilde lanse edilmesini anlayışla karşılamamız mümkün değil. Hizmeti gerçekleştirecek olan Aydın Belediyesi değil, Adalet Bakanlığı'dır. Bu nedenle bu konuda yapılacak açıklamalar sınırı aşmamalıdır" şeklinde konuştu.

ÇERÇİOĞLU: "ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in yeni adliye binası için Aydın Belediyesi'nin tahsis ettiği alan hakkında yaptığı yorumlara cevap verdi.

Başkan Çerçioğlu, tahsis ettikleri alandaki tepeyi traşlayacaklarını belirterek, "Aydın Belediye Meclisi'nin 31 üyesi oybirliği ile karar alarak üzerine düşeni yapmıştır" dedi.

İnşaat alanında traşlama sonrasında oluşacak olan harfiyatı kendilerinin alacağını ifade eden Çerçioğlu, "Bu harfiyatı temizlemek bizim için sadece iki gün sürer. Alanda çok büyük değeri olan killi toprak var. Bu değerli toprağı biz alacağız. Alandan, alacağımız killi topraktan dolayı yapacağımız çalışmanın bize ekstra bir maliyeti olmayacak." dedi.

Adliye'nin yeni yeri için Aydın Belediye Meclisi'nden oybirliği ile karar aldıklarını hatırlatan Çerçioğlu, "Meclis üyelerimizi kutluyor ve hepsine teşekkür ediyorum. AKP,MHP,CHP,DP ve bağımsız üyelerimiz halkımızın iradesini gösterdi. Aydın Belediye Meclisi olarak üzerimize düşeni yaptık. Aydın'da 10 yıldır süregelen ve şehrin merkezinde bulunan Adliye'nin sorununu çözdük. Bakanlığımızın kararını bekleyeceğiz" diye konuştu.

Çerçioğlu, yer tahsisinin sen-ben kavgasına dönüştürülmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2012, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472