banner488

Erdem'den Bülent Tezcan'a Büyükşehir Tepkisi

TBMM görüşülen Büyükşehir Belediyeleri Kanun tasarısı konusunda hükümeti eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a tepki göstererek, "Sayın Bülent Tezcan, Akçova Beldesi'ni ziyaretinde kapanan beldelerde referandum yapacaklarını ilan"...

Erdem'den Bülent Tezcan'a Büyükşehir Tepkisi
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Büyükşehir yasa tasarısını eleştiren Aydın'ın muhalefet milletvekillerini eleştirerek, "Ey CHP ve MHP bu sorunları çözmek için çözüm önerileriniz nelerdir? Halk bunları bilmek istiyor"

TBMM görüşülen Büyükşehir Belediyeleri Kanun tasarısı konusunda hükümeti eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a tepki göstererek, "Sayın Bülent Tezcan, Akçova Beldesi'ni ziyaretinde kapanan beldelerde referandum yapacaklarını ilan etmiş oysa bu fikir Sayın Ali Uuzunırmak'ın fikri idi. Zira daha önce Sayın Uzunırmak referandum yapılmasını teklif etmişti. Yani fikrin patenti Ali Uuzunırmak'ındır. CHP ve MHP'nin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisindeki koalisyonunu göz önünde bulundurduğumuzda Sayın Bülent Tezcan belki de bu karara Sayın Ali Uzunırmak'la yaptığı istişare neticesinde ulaştı. Şimdi halkın önüne sandık koyacaklarını ifade ediyorlar. Ayrı zamanlarda iki defa referandum sandığı koyacaklarına iki parti birleşip CHP ve MHP sandığı kurup referandum yapmalılar. Bu söylemler tamamen siyasi fırsatçılık anlayışlarının tezahürleridir. Kapanacak Belde Belediyelerini fırsat bilerek bu beldelerde yaşayan insanları istismar etmek için teklif edilen bu uygulamadır. Büyükşehir Belediyeleri yasasında yapılması planlanan değişiklik, öncelikle belde belediyelerini kapatma niyetiyle yapılacak bir değişiklik değildir. İlçede, beldede veya köyde nerede olursa olsun yaşayan tüm vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek ve daha iyi imkanlar sağlamak amacıyla yapılacaktır. Bu yasa ile Ülkemizin kaynakları israf olmayacak, daha verimli kullanılacaktır. Büyükşehir, hizmetlerin ilin bütün sınırını kapsadığı, yerleşim birimlerinin tamamında çöplerin toplanarak, modern çöp depolama alanlarına sevk edildiği, kanalizasyon ve arıtma sistemlerinin kurulu olduğu, planlı gelişen, yol, su gibi temel hizmetlerin tek elden Dinamobet ve güçlü bir bütçeyle verildiği bir büyük organizasyondur" diye konuştu.

Küçük bütçeli belediyelerin yaptığı hizmetlerinin küçümsenemeyeceğini savunan Erdem, "Ancak Büyükşehir büyük yetki ve büyük bütçeye sahip olacak ki böylelikle hizmetler çok daha hızlı ve verimli yapılacak. Sayın Bülent Tezcan; '.. bu tasarıyla Aydın'ın birçok köyüne hizmet gitmeyecek, yetki boşluğu oluşacak' tarzında söylemlerde bulunmaktadır. Aslında bu söylemler bir nevi itiraftır. Biz bu halde Büyükşehir olan Aydın'ı yönetemeyiz, hizmetleri en ücra noktalara götüremeyiz demek istiyorlar. Tabii ki kendi adlarına haklılar, zira bu iş bir organizasyon işidir. Bu yasa değişikliği ile Büyükşehir'e 2,5 kat daha fazla bütçe tahsis edilecek. Büyük bütçe ile birlikte büyük bir yetkiye sahip olacak "Büyükşehirler" yönetebilme yetisine sahip yöneticilerle sıkıntıların üstesinden gelebilecektir. Malum at binenin kılıç kuşananın demiş atalarımız. Bu büyük organizasyonu yönetmek CHP'lilerin gözlerini korkmuş olabilir. Ama Aydınlı hemşerilerimiz yetkiyi kime vereceklerini çok iyi takdir edeceklerdir. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyeleri Yasası ve getirdiği olumlu değişiklikleri geniş biçimde anlatacağız. Muhalefet partilerine de önemli tavsiyemiz yeniliklere açık olmaları, kendilerini geliştirmeleri ve sorun yaratmak yerine çözüm üretmeye çalışmalarıdır. Muhalefete düşen görev köylerimizin çöp toplama ve depolama, kanalizasyon, arıtma, yol,su sorunlarını nasıl hızlı ve etkin

çözecekleri, kaynakları nasıl verimli kullanacakları yönünde proje üretmektir" şeklinde konuştu.

Muhalefet vekillerine çözüm önerileri olup olmadığını soran Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "Muhalefet partilerine soruyorum bu yasal düzenlemeler olmadan çarpık yapılaşmanın önüne nasıl geçeceksiniz? Plansız gelişmeyi nasıl önleyeceksiniz? Bırakın beldeleri ülkemizde turizmin başlangıç noktalarından olan Kuşadası başta olmak üzere birçok ilçemizde halen arıtma tesisi yoktur. Bazı ilçelerimizde kanalizasyon ya yok yada eksik. Arıtma tesisi olanlar yarım yamalak çalıştırılıyor. Gündemi referandum gibi suni konularla meşgul etmek yerine çözüm yollarınızı ortaya koyun. Referandum kapanacak beldelerde yaşayan vatandaşlarımızı maniple edip tahrik etmeye yönelik bir istismardır. Ey CHP ve MHP bu sorunları çözmek için çözüm önerileriniz nelerdir? Halk bunları bilmek istiyor"
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2012, 12:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472