banner488

Çerçioğlu’ndan, Çine’ye 4 Yeni Proje Müjdesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafında yapımı başlayan Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali temel atma töreni yapıldı.

Çerçioğlu’ndan, Çine’ye 4 Yeni Proje Müjdesi
Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali temel atma törenine, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Çine Eski Belediye Başkanı Mehmet Yazgılı, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluş temsilciler, Belediye meclis üyeler ve vatandaşlar katıldı.

6 ayda bitirileceğini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine halkına 4 projenin daha müjdesini verdi. Çerçioğlu, bu 4 projenin bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

“Çine’yi daha modern hale getireceğiz”

Bundan 30 yıl önce dönemin belediye başkanı Mehmet Yazgılı tarafından ilk kez yapılan Çine Otogarımızın bugün daha modern bir şekilde temelini beraber attıklarını ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu gün 1984 – 1989 yılları arasında Çine Belediye Başkanlığı görevine yapmış, 30 yıl Çine Otogarının temelini atan Mehmet Yazgılı başkanımda aramızda. 30 yıl sonra kendisiyle beraber yeni otogarımızın temelini atacağız. Tüm Çine halkına adına başkanımıza teşekkür ediyorum. 2014 yılı seçimlerinde Çine’yi daha modern bir hala getireceğimizin sözünü vermiştik. Şimdi de bir bir o projelerimiz başladık. 2016 ve 2017 yılı temel atma ve açılışlarla geçecek. Çine’yi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte daha modern bir hale getireceğiz” dedi.

Daha önceki açılışlarda Çine’ye söz verdiğini dile getiren ve 6 ay içinde temeli atılan bu Otogarın açılacağını dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “O açılışta Çinelilere bir söz vermiştim. Demiştim ki güzel Çine’mize yakışan şehirlerarası bir terminal binası gerekli. Çok değerli Mehmet Yazgılı beyefendi. 30 yıl önce eski otogarı yapmıştı. Bu gün kendisiyle yeni otogarın temelini atmakla mutlu olacağız. Salih Başkanımızla beraber vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin onurunu gurunu yaşıyorum. Bu tesis 4 bin 150 metrekare olup içinde 10 otobüs peronu, 10 bilet satış ofisi, 10 dükkan, ortak kullanım alanları, açık ve kapalı otopark alanları, 1 restoran, taşıma kooperatiflerine ait idari ofisler ve minibüsler için bekleme yeri ile park alanları bulunacak. Çine otogarının toplam kapalı alanı 3 bin 20 metrekare olacak ve 4 milyon TL’ye mal olacak. Ekim ayı içinde açılışını yapacağız” dedi.

4 Proje Daha

30 Mart seçilmede verdiği bütün projeleri tek tek gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çerçioğlu, “Sizlere 4 tane daha yeni projenin sözünü vermeye geldim. Bunlar Kalabak Çayı Köprüsü ve İtfaiye Binasını Mayıs ayında hizmetinizde olacak. Diğer iki projemizde Cumhuriyet Mahallesi’nde Çine’miz için Nikah Salonu ve Kültür Merkezi Yeni Mahallede Kapalı Düğün Salonu ihalesini de önümüzdeki ay içinde gerçekleştiriyoruz. Bu projelerde Eylül ayı içinde hizmetinizde olacak. Bununda buradan müjdesin veriyorum. Bunlar yeteli mi elbette yetmez. Seçilmede verdiğimiz bütün projeleri tek tek gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“20 Ayda 13 Milyon TL Yatırım yaptık”

Konuşmasına ilçeye yapılan projelerin devam ettiğini ve ASKİ ve Büyükşehir olarak Çine’de yaptıklarını hizmetlerini anlatan Başkan Çerçioğlu, “24 bin 500 metre içme suyu hattı, Bin 600 metre yağmursuyu hattı, 5 bin 650 metre kanalizasyon hattı çalışmasını gerçekleştirdik. 12 adet su kuyu açtık. 2016 içinde 20 bin metre içme suyu hattı ve 28 bin metre kanalizasyon hattını gerçekleştireceğiz. Çine’nin göz bebeği Ege Et’te 5 milyon TL yatırım yaptık. 15 şubesiyle Aydın genelinde hizmet veriyoruz. 20 ay içinde 13 milyon TL yatırım yaptık. 2016 ve 2017 yılında bunun iki katı yatırım yapacağız” dedi.

“Mutaflar Halkından 3 Milyon Çiçek Satın Alacağız”

Mutaflar Mahalle halkının kurduğu Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifini Çine Belediyesi ile birlikte aktif hala getirdiklerini söyleyen Çerçioğlu, “Mutaflar Mahalle halkının bu yıl en az 3 milyon adet üretilen çiçekleri Büyükşehir olarak satın alacağız. Kentimizin her tarafını Mutaflar halkının ve kadınların ürettiği çiçekler ile güzelleştireceğiz. Buda benim kadınlarımıza 8 Mart hediyem olacak. Amacımız istisnamı, Kadınların ev ekonomisi ayakta tutmaları ve katkı bulunmalarını sağlamak. Aynı projeyi Bozdoğanda ve Karacasu’da yapacağız” diye sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmalardan sonra Çine Şehirlerarası Otobüs Terminali temeli protokol üyeleri tarafında dualar eşliğinde atıldı. Tören sonrası Başkan Çerçioğlu, Çine halkına pilav üstü tavuk ikramında bulundu.























Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 01:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472