banner488

Anasınıfı ve İlkokul Öğrenciler İstiklal Marşı için yarıştı

Anasınıfı ve İlkokul Öğrenciler İstiklal Marşı için yarıştı
Mehmet Akif Ersoy’un anısına İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Okuma Yarışması”, ikinci bölümünde anaokulu ve ilkokul öğrencileri yarıştı.

Çine Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmayı Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ünal ve Yeter Ortan, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve yarışmada yer alan öğrencilerin aileleri katıldı.

Çine’de etkinliğe katılan öğrenciler büyük bir özgüvenle sahneye çıkarak hitabet hünerlerini sergilediler. Jüri üyelerinin şiiri ezberden doğru okuma, telaffuz, şiirin verdiği duyguyu yansıtma, vurgu ve tonlama, jest ve mimik, sahne ve mikrofon kullanma, görsellik ve müzik kriterlerine göre yaptığı değerlendirme sonucunda Anasınıfı dalında İstiklal Marşı’nı şiir olarak okuma yarışmasında, Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Anasınıfı öğrencisi İzem Çoban birinci, Öğretmen Fatma Öz Anaokulu öğrencisi Aybüke Çakır ikinci, Atatürk İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Cengizhan Adnan Duran üçüncü, Kahraman İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Ecrin Kocabay dördüncü ve Kuruköy İlkokulu Anasınıfı öğrencisi İbrahim Çukur beşinci olurken, ilkokullar dalında Hüseyin Özkan İlkokulu öğrencisi Hatice Eylül Acar birinci, Atatürk İlkokulu öğrencisi Deren Demirci ikinci ve Mutaflar İlkokulu öğrencisi Reyhan Çınar üçüncü oldu.

Yarışmanın birincileri, Aydın’da yapılacak yarışmada Çine’yi temsil edecek.

İlk üç dereceye giren öğrencilere ödüllerinin, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 95. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri günü olan 12 Mart’ta düzenlenecek törende verileceği bildirildi.İleri bir tarihte kadınlarıyla da mutluluk veren yönlerine öğrenmek için görüşüleceği konuşuldu.

















Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 05:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472