banner488

İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuyanlar Yarıştı

İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuyanlar Yarıştı
 “Milli Şair” Mehmet Akif Ersoy’un anısına İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Okuma Yarışması”, birinci bölümünde  ortaokul ve liseli öğrencilerinin kıyasıya rekabetine sahne oldu.

Çine Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmayı Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ünal ve Yeter Ortan, Çine Askerlik Şubesi Başkanı Cuma Ali Nacak, Çine İlçe Emniyet Müdürü Akın Çetin, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve yarışmada yer alan öğrencilerin aileleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Türkçe öğretmelerinin oluşturduğu jüri üyeleri yarışmacıları; diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirdi. Jüri üyelerinin ilk üçü belirlemekte oldukça zorlandığı yarışmada; Ortaokullar İstiklal Marşı’nı şiir olarak okuma yarışmasında, Mustafa Türkoğlu Ortaokulu öğrencisi Serhat Yavuzkan birinci, Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Bulut ikinci, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Yeşil ise üçüncü olurken, liseli öğrencilerde ise Muhsin Kalkan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nazlıcan Karanfil birinci, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Kamil Celep ikinci, Özel Çine Büyük Uğur Temel Lisesi öğrencisi Sevilay Mersin üçüncü oldu. Yarışmanın birincileri Aydın’da il genelinde yapılacak olan İstiklal Marşı’nı şiir olarak okuma yarışmasında Çine İlçesini temsil edeceklerdir.















Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 00:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472