banner488

20 Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı

20 Umreci Kutsal Topraklara Uğurlandı
Umre ibadetlerini yapmak için Çine Çarşı Merkez Camisi önünde toplanan 20 kişi dualar ve ilahiler eşliğinde yakınları tarafından Kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umreye gidecek olan Umreciler için Çine İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan program Salı günü Merkez Çarşı Camii önünde yapıldı. Din görevlilerinin okuduğu ilahiler ve getirdikleri tekbirler ile başlayan uğurlama programı İlçe Müftüsü Feyyaz İdin’in Umre yolculuğu hakkında yaptığı konuşması ile devam etti.

İlçe Müftümüz Feyyaz İDİN konuşmasında; “Resul-i Ekrem, Mescid-i Nebevi’de kılınan namazın Mescid-i Haram hariç diğer yerlerde kılınan namazdan bin kat daha faziletli olduğunu bizzat haber vermiştir.  Ziyaret yapılacak topraklar, Hz. Âdem’den sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav)’e kadar hemen bütün peygamberlerden Allah’a giden yolu, Hazretine doğru varan yolu, sırât-ımüstakîm’i öğrenmiş ve izlemiş topraklardır. Bu topraklar, atamız Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail’in Allah’a teslim oluşuna, şeytana karşı kazandıkları zaferlere sahne olan topraklar.Bu topraklar, çaresiz, yalnız ve çileli Hacer’in, henüz küçük bir bebek olan İsmail’i için “Medet Ya Rab!” nidalarıyla Safa ve Merve arasında defalarca koşarak gidip geldiği  ve ardından şırıl şırıl akan zemzemle mükafatlandığı topraklar. Nihayet bu topraklar, şanlı, İslamlığıyla namlı, ecdadımızın arz-ı ihtiramına sahne ve şâhit olmuş topraklardır. Mevlam umreye gidecek Çineli Kardeşlerimizin kazasız belâsız umrelerini tamamlayarak; evlerine ,ocaklarına,  işlerine salimen ve gânimen kavuşmayı nasip eylesin” dedi.Kutsak toprakların tadına bakmadan öncesinde kadınlarıyla takıldığı söylendi.









Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 05:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472