Çine Gençlik ve Spor Müdürlüğü İFET(Geleneksel Çocuk Oyunları) projesi kapsamında ilçedeki okulları ziyaret etmeye başladı.

Geleneksel Çocuk Oyunları projesi Atatürk İlkokulu, Kahraman İlkokulu, Karakollar İlkokulu ve Fevzi Paşa İlkokulu ile yaklaşık bin 300 öğrenciye mutluluk taşıdı. Proje kapsamında ziyaret edilen okullardaki öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Öğrenciler oynatılan oyunlara hırsla ve azimle katkı sağladı.

Proje hakkında konuşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, “ Bakanlığımız kapsamında yürütülen projemizi antrenörlerimizle birlikte uygulamaktan mutluyuz. Okullardaki geri dönüşler bizler için gurur verici. Amacımız her bir çocuğa dokunabilmek. Atalarımızdan bizlere kadar gelen geleneksel oyunlarımızı çocuklarımızla buluşturmak ve onların mutluluğunu gözlemlemek paha biçilemez. İçerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında çocuklarımızı ekranlardan uzaklaştırmak ve onları fiziken oyunların içerisinde tutup, keyif almalarını oyun oynamalarını sağlamak bir diğer amacımız. Proje ilçemizde uygulanmaya devam edilecektir. Okulların ara tatilinden önce 4 okulumuza ulaştık. Ara tatil dönüşü ders başı yapılmasıyla birlikte bizler tüm gayretimizle okullarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz. Okullarımıza bildirdiğimiz tarihler doğrultusunda antrenörlerimiz sahada olmaya devam edecektir. Bende buradan antrenörlerimize ve emeğe geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Çine’de, çaldığı hayvanı kendisinin gibi satmak istedi Çine’de, çaldığı hayvanı kendisinin gibi satmak istedi