Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı bünyesinde, çiftçilerden sulama ücretinin pahalı olduğuna dair imza kampanyası başlatıldı.

Çine Çiftçi Malları Koruma Başkanı Gültekin Celep, üretici ve çiftçilerden gelen sulama ücretinin pahalı olduğu konusunda tepkiler gün geçtikçe büyümeye başladığını belirtti. Başkan Celep, gelen şikayetlerle ilgili imza kampanyası başlatıldığını Uğur Gazetesine açıkladı.

Üreticilerin ve çiftçilerin her geçen gün tepkilerinin artığını belirten Başkan Celep, ”pahalı olan sulama ücretleri ile ilgili imza kampanyası başlatıldı. Çiftçilerimizden ‘Haklarımızı savunulmasını istiyoruz’ diye tepkiler aldık. DSİ 21. Bölge Müdürlüğüne bağlı bulunan Koçarlı Sulama Birliği'nin çiftçilerimizden sulama parası olarak aldığı ücret, 2023 yılı sulama parası dekarda 40 liraydı. 2024 yılı sulama parası ise dekarda 290 lira olarak belirlenmiştir. Zaten zor durumda olan çiftçilerimiz bu fahiş artıştan dolayı ödeme de güçlük çekmektedirler. Geçen iki senedir satmış olduğumuz mısır 5 bin 500 lira aynı rakamda kaldı. Mısırın fiyatı iki senedir aynı dururken, sulama fiyatının bu kadar yüksek olmasına tepki gösteriyor çiftçimiz. Çiftçiler kendi mahallelerinde imza toplayarak bize ulaştırdı. Bu kararın ivedilikle geri alınması gerekmektedir. Üreticimiz ve çiftçilerimiz adına yetkililerimizden bu sorunumuzu çözmelerini bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

Başkan Eşiyok, çiftçilerin sorunlarını Ankara’ya taşıdı Başkan Eşiyok, çiftçilerin sorunlarını Ankara’ya taşıdı