Çine’de 12 Eylül 2022'te başlayan ve 16 Haziran 2023'de bitecek olan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okul servis araçlarına uygulanan tarifeye zam yapıldı.

2022- 2023 eğitim ve öğretim yılında, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile okul servis ücretleri 480 lira belirlenmişti. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından vatandaşlara destek olmak açısından 480 lira olan servis ücretlerini 400 liraya düşürme kararı alarak yaklaşık 5 ay vatandaşların yanında oldu. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert ile yönetim kurulu üyeleri ve servis hizmeti veren şoför esnaf yapmış olduğu toplandı sonrasında Oda servis ücretlerini üczi rakamda artırıldığını açıkladı.

Çine’de okul servis ücreti 450 lira oldu

Daha önce yalnızca okullar açılırken zam aldıklarını ve indirme gittiklerini ifade eden Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, “Okul Servis arkadaşlarımızla vatandaşlarımıza destek amaçlı yaklaşık 5 ay servis ücretlerimizi 400 lira düşürdük. Biz öğrenci ve velilerimizi de düşünüyoruz. Onları üzmek istemiyoruz ama ekonomik koşulları değerlendirdiğimizde mazot fiyatları, yedek parça, işçilik, lastik, şoför gibi ücretlerin artmasıyla birlikte servis ücretlerinde de bir düzelme getirmek durumunda kaldık. Maliyetlerin artması ve geçim sıkıntısı çeken servis taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın talebi üzerine fiyatların 450 lira olarak değiştirilmesini uygun gördük. Velilerimizin bu konuda duyarlı ve anlayışlı olmalarından dolayı tüm arkadaşlarımın adına şimdiden teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.