Çine Belediyesinin 2023 yılındaki ilk Belediye Meclis Toplantısı yapıldı.

Çine Belediyesi Sosyal Tesisler Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında yapılan toplantı, 14 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Dinçer, “ Yeni yıl inşallah hepimize, ailelerimizle birlikte mutlu, sağlıklı, başarı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Çine Belediyesi ilk gündem maddesi; Meclis toplantı gün ve saati ile 1 aylık tatilin belirlenmesi konusunda, her ayın ilk Salı günü saat:15.00’da toplanma kararı ve 1 ay tatil yapılmaması oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi; Meclis üyeleri ve komisyonların huzur haklarını belirlenmesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu okunarak komisyonun aldığı karar oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi; Belediyemizde çalıştırılmak istenen tam zamanlı sözleşmeli personellerin ücreti ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporunda; gıda mühendisi, mimar ve harita teknikerinin maaşı 8 bin 506 lira80 kuruş olarak belirlendiği okundu, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Dördüncü gündem maddesi; Zabıta memurlarına verilecek 2023 yılı aylık maktu fazla çalışma ücretini tespiti ile ilgili 650 lira olarak belirlenen ücret oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesi; Geçici işçi ve vizesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Altıncı gündem maddesi; Belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idari norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelik hükümlerine göre 3- 4 ve 7 sayılı cetveller görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Yedinci gündem maddesi; İmar komisyonunda havale edilen Çine ilçe Cumhuriyet Mahallesi 1 ada 8-11- 12- 14- 15- 42 parseller ile 6 ada 52 parsel sayılı taşınmazların bir kısmı kapsayan orta yoğunluklu konut alanı, park alanı ve taşıt yolu amaçlı 1/ 1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi imar komisyonundan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi. Sekizinci gündem maddesi; İmar komisyonundan havale edilen Çine İlçe Hamitdamat Mahallesi 184 ada 1 parsel sayılı taşınmazın kuzeyinde trafo alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik talebi oy birliği ile kabul edildi. Dokuzuncu gündem maddesi; Çeşitli yatırımlar için bankalardan kredi kullanılması oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin onüçüncü maddesi; İller Bankasından yatırım kredisi kullanılması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi; İller bankasından teminat mektubu kullanılması oy birliği ile kabul edildi.

Katı atık tarifesi değişti

Gündemin onuncu maddesi; Belediyemiz katı atık tarifeleri yeniden belirlendi, maddeye göre önceki dönem hane başına 13 lira artı KDV olan katı atık tarifeleri 19 lira 53 kuruş artı KDV olarak komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Öğrenciye simit 1 lira

Gündemin onbirinci maddesi; 2023 yılı belediyemiz Sosyal Tesisler Satış reyonunda ürünlerin ücretlerini yeniden belirlenmesi konusunda, Başkan Dinçer, “Bildiğiniz gibi 2 lira 50 kuruştan simitlerimizi satışa çıkarmıştık. Aynı fiyattan satışlarımız devam edecek. Kar amacı gütmüyoruz, ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacımız. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine özellikle öğrenciler için bir indirime gidebilir miyiz diye düşündük. Öğrencilere simit fiyatını 1 liraya indirelim dedik.” Simit fiyatını Cumhur İttifakı 50 kuruş teklifte bulundular. Gündem maddesinde öğrenciler için simit fiyatı 1 lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Denetim komisyon üyeleri belirlendi

Gündemin onikinci maddesi; Denetim komisyonu üye seçimi kapalı zarf usulü yapıldı. Seçimde Millet İttifakından Mehmet Kıvrak ve Semra Eroğlu ile Cumhur İttifakından Mutlu Menderes Eşiyok denetim komisyonu üyeliğine seçildi.