banner488

50 Yıldır şifa dağıtıyor

Çine Karakollar Köyü’nde oturan 89 yaşındaki Cemal Çırak, prostattan, kangrene kadar son çare olarak kendisine gelen hastalara, Lokman Hekim tedavi yöntemiyle 50 yıldır şifa dağıtıyor.

50 Yıldır şifa dağıtıyor
banner496
Dağ, yayla ve ovalardan topladığı papatyadan envai çeşit bitkilere kadar birçok hastalığın tedavisi için şifa üreten 89 yaşındaki Cemal Çırak, insanların rahatsızlıklarını çözdüğünde kendisinin de tüm dertlerini unuttuğunu ve mutlu olduğunu belirtiyor.


Gökyaka Köyü kökenli yörük göçmeni Merhum Fatma Nine’sinden öğrendiği bitkisel tedavi yöntemiyle 50 yıldır prostattan kangrene, kronik baş, bel, boyun ağrısından, bel fıtığı, eklem kireçlenmesi ve daha bir çok şikayetlerle gelen hastalarına uyguladığı bitkisel tedavi yöntemiyle şifa dağıtan Çırak, “Bazı bitkilerin özünden türlü karışımlarla şifa açığa çıkıyor. Mesela papatya bir takım karışımlarla birarada kullanıldığında broşit ve nefes darlığına çok iyi gelir.Aydın’dan birçok doktor da bir takım hastalıklara yönelik geliştirdiğim tedavi yöntemlerinden istifade ettiler halen de ediyorlar. Merhum İş Adamı Mehmet Tuncer ve Dr. Yavuz Sürücü’nün prostat rahatsızlığını ben tedavi ettim.” dedi.

Doktorların çözüm bulamadığı kangren tedavisinde de birçok hastaya şifa dağıttığını belirten Çırak, “Yıllar önce Almanya’da bir ilaç firmasından Aydınlı bazı doktorların aracılığı ile tedavi konusuda çözüm bulabildiğim hastalıklara karşı geliştirdiğim bitkisel tedavi yöntemlerinden yararlanmaları ve ilaç üretiminde eleman yetiştirmem için teklif almıştım, kabul etmedim. Ben memleketimin insanına faydalı olmak istiyorum. Para da pul da gözüm yok. Geçtiğimiz yıllarda Çöğürlük Köyü’nde 10 yıldır yatalak hasta bayanı ayağa kaldırdım. O ve onun gibi birçok hastanın sağlığına kavuşması bana mükafat olarak yeter dedi.” ifadelerini kullandı.

Kendisinin Karakollar’da bulunan evine Afyon’dan bile hastalar geldiğini belirten Çırak, “Kendim bizzat Kale Tavas’a kadar giderek elleri tutmayan Betmoon hastanın sağlığına kavuşmasını sağladım. Tedavi edemeyeceğime inandığı hastalara hiç müdahale etmeyerek, doğrudan hekime görünmelerini tavsiye ederim.”

Bu işi maddiyat için yapmadığını ifade eden Çırak, "Hastalarımın birçoğundan da para almıyorum. Amacım insanların iyileşmesini sağlamak. Buraya ağrıyla gelen nice insan şifa bulduktan sonra bana hayır duası ediyor, bu bana yeter.” dedi. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 11:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ali kilinc
ali kilinc - 10 yıl Önce

Allah senn gibi vatan ve insan sevdalilarini basimizdan eksik etmesin allah razi olsun

melek can
melek can - 9 yıl Önce

Öncelikle Allah razi olsun acaba size nasil ulaşabilirim

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472