banner488

Başkan Dinçer, işsizlik sorununu çözecek

Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, Kabataş ve Kargı köylerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde Çine’deki işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için hazırladığı projelerini açıkladı.

Başkan Dinçer, işsizlik sorununu çözecek
banner496
Ziyaretlerde konuşan Başkan Dinçer, “Seçimden sonra ilk yapacağımız iş,  Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde zeytinyağı fabrikasını kurmak olacaktır. Benim köylümün çocuğunun kuracak olduğumuz zeytinyağı fabrikasında çalışarak evine ekmek parası götürmeye ihtiyacı var.” dedi.


“Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde zeytinyağı fabrikası kuracağız”

Çine’de istihdama dönük hazırladığı projelerini açıklayan Başkan Dinçer, “Tüm ülkede olduğu gibi Çine’de de en büyük sorun işsizlik. Memleketimizde gençlerimiz işsiz. Eskiden pamuk, tütün toplamaya giderdik. Hayvanımız, mısırımız para ederdi. Şimdilerde ise kendince en iyi iş bulan gencimiz, turizmde çalışıyor. Aldığı para belli. Bizim gençlerimize iş bulmamız lazım. Bu yönde proje geliştirdik. Zeytin ve zeytinyağı işleme tesisi için alt yapı çalışmalarımızı yaptık. Biz buraya gelip size hayallerden, yapamayacağımız işlerden söz etmiyoruz. Çine Topçam Madran Zeytinyağımızı ürettik, markamız zaten hazırdı. Gazozumuz ve suyumuzdan sonra zeytinyağımızda hazır. Buradaki amacımız para kazanmak değil. Bizim zeytinyağından Çine Belediyesi olarak para kazanmaya ihtiyacımız yok. Fakat benim köylümün ürettiği zeytinden ve zeytinyağından para kazanmaya ihtiyacı var. Benim köylümün çocuğunun kuracak olduğumuz zeytinyağı fabrikasında çalışarak evine ekmek parası götürmeye ihtiyacı var. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı yaptık. Seçimden sonra ilk yapacağımız iş,  Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde zeytinyağı fabrikasını kurmak olacak. Sadece zeytinyağı değil, zeytinimizi işleyip Çine Topçam Madran markası ile paketleyerek önce bölgemize daha sonra tüm yurdumuza satmaya başlayacağız. Çine Topçam Madran  markası su, zeytinyağı ve gazoz olarak ulusal marka haline getireceğiz. Amacımız sizin zeytininizi para ettirmektir.” dedi.

“Çine çok büyük bir iş imkanına kavuşacak”

İstihdam ile hazırladığı ikinci projesini de köylülere açıklayan Başkan Dinçer, “Ege Et ve Çine Yem, 20 yıldır var. Çeşitli sebeplerden ötürü tam randımanlı çalışmıyor. Betsidney Politik olabilir, iyi yönetilmemiş de olabilir. Artık Ege Et ve Çine Yem fabrikamızı modernize edeceğiz. 20 yıl önce konmuş makinaları kaldırıp, 2014 teknolojisini getireceğiz. Otomatik bir şekilde etimiz kesilip, ayıklanıp sucuk, pastırma olacak. Pınar Et ne yapıyorsa, ta Van’da Van Et ne yapıyorsa Ege Et bunu yapacak. Ege Et bölgemizin ve ülkemizin markalarından birisi haline gelecek. Buradaki amacımız evimizde damımızda bulunan hayvanın hem daha yüksek fiyattan değerlendirilmesi, hem de yine istihdam. Biz Çine Topçam Madran Su fabrikasında 150 tane işçi çalıştırıyoruz. 150 kişi evine ekmek parası götürüyor. Bir o kadar insanımız kuracak olduğumuz Çine Topçam Madran Zeytinyağı fabrikamızda, Ege Et’de çalışsa kötü mü olur? Çine’ye çok büyük bir imkanı sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Sizlere ucuz fiyatlı yem sağlayacağız”

Çine Yem ile de ilgili olarak gerekli düzenleme ve modernize çalışmaları yapılacağını belirten Başkan Dinçer, “Ta Bulgaristan’dan ithal saman aldık. Gemilerle tırlarla dışarıdan ithal yem geliyor. Bizim burada burnumuzun dibinde Çine Yem fabrikamız var. Biz bunu iyi bir şekilde çalıştırsak da burada yemimizi kendimiz üretsek, daha ucuz fiyata çiftçimizin hayvancımızın hizmetine sunsak kötü mü? Bugüne kadar yapamadık ama artık her şeyin farkındayız. Bundan sonra Çine Yem fabrikamızı gerektiği gibi çalıştırıp, sizlere ucuz fiyatlı yem sağlayacağız. “ dedi.

“Özlem Hanım’dan Çine için torpil istedim”

Büyükşehir ile birlikte 6.500 kişilik bir istihdam olanağının doğacağına işaret eden Başkan Dinçer,” Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 6.500 kişi Belediye’de çalışacak. Bunun bir kısmı daire amiri, mimar, mühendis olurken, çok büyük kısmı işçi, koruma görevlisi, bahçe işlerinde çalışan insanlar olacak. Özlem Hanım ile konuştum. Ben Çine için torpil istedim. ‘En yüksek sayıda işçiyi biz sokacağız’ dedim. Kendisi bana, ‘Bugüne kadar en yüksek oyu çıkar, aldığın oy oranı kadar ben işçi almazsam bana sor’ dedi. Ben sizden bunu istiyorum. Çine Belediyesi’ni en yüksek oyla kazanarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun kapısını ‘tık tık’ değil ‘tak tak’ çalarak şu kadar işçi istihdamı istiyoruz diye talebimizi söyleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin sonuna doğru köylülerden kendisine ve partisinin Belediye Meclis Üyesi adaylarına destek isteyen Başkan Dinçer, “Bu güne kadar başka partilere oy vermiş olabilirsiniz. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte iyi bir ekip oluşturduk. Çine’ye hangi ekibin daha iyi hizmet edeceğine inanıyorsanız, oraya oy verin.” cümleleriyle açıklamalarını noktaladı.

Başkan Dinçer daha sonra her iki köye de örnek olarak Çine Belediye Sosyal Tesisleri’nde 10 Tl’den satışa sunulan yarım litrelik Topçam Madran Zeytinyağı şişesi bıraktı. Zeytinyağı şişesini inceleyen köylüler ile konuşan Başkan Dinçer, “Siz isterseniz kendi markanızı yaratmak istiyorsanız, biz ne gerekiyorsa sizleri desteklemeye hazırız.” dedi.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 23:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472