banner488

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem: 284 can kaybı

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem: 284 can kaybı
banner496

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. En büyüğü 6.6 olmak üzere 66 artçı deprem meydan geldi.

Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti.

Saat 10.00 itibariyle toplam 284 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 323 kişinin yaralandığı açıklandı. Adıyaman’da 13, Diyarbakır’da 14, Şanlıurfa’da 18 ve Osmaniye’de 20 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “4. seviye uluslararası alarmdayız” dedi.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi. Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da bazı binalar yıkıldı.

Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde can kaybı sayısını açıkladı.

''Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybettik.

Hatay'da 4 vatandaşımızı kaybettik.

Adıyaman : 13 vatandaşımızı kaybettik.

Diyarbakır: 14 vatandaşımızı kaybettik.

Urfa: 18 vatandaşımızı kaybettik.

Gaziantep: 80 vatandaşımızı kaybettik.

Kilis: 8 vatandaşımızı kaybettik.

Adana: 11vatandaşımızı kaybettik.

Malatya: 47 vatandaşımızı kaybettik.

Toplamda 284 can kaybımız, 2322 yaralımız var.

İllere göre doğrulanmış yıkım sayıları;

Maraş-35

Hatay-200

Osmaniye-70

Adıyaman-7

Diyarbakır-10

Şanlıurfa-10

Gaziantep-38

Kilis-5

Adana-14

Malatya-26''

Artçı depremlerle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "An itibariyle 78 artçı deprem söz konusu ve en büyüğü 6,6. 6'dan büyük 3, 5'ten büyük 8 artçı depremimiz var." dedi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi." dedi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Saliha Ayhan, ''Şu an 18 vatandaşımız vefat etti, 67 vatandaşımız da yaralı." dedi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da 6 ölü ve 79 yaralı olduğu 7 binanın ise yıkıldığı bilgisi geldi.

Osmaniye

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise , kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Adana

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı açıklamada “Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.” ifadelerini kullandı.

Kilis

Kilis Valiliği, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını bildirdi.

Malatya

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

Gaziantep

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'den de açıklama geldi. Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:"Gaziantep’te de hissettiğimiz şiddetli ve uzun süren bir deprem yaşadık. Henüz ayrıntıları, merkez üssünü bilmiyoruz. Gazianteplilerden panik yapmamalarını resmi kurumlardan gelen bilgilere göre hareket etmelerini rica ediyorum."

Gaziantep Valisi Davut Gül de yaptığı açıklamada "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

Hatay

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremde Hatay'ın da etkilendiğini belirterek kentte yıkılan binaların olduğunu açıkladı. İskenderun ve Antakya'da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:"Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472